Mulighetspodden – følger du den?

Denne uka var det min tur til å være gjest hos dem, og temaet vi snakker om er nettkurs. Hvis du går og “ruger” på en kursidé, så har du kanskje fått med deg at det er mange ulike løsninger å velge mellom.

En hel jungel faktisk 🙂

Få med deg alle episoder, både tidligere og de nye episodene som kommer. Da vil du få vite om mange ulike måter å løse dette med nettkurs på.

Mulighetspodden - nettkurs

Det er selvfølgelig nettkurs i WordPress vi først og fremst kan noe om her hos oss. Det er faktisk de som påstår at WordPress ikke er egnet til nettkurs og medlemsløsninger.

Jeg vet ærlig talt ikke hvor den tanken kommer fra, men jeg gjetter på at noen sier det fordi det er så utrolig mange løsninger å velge mellom i WordPress også. Og det kan gjøre det litt problematisk å orientere seg i jungelen.

Men medlemsfunksjonalitet er faktisk innebygget i WordPress. I sin aller enkleste form kan du registrere kursdeltagere som abonnenter på nettsiden din, og så bruke en enkel medlemsplugin ala “Members” for å begrense tilgang til innhold til de du gir rolle som abonnenter.

Men det er jo betalingsløsning som er så inmari komplisert i WordPress!

Javel…? Er det egentlig det? Du kan bruke WooCommerce til å ta imot betaling for både nettkurs og medlemskap. Uten at det faktisk koster noen ting kan du ta imot betaling via Stripe eller PayPal(bortsett fra det Stripe eller PayPal tar i “avgift” når du selger noe). Og flere kurs og medlemsplugins kan integreres mot WooCommerce.

WP Bedrift – foreløpig i “beta*” versjon

Vi er selvfølgelig klar over at det å selge nettkurs og medlemsløsning via egen nettside er litt jobb. Men hvis du kan følge instruksjoner på video, så kan du også lære å sette opp nettkurs og/eller medlemsløsning på din egen WordPress side. Og det kan gjøres på en måte som tilfredstiller norske regnskapslover.

Det finnes ca 40 -50 ulike kurs- og medlemsplugins til WordPress. I vårt kurs har vi valgt å bruke WooCommerce som “grunnmur” for betalingsløsning og utsending av bilag. Det er faktisk et krav når man driver en virksomhet som involverer salg til kunder her i Norge. Stripe eller PayPal kvittering er ikke tilstrekkelig.

Du bør også gjøre litt “research” når det gjelder MVA plikt på det du planlegger å selge.

Det er ingen selvfølge at nettkurs er fritatt for MVA. Det kan bli uhyggelig dyrt å oppdage at nettkurset ditt ikke er å regne som undervisning, og ergo MVA pliktig i etterkant. Vi hadde en liten serie om det her på bloggen vår for en stund siden.

 • intervju om mva

  Merverdiavgift og fakturering av onlinekurs

  Hvor sikker er du på at ditt onlinekurs eller medlemsløsning er eller ikke er mva-pliktig? Hva om du har tatt feil? Se video-intervjuet over med autorisert regnskapsfører Heidi Bjørbekk. I teksten under vil…

 • Nettkurs og merverdiavgift

  Hva sa Skatteetaten om WP Skolens nettkurs?

  Del 2 om onlinekurs, merverdiavgift og krav til bilag Nettkurs og merverdiavgift er det mange som har spørsmål om, men få har klare svar. Regnskapsførere har ikke klare svar, Sticos har ikke klare…

 • Nettkurs i WordPress - Hvilke alternativer finnes

  Nettkurs i WordPress – fakturering og regnskap i praksis

  Vi startet denne serien med et intervju med autorisert regnskapsfører Heidi Bjørbekk, hvor hun og Ragnhild snakket om merverdiavgift på onlinekurs og krav til salgsdokumentasjon. Og i forrige innlegg fikk du vite hvordan…

Det er med andre ord litt ulike ting du må sette deg inn i hvis du ønsker å selge kurs på nett.

Men har du en idé og vil teste den ut, så kan du gjøre det uten å blakke deg før du har startet om du velger WordPress. Men det aller viktigste argumentet, slik vi ser det, er at nettkurset ditt bør kjøres på en plattform du selv eier og har full kontroll over.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.