Om WP Skolen

Etter å ha jobbet med webdesign i flere år, erfarte jeg at noe manglet. Hva når siden er ferdig? Hvordan oppdatere og videreutvikle siden? Og hvem skal oppdatere den?

De aller fleste gründere og bedriftseiere jeg møtte og fikk jobbe med hadde et ønske om å kunne drifte websiden sin selv, men hvordan?

Det er mange som tilbyr webdesign men det var et stort hull. Nemlig:

Behovet for opplæring i hvordan man administrerer websiden sin når den var ferdig.

Tidligere ga jeg individuell veiledning og opplæring, men oppdaget fort at alle trengte den samme treningen – alle hadde de samme spørsmålene på ”hvordan gjør jeg ….?” Det gav ideen om WP skolen.

WP Skolen eies og drives av Kristin Skjæringrud

WP skolen er bygd opp som et svar på et stort behov i markedet: Både opplæring i hvordan selv sette opp og drifte egen – med informasjon på norsk. Hovedproduktet er nettkurset WP Basis, klikk her for å lese mer om det.

WP Skolen er for deg som:

  • Ønsker å sette opp din egen nettside.
  • Ønsker å ha nok kunnskap til selv å kunne drifte nettsiden din.
  • Ønsker å ha noen du kan be om hjelp når du står fast.

Jeg jobber utelukkende med WordPress.org. I praksis betyr det at man har domene og webhotell hos en leverandør som f.eks ProIsp.no (og IKKE hos wordpress.com).

​WordPress, webdesign og søkemotoroptimalisering

Jeg er over gjennomsnittlig opptatt av WordPress som platform og hvordan du BEST kan nyttiggjøre deg verktøyet. Det handler om å bruke WordPress til å bygge en nettside av god kvalitet. WordPress er et verktøy, men som håndverker vet jeg at verktøy kun er halve jobben.

WordPress krever et tema, og i de aller fleste tilfeller også såkalte plugins, for å gjøre den jobben en nettside er ment å gjøre. Det er definitivt ikke likegyldig hva man velger å ha i verktøykassa. Som maler var pensler et av de viktigste verktøyene mine. De fleste har sikkert forsøkt å male med billige pensler som etterlater striper og hår i malingen. Superirriterende!! Sånn er det med theme og plugins også. Velger du feil, så risikerer du ekstremt mye unødvendig ekstrarbeid.

Jeg jobber i dag 100% med WPSkolen, og kun på nett. Jeg har ikke en fast kontoradresse hvor du kan komme på besøk. Men du er velkommen inn i min “online” verden her på nettsiden. Du finner mer info om WP Skolens tilbud her: Hva vi tilbyr!

Om Kristin

“Rektor” og grunnlegger av WP Skolen

Kristin Skjæringrud – “Rektor” og WordPress nerd

Egentlig er jeg utdannet malermester, og har jobbet i byggebransjen i nesten 20 år. Faktisk over 30 år, hvis vi tar med årene jeg var med Pappa på jobb og lærte å sparkle så langt jeg rakk opp på veggen. Jeg stortrivdes med å jobbe på byggeplasser, men kom etterhvert over i en mer administrativ stilling. Den jobben omfattet bl.a. ansvar for firmaets nettside.

For meg ble dette fort en lidenskap. Jeg slukte alt jeg kom over av lærdom, og familien trodde jeg hadde “klikka” med alt mitt prat om “linker, seo, webshop og onlinekurs.

Jeg valgte å gjøre dette til en levevei i 2013, og begynte først å bygge nettsider for kunder. Ideén om WPSkolen kom etter å ha laget utallige opplæringsvideoer for enkeltkunder, der jeg ønsket å gjøre kundene selvhjulpne. Våren 2015 lanserte jeg WPSkolen.no, og har ikke sett meg tilbake siden.