Hvordan komme i gang med ny nettside?

Du er klar for å komme i gang med ny nettside! Men hvordan?

Her finner du mer om hva du bør tenke på jo før jo bedre.

Steg 1: Hva slags nettside skal du ha?

Hva slags side skal du ha?
Image by kaboompics on Pixabay

Er dette en informasjonsside? Er det en salgsside? Er det bedriftsiden din? Er det bloggen din? Er du selve produktet (om du feks er coach, veileder ol) eller selger du produkter?

Spørsmålet er både hva en ny nettside skal være i dag og hva du ønsker den skal bli i morgen. For der du står nå, er det ikke sikkert du er eller ønsker å være om ett år eller to.

Steg 2: Hvem er din nye nettside for?

Hva vet du om kunden(e) dine? Hva forbinder de med deg og det du leverer? Hva er verdiene du ønsker å formidle med siden? Hva er inntrykket du vil potensielle kunder skal sitte igjen med?

Du lager ikke nettsiden for deg (eller partneren din, familien din eller nabodama) – du lager den for den og de du ønsker skal kontakte deg. De skal bli oppmerksom på deg og evt kjøpe av deg via nettsiden din. Da gjelder det å ikke falle for fristelse å lage en side så bestevenninnen din kan si “så flink du er”, men en webside som faktisk appellerer til den og de du vil nå.

Dette er den delene som det er lett å hoppe over. Kanskje tenker du at det ikke er så farlig eller at “dette får jeg ta siden”, men vit da at jo mer du vet for hvem du lager ny nettside, jo mer du vet om den personen, jo enklere vil det være å ta beslutninger rundt det visuelle og innhold.

Steg 3: Tenk forbi i dag

Som jeg skrev lenger opp her; der du står nå, er det ikke sikkert du er eller ønsker å være om ett år eller to. Så tenk hva du vil med siden din forbi det som er gjeldende akkurat i dag. Mao; se etter løsninger (når vi kommer så langt) som vil tillate deg å justere kursen underveis og gjøre endringer underveis.

I denne delen av prosessen så vær oppmerksom på begrepet “en enkel nettside”. Det du vil ønske deg ett år frem i tid er ikke “en enkel nettsde” i form av noe som bare er kastet opp i løpet av en dag eller to, men en webside som du kan utvikle og utvide over tid.

Steg 4: Velg basert på verdier

Det siste punktet her kan det være du stusser på (eller kanskje ikke?). Det finnes en masse løsninger for deg “der ute” når du vil sette opp en ny nettside. Hva du velger er ditt valg. La det valget farges av verdiene dine.

Med verdier her så mener jeg; hva er VIKTIGST for deg i det å skulle sette opp og drifte og mest sansynlig videreutvikle en nettside? Er det kostnaden? Er det hvor kjapt det går? Er det det å ha support? Er det fleksibilitet? Er det å ha kontroll? Er det å lytte til andres råd? Er det det å være en del av prosessen? Eller kanskje noe helt annet.
Finn dine viktigste verdier for å få på plass nettsiden, og velg løsning basert på det.

din nettside
Image by kaboompics on Pixabay

“Gjør det selv”-metoden

Hvis du som oss liker følelsen av mestring i å få til noe du trodde ikke var mulig, så kan det være WP Basis kurset er et smart sted å starte. Det er like mye et bibliotek som et kurs med det du trenger for å selv sette opp nettsiden din. UTEN forkunnskaper!

Du finner informasjon om WP Basis kurset her.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.