Når du har tid til overs…

Eller bare kjenner at NÅ, nå er tiden inne for å gjøre alvor av ideen.

For en ting har jeg merket meg over mange år; ingen idé blir virkelighet om den forblir inne i hodet.

Når livet, og i dette tilfellet hele verden, går i en veldig annen retning enn jeg tror noen av oss kunne forutse for bare noen få uker side, så kan vi…

  1. grave oss ned i nyheter
  2. bruke tid og krefter på å dvele over det som ikke er helt som vanlig
  3. late oss på sofaen og se x Netflix serier
  4. ta tak og gjøre noe hver dag som vi kanskje har tenkt på leeeeenge men ikke før nå har hatt tid til å gjøre noe med.

Har du leeeeenge tenkt du skulle få opp en nettside? En nettbutikk? Eller nettkurs?

Kanskje er du en av de som nettopp leeeeenge har tenkt du skulle få opp en egen nettside. Eller en nettbutikk, eller nettkurs. Kanskje er du en av de som leeeenge har tenkt at “joda, en dag, men akkurat nå så rekker jeg ikke”. Hva om du nå la ned fjernkontrollen, la bort mobilen og så på dagen din, slik den er akkurat for øyeblikket. Hva har du kanskje nå av “ledig” tid som du kan bruke til nettopp gjøre det du så lenge har tenkt på?

Om du nå befinner deg i en situasjon der hverdagen er snudd opp ned og du brått har mer tid hjemme enn du har hatt på lang tid, bruk den tiden! Om du lenge har sagt til deg selv og andre at du aldri har tid (nok), så er det kanskje nettopp det du nå har fått. Tid. Og nok tid. Nok tid, dersom du velger å bruke den.

Er du er ny her på WP Skolen, eller om du kjenner du har lett for å gå i fellen med å skulle gjøre alt på en gang, så se denne. Det er en video-trening der jeg går igjennom de typiske feilene det er lett å gjøre. Og hvordan du unngår de. For tiden du kanskje akkurat nå har mer av enn hva du hadde for få uker siden, kan brukes til å skape noe nytt. Så bort fra nyheter, Netflix og scrolling på Facebook – og hopp inn her isteden.

For har du noen gang tenkt på hvor mye tid du faktisk bruker på feks å scrolle på Facebook? Dagens utfordring: Ta tiden! Du kan bli overrasket… Tenk om du bruke den samme tiden til å lære noe, eller sette deg inn i noe for så å skape noe?

Tips når du har tid til overs

En ting jeg har blitt ganske god på gjennom årene, er å få gjort mye på kort tid. Det er selvsagt ikke alltid det slår til;) men det er et par tips som jeg VET fungerer. Spesielt om du har tid til overs;

  1. Bestem deg! Bestem deg for hva det er du faktisk vil utrette, gjøre, skape, lage. Ikke bare begynn dagen med å se på nyhetene og tenke at “joda, det hadde jo vært fint å kommet i gang med den idéen, men altså…” Bestem deg!
  2. Bestem deg for å dedikere en viss tid til nettopp det du har bestemt deg for å gjennomføre. Det nytter ikke å bare si; “joda jeg har tenkt til å … i dag”, for så å prioritere alt mulig annet som tilfeldigvis ble sååååå viktig;) Dediker tid. Sett det i kalenderen. Det er utrolig masse du kan få gjort på 2 timer, om du setter av tid til å KUN gjøre det du skal i de to timene!
  3. Begynn nå! Det er veldig lite, når det gjelder gode idéer, som trengs å utsettes. Tvert i mot. Det er som regel alltid noe du kan gjøre i dag. Kanskje til og med akkurat nå.

Begynn på nettsiden

Du trenger ikke få den ferdig i morgen. Du trenger ikke å få den ferdig til helgen. Det du trenger, er å bestemme deg, og så begynne. I rett ende;) Hva skal siden hete? Bestill domene. WordPress? Bestill webhotel og installer deretter wordpress. Alt det er gjort innen du har scrollet deg igjennom alle nyhets-appene.

Har du allerede en nettside men ser den trenger en oppdatering av både form og innhold?

Lær deg hvordan du kan gjøre ting som å endre theme selv (hvordan nettsiden ser ut) inkl farger og fonter. (Mer om hvordan finner du her.) Lek deg med å finne hvilke fonter og farger som passer deg, bedriften og nettsiden din – i denne artikkelen finner du flere tips om det. Se igjennom tekstene på siden din og begynn å skrive om på de. Titt rundt på andre sider og noter deg hva du liker med disse sidene.

Har du nettside og vil utvide med nettbutikk eller nettkurs?

Bestem deg for hva det er du egentlig vil, og hvorfor. Hva vil du selge, til hvem og hvordan? Har du siden din satt opp med WordPress så kan du gjøre alt dette selv. Fra egen stue. Og kanskje er akkurat nå tiden inne for å gjøre alvor av den ideen. For det er oftest ingen grunn til å utsette gode idéer. Og det er så mye du kan ta tak i allerede nå, allerede i dag.

wp basis
WP basis – når du vil sette opp ny nettside eller oppjustere den du allerede har
WP Bedrift
WP Bedrift – når du vil sette opp nettbutikk, nettkurs eller medlemskap

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.