Hvordan forvandle nettsiden til en profitabel nettbutikk

Vi skal ikke, og trenger ikke bruke noen tryllestav for å forvandle nettsiden til nettbutikk. Kun en av verdens mest brukte og kjente utvidelser. På (nesten) 1 – 2 – 3, kan du forvandle nettsiden din fra å være en statisk side med noen blogg artikler, til å være en velfungerende nettbutikk.

Hva trenger nettsiden for å forvandles til en nettbutikk?

Vår anbefaling: Woocommerce.

Akkurat som WordPress, er Woocommerce et “open source” system. Det betyr at det er utviklere over hele verden som kontinuerlig bidrar til å utvikle og utvide systemet.

Woocommerce i enkleste form er gratis (!). Hvilket betyr at du kan komme i gang med forvandlingen uten at det koster deg en krone!

Lurt å ha noe å selge…

Det er litt som når du setter opp selve nettsiden; om du ikke har noe innhold, så blir det ingen nettside. Uten varer å selge, blir det ingen nettbutikk. Så hva skal du selge?

 • Ett enkeltprodukt
 • Produkter i ulike størrelser og farger og andre variabler
 • Alle mulige ulike varer
 • Nedlastbare produkter som e-bok
 • Nettkurs
 • Medlemskap
 • Coaching timer
 • Veiledning
 • Kort sagt: det meste.

Hva med betaling?

PayPal og Stripe er to betalingsløsninger som begge fungerer optimalt med WordPress og Woocommerce. Du trenger mao å opprette en konto hos en av de for å kunne ta imot betaling, uten å måtte sende manuell faktura til kunden.

PS. du må integrerer Woocommerce med ønsket betalingsløsning via Woocommerce innstillingene for å få systemene til å “snakke sammen”.

Og viktigst: Husk å alltid teste at bestilling og betaling fungere før du går ut i markedet og skal selge.

Begynn med kun et par produkter…

Selv om planen er å sette opp en nettbutikk med 100 varer der alle har 4 ulike variasjoner, så begynn med kun et par varer. Begynn med det du har klart, nå. “Alt til sin tid”, er det noe som heter. Så gjør deg kjent med systemet og legg så inn de produktene du har helt klare først.

Bilder

Ha klart et bilde som skal være selve produkt-bildet. Det blir litt på samme måte som du har et fremhevet bilde på en side eller et blogg innlegg. Velg deg et kvadratisk bilde som skal illustrere produktet, og last det opp i mediabiblioteket.
Har du ulike variasjoner av dette produktet, som feks farge, så last også det opp før du går videre.

Tekst og fakta om produktet

Det kan være tidsbesparende å ha alt av tekst og info om produktet klart i forkant.

Eksempel på info det kan være greit å vite med en gang er:

 • Kort tekst om produktet som står ved siden av produktbildet og rett over bestill-knappen
 • Lenger tekst om produktet som gir den informasjonen kunden trenger
 • Pris
 • Med eller uten MVA
 • Fraktkostnad
 • Antall på lager
 • Variasjoner, som farge, form ol
 • Mulig/ikke mulig å etterbestille

Eksempler på nettbutikker

Her er et par nettbutikker satt opp av to av våre medlemmer.

Histiriske Hus
Happy Knitting

Hvordan promotere produktet?

På nettsiden kan du ha en egen side som heter shop, butikk eller lignende. Eller du kan linke kun rett til det ene produktet.

I blogginnlegg, eller på sider, kan du legge inn link til det mest populære produktet i butikken din, eller det ene du ønsker å fremheve.

Blogg om produktet ditt. Kanskje har du noen gode kunde-historier du kan dele? Eller historien bak produktet?

Med mindre produktet ditt løser en akutt krise som mange har ventet på, så er det mulig du må belage deg på litt tålmodighet og være aktiv i å vise frem produktet. Skriv om det der du kan (historien, nytten, kundehistorier, unikheten, hva det løser, følelsen det gir). Lek deg med ulike måter promotere og merk deg hva som fungerer.

Rabatt-koder

Med woocommerce kan du lage rabatt-koder. Disse kan du opprette og sende til eksisterende kunder av andre produkter eller tjenester du allerede leverer. Du kan lage en rabatt-kode som promoteres i forbindelse med lansering av nettbutikken. Eller hva med å kjøre en kampanje nå og da?

Profitabel nettbutikk?

Vel, det avhenger jo av at du selger;) Og akkurat det kan vi ikke hjelpe deg med. Men potensialet ligger der. Bruk den til å leke deg med ulike måter å vise frem deg og produktet(ne) på. Test med å kjøre noen annonser, om du har budsjett til det. Test med å legge inn popups om produkter på nettsiden, om du har Thrive Leads. Test med å lage innlegg om produktet(ne). Test med å få anbefalinger. Bruk listene dine, hvis du har det (listebygging). Jobb sakte men sikkert med SEO med bruk av ord og uttrykk som kan gi treff på ditt produkt.

Vi har et eget produkt som viser deg hvordan du går frem, steg for steg, for å sette opp Woocommerce – enten om du skal opp med nettbutikk for å selge fysiske produkter, eller selge nettkurs. Produktet heter “WP Bedrift“. Mer info om det her.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.