Hvor er det lurt å ha domene og webhotel?

Hvor det er lurt å ha domene og webhotel er som så mye annet et smaks- og erfarings spørsmål. Vi lener oss på det siste her, og gir deg våre tips basert på nettopp erfaring.

Men før vi går i gang;

Hva er et domene?

Når du kjøper ett domene, så kjøper du deg i praksis en rettighet til å sette opp en nettside på dette domenet. Et domene er et unikt navn – det kan kun være én nettside med et gitt domenenavn. Derfor kan det noen ganger være lurt å kjøpe og dermed sikre seg (domene)navn selv når du ikke har kommet i gang med å lage en nettside på domenet.

Hvilket domenenavn skal du velge?

Et domenenavn bør være lett å huske. Og det bør helst si noe om deg eller det du holder på med. Driver du ett firma, så er firmanavnet logisk å bruke som domenenavn, så sant det er ledig. Driver du ett enkeltmannsforetak, eller kanskje du skal ha en personlig blogg? Da er navnet ditt logisk å bruke som domenenavn.

Webhotell = byggetillatelse!

Skal du ha en webside så trenger du et webhotell i tillegg til et domene. Når du kjøper et webhotell, så får du «byggetillatelse».

Akkurat som på et vanlig hotell, så kan du velge hvor mange «rom» du vil bestille. Hver webside krever sitt «rom» på hotellet ditt. Kjøper du et webhotell med 1 database, så får du mulighet til å bygge 1 nettside med WordPress.

Kjøper du et større webhotell med flere databaser, kan du legge til flere websider på samme webhotell og knytte de til hvert sitt domene. (Det skal sies at du kan ha flere WordPress sider i samme database, men det anbefales absolutt ikke!)

Du trenger normalt ikke å kjøpe ett webhotell til hvert domene.

Her er det riktignok variasjoner fra leverandør til leverandør, og her kommer vi inn på vår anbefaling:

Hvor er det lurt å ha domene og webhotell?

Hos ProIsp kan du fint ha flere nettsider på samme webhotell. Det er flere fordeler med det. Kanskje du har to små nettsider som bare tar opp 30-40MB med plass, og en stor som er over 1GB.

Har du 15GB til rådighet på webhotellet, så vil de to små sidene kreve hvert sitt «enkeltrom», mens den store siden trenger en «suite». Ved å samle flere nettsider på samme webhotell, kan du disponere plassen slik det passer deg!

Om du liker å vite at du kan få hjelp på telefon eller via e-post, på norsk, så har vi god erfaring med ProISP.

rabatt på webhotel

Rabatt hos ProIsp

Alle som melder seg på WP Basis kurs hos oss får tilbud om å kjøpe webhotell til halv pris det første året hos ProIsp. Det fungerer også den andre veien, er du kunde hos ProIsp så får du rabatt på WP Basis kurset hos oss (Du må kontakte ProIsp for å få rabattkoden!)

Mer om Domene & Webhotell, og hvordan installere WordPress, finner du i WP Basis kurset.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.