Det startet med en idé. Som det alltid gjør.
Denne artikkelen ble første gang publisert i desember 2020.

Opp fra godstolen – ut og løpe
Ideen til Løpetrening.no kom snikende sommeren 2018. Andreas Gossner har trent løping i en årrekke, og deltatt på en rekke mosjons- og ultraløp i inn- og utland. Sommeren 2018 fikk han omsider overtalt sin bror, Marcus Johnsen, til å starte med løpetrening.
Marcus har drevet transportfirma i mange år, og med mange år i godstolen uten å bevege kroppen måtte han ut og bevege beina da utfordringen ble servert 28/6-18; «Du skal delta på 10km i Ski-løpet 1.september…!» Marcus stilte opp i Ski-løpet i Follo 1.september, og hadde da fulgt et treningsprogram utarbeidet av Andreas i forkant av løpet. Målet var Sub 60 minutter (og det klarte han; 59:19!).
Løpeglede – det vil vel flere ha?
Treningsprogrammet i forkant var basert på mange rolige økter, samt enkelte nøkkel-/terskel-økter – og oppfølging fra Andreas kom pr sms og mail underveis. På løpsdagen var det mulig å følge «tidsballonger» – altså fartsholdere som løp med ballonger med påskrifter som «45 minutter», «50 minutter», «55 minutter», «60 minutter» osv.
Og DER kom ideen.
Løpeglede, et godt og strukturert treningsprogram med PT-oppfølging – kombinert med en personlig målsetting. Dette kan vel flere ha nytte av?
En millionbedrift på 1,5 år
Resultatet; Løpetrening.no tilbyr nå nærmere 50 ulike treningsprogram for alle de vanlige distansene; 5km, 10km, halvmaraton og maraton – samt egne Vintertrenings-program. Alle medlemmer får online oppfølging fra egen PT.
Underveis har Andreas hatt ansvaret for å utarbeide selve treningsprogrammene – uke for uke (les: Leksjon for Leksjon). Marcus starter fra scratch, med god hjelp fra WPSkolen – og utarbeidet sakte, men sikkert nettsiden. Nå har vi en full-skala medlemsbasert nettside med abonnementsbasert omsetning og omsetter for ca 100.000,- pr mnd. Ila 1,5 år etter lansering har vi altså blitt en million-bedrift. Sommeren 2020 hentet vi inn 1,2mNOK i en folkefinansiering/crowdfunding-runde, og selskapet er nå verdsatt til over 5 mNOK.
Det krever prøving og feiling
Å starte en bedrift fra null – altså bare med en ide i hodet, og derfra ta det til en fullskala bedrift er en langdryg affære. For vår del var ikke dette noe nytt for Marcus, men likefullt med alle «de vanlige» humpene langs veien.
Hadde det ikke vært for iherdige timer foran pc’en, med prøving og feiling i WordPress, herunder teste ulike Membersip-plugins, hadde det aldri gått. Dager, netter – oppturer og nedturer – feiling og aha-opplevelser. Alt går egentlig hånd-i-hånd de første ukene og månedene. Hadde definitivt ikke klart det uten kyndig bistand pr mail fra Kristin og WP Skolen.
Nå er det snart 2 år siden «reisen» startet, og det er fortsatt like morsomt å utforske nye muligheter, selv uten å måtte sparre med WP Skolen først. Det har sågar kommet en vittig tilbakemelding om at vi må bistå dem på Support fordi vi etterhvert har lært så mye. 🙂
Men en ting er helt sikkert; man blir aldri ferdig utlært. Når man er ferdig med 1 ting – så er det alltid noe nytt man ønsker å utforske videre. Men så gjelder det å ikke glemme at man driver en forretningsvirksomhet som alle andre. Etterhvert og innimellom må nettside være nettside – og man må noen ganger være fornøyd og sette videre-utvikling på vent.
Markedsføring og det å gjøre «vannkiosken i Sahara» mest mulig kjent og tilgjengelig må få all fokus. Det hjelper ikke med verdens beste fasade hvis ingen ser den. Og det hjelper ikke med verden beste forretningskonsept hvis ingen får vite om det.
Vi har tatt dette steg for steg, og utforsket og blitt kjent med contentmarketing via Sosiale Medier. For vår del – og for vår bedrift – så ligger markedet der, med ca 6-800.000 nordmenn som på alle forskjellige nivåer trener løping mer enn 1 gang pr uke. Vi henvender oss til Privatmarkedet, og Facebook, Insta mv er f eks gode kanaler for oss nå vi skal dele videoer, blogg-artikler, tips og vink. I tillegg har vi erfart at prospekting og opt-in er helt avgjørende – i hvert fall for vår del. Og her finnes en trillion ulike måter å gjøre dette på. Bare fantasien setter grenser. Husk – det er ikke sikkert at en e-bok som freebee funker for deg selv om det funker for andre. 🙂

Du må gjennom steg 1 for å komme videre til steg 2…
Til deg eller dere som vurderer å starte egen nettside eller bedrift er det første (og eneste?) rådet å være tålmodig.
Alle har vært på steg 1 – og man kommer ikke til steg 2 eller 3 uten å fullføre steg 1. Og allerede i steg 1 må man påregne å prøve og feile ganske mye. Min og vår erfaring er at man feiler og klør seg mest i hodet i oppstartsfasen. Det er litt synd at det skal være sånn, men det er som å trene opp kondisjonen – det er ikke gjort på 1-2-3.
Man må ta steg for steg, tenke langsiktig, bygge gode vaner mtp arbeidstid etc. Jeg tror mange feiler fordi de går i gang med all den entusiasmen de kan frembringe i seg selv, og så jobber man usammenhengende i timer og dager, blir mer og mer sliten, blir mer og mer frustrert fordi man er sliten – og til slutt gir man opp fordi «det er jo umulig å komme videre».
Det er lett å løpe 300 meter – men det er verre å løpe et maraton
Tenk heller at du setter av et gitt antall timer pr dag, pr kveld, pr uke el.l. – og hold deg til planen. Unngår man å bli for sliten så er sjansen større for å finne løsninger på problemer og utfordringer. Det finnes drøssevis med reklame på nettet som sier «lag din egen nettside og være online ila 3 timer» mv. Dessverre er dette et typisk salgstriks etter min mening.
Ønsker du å skape noe unikt og som dine fremtidige kunder skal ønske å kjøpe må du også regne med å bruke tid.Det er lett å løpe 300 meter – men det er verre å løpe et maraton. Men de aller fleste kan klare begge deler, bare man trener og holder ut lenge nok 🙂