WP Skolens opprinnelse – et intervju

Hvordan kan du bruke all den erfaringen du har opparbeidet deg gjennom mange år, all kunnskapen men også alle tabbene til å hjelpe andre så de slipper å gjøre de samme feilene?

WP Skolens opprinnelse – et intervju med Kristin Skjæringrud, grunnlegger av WP Skolen.

Det startet med et speilreflekskamera!

Kristin Skjæringrud har sin bakgrunn som malermester (!) Mao, langt fra web og WordPress, men “tilfeldigheter” (eller en over gjennomsnitlig interesse for det tekniske) gjorde at hun fikk ansvaret for malerfirmaet sin nettside.

Første erfaring ble affiliate marketing med salg av alt, bokstavlig talt, fra badedrakter i ekstra stor størrelse til kamerautstyr, leker og migrene-behandling. Linkbygging var STORT! “I bloggnettverk delte vi bloggene våre og bygde linker for å komme høyt opp på Google søk men så begynte Google å slå ned på dette. Det var helt normalt å drive slik den gangen, men nå i ettertid ser vi jo at dette ikke nødvendigvis var veldig etisk. Dermed raste rankinen av disse affiliate sidene mine og mistet verdien sin”. De senere årene har Google aktivt endret systemet og dermed er det nå seriøs og sann og naturlig linking som får best resultat.

Samtidig viste det seg at det var jo det å bygge disse sidene (opptil 50 i en periode) som hun virkelig synes var gøy. Ikke affiliate markedsføringen. Et skifte var på vei.

30 sider hacket, samtidig

“Jeg hadde ikke peiling! Det var gøy å bygge nettsider men backup og sikkerhet tenkte jeg ikke at var mitt ansvar.” Så da 30 nettsider brått ble hacket, og “forsvant” så ble det en kjedelig men viktig kalddusj. Kanskje ikke så rart at Kristin er mildt sagt opptatt av sikkerhet og backup her på WPSkolen. “Jeg fikk bare beskjed om å rydde opp”, men det er ikke lett å vite hva som skal ryddes opp og langt mindre hvordan når man aldri har gjort noe sånt før. “Jeg har ikke kødda med sikkerheten noen gang etterpå!” Og håpet er at alle som er medlem på WP Skolen også tar dette med sikkerhet og backup like seriøst etter å ha vært igjennom Basis-kurset.

Men sikkerhet er mer enn å laste opp en plugin til å ta backup. Det handler også om å sørge for, og sjekke, at det faktisk ligger backup-filer der du har satt at de skal lagres;) Dette er én av grunnene til at vi gir deg en utførlig innføring i sikkerhet og backup allerede i gratiskurset WP Intro.

Om du skal sette opp ny side i WordPress eller om du allerede har en WordPress side men er usikker på om sikkerheten er ivaretatt; ta en titt på WP Intro (gratis og helt uforpliktende!).

WordPress ble den valgte platformen

Helt siden alle affiliate sidene gikk ned og det ble tydeligere at det var det å bygge nettsider som fanget interessen, så har WordPress vært det naturlige valget for Kristin. “Det er så mange muligheter med WordPress”. I utgangspunktet er WordPress helt gratis å bruke. Så kan man, etter behov, bygge ut siden med både gratis og betalte plugins/utvidelser.

Også blant theme er det mye å velge mellom, både gratis og Pro-løsninger. Men det er ikke uvesentlig hva slags theme du velger.
Mange vi har møtt på over de siste par årene har falt for fristelsen å velge et såkalt multifunctional theme. Dette er et theme som har det meste innebygget (så salgsmagneten er at man ikke trenger å installere ekstra plugins). De ser fine ut, men som det meste Kristin uttaler seg om så har hun også her testet ut disse themene selv. Og resultatet var det motsatte av hva man skulle forvente. Når disse themene ble deaktivert var det masse problemer og kaos som oppsto. Det ble rett og slett en kjempe jobb å rydde opp. For ikke å snakke om sikkerhetshullet som oppstår, og som du kanskje overhode ikke er klar over kan eksistere før det er for sent. Dette er nok en grunn til at WP Skolens sterke anbefaling er å velge ryddige, anerkjente theme.

Det å bygge nettsider ble en fulltidsjobb

Litt tilfeldig ble Kristin med på en gründer-konferanse, noe som gjorde at hun havnet inn i et gründernettverk med mange gründere og små bedriftseiere som alle skulle ha webside men få visste hvordan. Hun ble på kort tid en foretrukken webdesigner for mange nystartede gründere i den perioden. Det trakk fokuset bort fra en ide og plan om å lage et onlinekurs, men kun for en periode….

2 års jubileum

Sommeren 2017 var det 2 års jubileum for WP Skolen. All erfaring fra å bygge affiliate websider, få 30 sider hacket, jobbe med søkemotoroptimalisering og sette opp sider for kunder landet til slutt i det som skulle bli plattformen; WP Skolen. Visse verdier står sterkt og visjonen er enkel;

Å gjøre det mulig for flere gründere, småbedrifter og foreninger å selv klare å sette opp og drifte sin egen webside. Ved å tilby kunnskap på norsk dekker vi et et behov der brukeren kanskje tidligere måtte søke vilkårlig på nett, blant engelske tekster og videoer, eller hyre inn designere eller programmere for å gjøre jobben.

I løpet av disse to årene har over 2500 funnet veien inn, enten via Gratis kurset WP Intro, som deltager på WP Basis eller som medlem. WP Skolen er i dag et AS og vil fortsette med å jobbe målrettet mot våre mål og visjon.
Vårt mål er å bli en naturlig ressurs å gå til for deg som driver virksomhet på nett.

2 år gir rom for ettertanke. Å se tilbake på seiere men også det å se at ikke alt ble som man kanskje først hadde tenkt. “Du må være villig til å endre kursen underveis”. Med nye kunder kommer det nye behov. Og da blir det det som kundene trenger mest som får første pri. For det Kristin er mest opptatt av er å hjelpe deg så du slipper å gjøre de feilene hun selv har gjort eller sett og opplevd andre har gjort. For ikke å snakke om sikkerhet og backup;)

“Det gir veldig mye å se at andre lykkes! Å oppleve at andre får mestringsfølelse”.

Mange har den såkalte rullgardina når det gjelder web – webangsten – og det er det Kristin gjerne vil hjelpe flere til å trekke opp igjen.

Bygge sten for sten

Dette er noe av grunnverdien i WP Skolen – å bygge sten for sten. Ta ting i rekkefølge. Sørge for en solid grunnmur. Investere i det som faktisk har betydning for siden din, som et seriøst theme. Begynn med WP Intro for så å utvide kunnskapen med WP Basis slik at du får på plass selve nettsiden din, solid og sikkert. Gå deretter videre med medlemskap når du er klar for å starte med listebygging og lage salgssider. Og deretter utvide med nettbutikk og medlemsløsning, om det er målet. Bare gi deg tid til å gjøre det ordentlig. Still deg selv spørsmål som Hvorfor vil jeg dette?

Hvor er vi på vei?

WP Skolen skal være en ressurs for deg som er ansvarlig for egen nettside eller bedriftens nettside. Det er mer et oppslagsverk enn et kurs. Derfor er det også evighetslisens på WP Basis slik at du alltid kan gå tilbake når du trenger å finne ut av hvordan noe var.

Det handler om å hjelpe andre til å nå sine mål!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.