Endelig! Du har fått deg ny nettside!

Endelig! Du har fått deg ny nettside!

Så var den endelig ferdig! NY nettside! Ferdig! Lansert!

Skulle det vært en lanseringsfest montro? Eller litt ballonger i det minste? Nei, det ble visst ikke noe av det.

Men det er mange sommerfugler i magen! Hva nå liksom?

Dagene går uten at det skjer noe … Du posta kanskje linken til siden din på Facebook noen ganger (men du kjenner det går en grense for hvor mange ganger du kan si ”se så fin side jeg har fått” )

Blogging er lurt, har du hørt, og det var jo planen. Blogge aktivt (hva nå det egentlig betyr). Og joda, du legger ut en tekst nå og da, som du har brukt mange dager på å skrive ned. Vil noen like den? (vær så snill å klikk Liker!)

Og joda, noen liker den men det ble ikke store trafikken inn på siden…

SEO, stikkord … Hva og hvordan?

Du har hørt om SEO (eller søkemotoroptimalisering) og at det er lurt å bruke søkeord til blogginnleggene. Men hvordan skal du egentlig gjøre det? For nå som siden er oppe, er ikke da jobben gjort?

Nei.. det er nå det starter;)

Ha eierskap til siden din!

Mulig du har fått noen til å sette opp siden din, men det er du som eier den. Da er det lurt at det også er du som drifter den. Hvorfor? For da har du selv kontroll. Det handler også om eierskap. Om du setter bort den daglige driften og oppdateringen på siden din, så mister du noe av eierskapet.

Det er DU som kjenner idealkunden din best. Det er DU som kjenner tjenestene eller produktene dine best. Bruk den kunnskapen.

Det kan være fristende å sette bort hele jobben og i noen tilfeller er det kanskje også helt riktig. Men merk deg det som står over; det er DU som kjenner de du ønsker å nå.

Og nettsiden er ditt vindu ut mot potensielle nye kunder. Da er det lurt å kjenne til hvordan siden din faktisk fungerer.

Så er det dette med følelsen av kontroll og mestring. Kristin snakker om webangsten – hvordan vi kan bli så redde for å gjøre noe galt på siden at vi ender opp med å ikke gjøre noe som helst! Da vil siden din fort utdateres.

Jeg har vært der selv, mange ganger. «Hvordan var det nå igjen jeg gjorde det der?» Det vi ikke gjør jevnlig er det lett å glemme. Nå er Google en «god venn i nøden», men problemet er at det meste er på engelsk. Etterhvert blir du vant med det også men det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal søke etter svar på f.eks. hvorfor er siden plutselig hvit når du ikke vet hvordan beskrive det, på engelsk. Det er som om alt blir ekstra teknisk og vanskelig.

WP skolen tilbyr en medlemplatform  som viser deg hvordan du kan drifte siden din. Hvordan du smart kan bruke stikkord og kategorier. Hvordan du kan tenke rundt SEO, optimalisere artikkelteksten din og planlegge blogginnleggene slik at de kan spres til alle dine sosiale media kanaler. Dette er tips og triks til deg som blogger, om det er jevnlig eller nå og da.

Hvordan gjør jeg det igjen?

Ting flyter ganske greit nå men så skal du bare fikse en liten ting men det står helt stille med hvordan du skal gjøre det! Hva nå?

Det er få ting som er så irriterende som når du bare skal gjøre en liten endring og så funker det ikke!

Du vet det egentlig er enkelt å fikse, du husker bare ikke hvordan. Så hva gjør du nå? Du kan kontakte webdesigneren din. Du kan spørre noen du kjenner. Du kan bruke grupper på Facebook. Du kan google det. Eller du kan benytte et oppslagsverk.

De fleste kurs på nett i dag har en utløpsdato på 6-12 mnd. Etter det så mister du tilgangen til kurs-materialet. Med WP basis har du tilgang til evig tid!

Vi kan ikke love deg lanseringsfest eller ballonger, men webangsten kan slippe taket og opplevelsen av eierskap og mestring vil overta. Finn ut mer her.

2 thoughts on “Endelig! Du har fått deg ny nettside!

  1. Vurderer sterkt å melde meg på basis, men må ha litt mer tid enn ut dagen. Er det absolutt siste sjans?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart