Tid

Vi har de samme 24 timene i et døgn

Og i de 24 timene skal du sove, spise, levere unger, hente unger, ta noen telefoner, trene (?), handle, zappe litt på tv’en… og innimellom alt som er rutine, kommer det uforutsette.

Har du tatt høyde for det?

Et ledende spørsmål, kanskje, men om du allikevel tar deg 30 sek og tenker over det. Har du, i dine planer om ny nettside eller i dine markeds- og salgsplaner for å promotere det du vil alle skal få med seg de neste ukene. Har du tatt høyde for det uforutsette?
Jeg har begynt, nesten ubevisst, å legge inn ekstra margin i prosjekter jeg jobber med. For jeg VET nå at det ALLTID dukker opp noe underveis. Men jeg bommer fortsatt;)

Fra optimistisk til nøktern?

Jeg er normalt en over gjennomsnittet optimistisk person, men etter litt erfaring så ser jeg at det trengs struktur og en god porsjon nøkternhet når prosjekter presenteres med en tidsramme på kun få uker. Og det gjelder like mye mine egne, personlige prosjekter.

Jeg skal jo “bare” skrive en tekst, eller “bare sjekke ut noe, eller “bare” det ene eller det andre. Alle sånne “bare”-ting som egentlig, helt isolert, er kjappe, men som i hverdagens kontekst alltid ender opp med å bli skjøvet på.

Og så var det livet da😉 Jeg har jobbet 24/7, bokstavlig talt, for å møte tidsfrister. Fordi unger ble syke, andre blir syke, man blir selv syk, det dukket opp noe mer krevende som tok all tiden, noe ubehagelig ble utsatt for lenge og alt annet som liksom bare skjer,

Vi skaper tidsfrister. Uten å ta høyde for alle eventualiteter.

Hvorfor så veldig dårlig tid?

Før ble jeg stresset og tenke jeg ikke fikk til nok eller noe, til jeg så på planen min og innså at det jeg hadde satt meg som mål var for stort, for omfattende, for lite gjennomtenkt nettopp i forhold til tid. For jeg er ikke lenger villig til at all ledig tid skal gå med til å møte tidsfrister. Tidsfrister som egentlig, når vi stikker fingeren i jorda, IKKE er livsnødvendige.

tid

Vi har bare 24 timer i døgnet. Og jeg håper at du ikke legger opp til å jobbe i 20 av de, som jeg har gjort i perioder. Det er ikke verd det 😉 Du kommer kanskje i mål, men jeg kan love deg at du blir veldig sliten, har minimalt med tålmodighet ovenfor dine nærmeste og lar alt av egentlige verdier (om det er å lese bøker, trene, være med venner eller nyte spa, for alt jeg vet) bli skjøvet fullstendig til siden. For hva…?

HVORFOR er det så veldig, veldig viktig at siden din lanseres den gitte datoen kun få uker frem i tid?

Hva skjer om du setter fristen lenger frem. Ikke skyver på den, når datoen nærmer seg! Men setter en realistisk tid – en dato der du tar høyde for at du får gjort alt det nødvendige, og samtidig kan leve livet ditt – før du går i gang.
Spør deg selv; Hvorfor akkurat denne datoen?

Men ikke gå i “skyve på ting”-fella;)

Å droppe å sette mål og dato for når ting skal være klart. Nei nei! Mål er lurt og fint og litt som kart og kompass når du er på tur. Men har du planer om å bestige Mount Everest så er det lurt å planlegge godt;)

Har du store tanker om nettsiden din, så gjør det samme. Ikke skyv og utsett. Men det er heller ikke nødvendig å skape deg en hverdag med unødig mye hodepine og kvelder (netter) foran skjermen om en tidsfrist som tar høyde for det uforutsette (og livet) er løsningen.

Vil du lese flere artikler med perspektiv om dette med tid, planlegging og mål?

Planlegging er gull – Les her.
Hvem Hva Hvor – Les her
Det hadde vært fint å blitt ferdig – Les her

Hva er din erfaring med tid og planlegging, og livet som skjer midt i mellom alt?

Fortell:)

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.