Planlegging er gull!

planlegging

Vi er ulike. Sånn er det bare.

Jeg er f.eks. gift med en mann som er eminent i å planlegge, for så å gjennomføre etter planen. Jeg derimot er litt mer her og nå, armer og bein. Det går det også, men…

Når vi jobber med nettsider så jobber vi med mer enn bare vårt eget hode.

Det er systemer som skal funke sammen. Og det er ikke alltid alle systemene funker akkurat når du og jeg hadde tenkt det skulle gjøre det.

Som akkurat nå. Jeg jobber med en salgsside for en kunde. Det er litt en hastesak. Og når ting er hastesak så er det egentlig et varsko i seg selv. For egentlig, sånn ideelt sett, så burde alt med nettsiden din aldri vært en hastesak. Sånn rent hypotetisk altså.

Det viste seg å være for lite minne på siden til denne kunden. En sånn ting som man gjerne ikke oppdager før det plutselig går veeeeeldig tregt på siden. Eller, som i dette tilfellet; det plutselig ikke lenger gikk å redigere en side.
DET kan fort skape krisestemning og ”panikk”, om ting ikke er planlagt.

Med planlegging mener jeg.

  • Ha klart alt av tekster
  • Ha klart alt av bilder
  • Ha klart en skisse
  • Ha klart for deg hvem du trenger hjelp fra, om med hva
  • Book tid i god tid med de du trenger hjelp fra (eksempelvis fotograf, designer, teknikker, korrekturleser og lignende)
  • Begynn i god tid, men en tidsplan som har rom for endringer og uforutsette hendelser

Noen ganger kommer det muligheter som gjør at vi bare må snu oss rundt.

Muligheter vi ikke har lyst skal gå fra oss. Da er det bare å brette opp ermene og jobbe de timene ekstra som kreves. Men som regel kan vi planlegge. For det vil alltid, alltid, dukke opp noe underveis; En underleverandør som ikke leverer i tide. Sykdom i familien. Arrangementer på ungenes skole som du hadde glemt….
Nettsider som plutselig blir hvite eller henger. Plugins som ikke vil samarbeide. For lite minne på webhotellet eller du rett og slett får en genial ide midt i prosessen som gjøre at flere kokker må involveres (være seg mennesker eller systemer).

Velkommen til å drive egen nettside og være gründer

planlegge

Det er dette som gjør det så inderlig spennende og vanvittig frustrerende på samme tid.

Sånn som akkurat nå. Der jeg egentlig skulle ha kommet videre på salgssiden til kunden og hun veldig gjerne skulle sett nye utkast. Isteden må vi vente på at noe i systemet må fikses…
Det er nå, på dette stadiet, hvor det er enkelt å få hetta. Hvor panikken kommer og griper om en som en ubehagelig klo. Akkurat nå hadde det vært så godt om noen bare kunne tatt tryllestaven sin over ”sim sala bim” og så hadde systemet fungert igjen – NÅ!

Men kommer noen til å dø av at vi må vente noen timer, kanskje en dag, før vi kan fortsette? Nei, selvsagt ikke.
Kommer businessen til å lide av at vi ble stoppet for en kort stundt? Nei, overhode ikke.

Så lenge det er tatt høyde for at ting kan skje (og ting vil skje!). Så lenge det som skal utføres på en nettside er planlagt, med marginer.

Hadde alle vært som mannen min så hadde vi alle hatt en plan B og en plan C i bakhånd. Og vært forberedt på alle scenarier. Alle eventualiteter. Og vært forberedt. Vi hadde planlagt, rett og slett.

Men vi er ikke alle like;)

Vil du bli bedre på planlegging av ditt webprosjekt? Last ned sjekklisten!

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.