Det hadde vært fint å blitt ferdig.

Sånn helt ferdig. Legge prosjektet på hylla.

Men innse det først som sist; du blir aldri ferdig!

Og dette er ikke sagt med en tung, negativ røst. Men med letthet og entusiasme. Det er en del av pakka. Å bli ferdig ville være det samme som å avslutte. Og det er jo ikke det du vil.
For hele bakgrunnen for siden din er at det er nå det begynner. Eller nå det endelig skal ta av. Du vil aldri bli ferdig så lenge du velger å ha din virksomhet på nett. Og det er en bra ting.

Alt må starte ett sted.

Vi gjør oss erfaringer underveis. Sånn er det med alt i livet.
Når vi går ut av videregående og skal ut i den store verden på egenhånd, så er vi små konger og dronninger. I den første store jobben så har vi planer om å komme med de smarteste ideene. Vi klandrer den eldre garden for å være for si-rumpa. Å jobbe sene kvelder, feste sene netter og så tidlig opp på jobb igjen er null problem.

Du har store planer for nettsiden din. Ikke at du helt vet hvordan den skal se ut, men den skal generere deg en sikker inntjening. Du skal bli synlig på nett. Det skal bli lett å finne deg. Og siden skal være lekker.

ferdig

Noen ganger stopper det opp

Men så er vi brått ikke 20 år lenger. Vi føler oss overhode ikke som konger og dronninger. Tvert i mot. Livet ble brått alvorlig. Det er gøy med egen leilighet men ikke fullt så gøy med hus- og studielån. Det er gøy å være i forelskelsen men ikke like spennende når man ser hverandres litt mindre spennende sider, hver dag. Plutselig er det vi som er de si-rumpa, som ikke orker å feste hele natta.

Men så oppdager du at det ikke var fullt så enkelt som du først trodde. Det tar tid å bygge en nettside. Å hyre inn en designer koster penger. Er du villig til å investere? Å lande tekster og bilder tar tid. Og hvordan vil du egentlig være på nett?

Det kalles erfaring.

Litt livserfaring er ikke så dumt

Og med erfaring kommer kunnskap. Du kan faktisk mer enn han eller hun på 20. Kanskje ikke om teknologi men om livet. Om det å feile og reise seg. Om at alt som glitrer ikke er gull. Om at det finnes noe som er viktigere enn å kjøre porche og drikke dyr champagne. At hverdager kan være kjedelige men samtidig veldig trygge og gode.

Du blir ikke god på nett over natta.
En lekker side selger ikke av seg selv.

Å blå-kopiere andre vil aldri gi deg kredibilitet.
Du må ta valg.

Og den erfaringen kan bli din store styrke. Det som gjør deg stødig. Ydmyk. Bedre til å planlegge. God på å lese situasjoner.

Det skjer noe underveis i prosessen. Det stresset om at siden må være ferdig innen 2 uker er borte. Isteden innser du at ideer må få modnes. Det må planlegges for mer enn selve jobben fordi hus, unger, venner, partner, øvrig familie, treningen… alt tar tid, og må tas hensyn til innenfor de samme 24 timene.

balanse

Små skritt, men i riktig retning

Å bli ferdig, sånn helt ferdig, er deilig. Men kortvarig lykke. For mens du tenker at du legger siste hånd på verket, så har noe endret seg. Om en uke, en måned eller et år må du gjøre om på det igjen, uansett. For å henge med.
Det er bare å innse. Ikke med tungsinn og oppgitthet men med nysgjerrighet og et stort smil. Det betyr at du ikke kommer til å stå stille. Og er en del av pakka om du vil ha virksomheten din på nett.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.