Landingsside for Instagram

Hvis du bruker Instagram, så vet du sikkert at du kun kan ha én link i profilen din(eller i “bio” som man ofte kaller det). Hvis du ønsker at folk skal finne alle dine viktigste linker, så er det ikke lurt å sende folk via omveier. Det finnes flere “tjenester” som har spesialisert seg på akkurat det her, som f.eks Linktree og Unfold.

Du som har fulgt WP Skolen en stund vet at jeg er veldig opptatt av å sende trafikk til egen nettside. Det er tross alt her jeg bor. Hvis jeg vil invitere noen hjem til meg for første gang, så sender jeg dem ikke på sightseeing rundt i bygda først. Jeg gir dem adressen min og den korteste veien hit. Noe annet blir bare rart i mitt hode.

Hvordan gjør man det?

Jeg tar som en selvfølge at du har tatt i bruk blokkredigering, hvis ikke så er det kanskje på tide nå?

Jeg har tenkt å bruke to plugins for å få akkurat den funksjonaliteten jeg er ute etter. Og det er to plugins jeg allerede har installert og bruker til mange andre ting også.

Hvis du har andre plugins som utvider funksjonaliteten i blokkredigering som har de samme funksjonene, så for all del: Bruk det du har! Både Kioken, Kadence Blocks, GenerateBlocks, Qubely, GenerateBlocks og andre har lignende funksjoner.

Jeg trenger en “accordion”, det er det jeg bruker for å putte innhold inn i en “drop down” boks. Genesis Blocks har en sånn.

I tillegg skal jeg bruke et “post grid” for å vise de siste innleggene på bloggen, og det hele skal puttes inni en “section”. Denne har de to sistnevnte funksjoner:

Denne har en accordion blokk, men det er også eneste grunn til å bruke den(spør du meg). Det finnes også andre plugins som har accordions.

Som sagt: Hvis du allerede har installerte plugins som har disse funksjonene, så for all del: Bruk det du har!

Det finnes en mengde utvidelser for blokkredigering som har mye av de samme funksjonene, så det er ingen grunn til å installere funksjoner du har fra før! (Og vet du ikke hva dine plugins kan gjøre, så er det på tide å leke seg litt og finne ut hva du faktisk har.)

Hvis du vil lage bord rundt bildet og overlapp mellom hvit og blå bakgrunn, så trenger du også denne:

Resten av blokkene som er brukt på denne siden er er standardblokker i WordPress:

 • Nettstedlogo
 • Avsnitt
 • Skille
 • Knapper
 • Bilde

CSS kode som er brukt i videoen:

Margin for å skyve logo ned:

margin-bottom: 100px

Negativ margin for posisjonering av profilbilde + bord rundt bildet:

margin-top: -100px;
border: 1px solid #DDD;

Hvit bakgrunnsfarge i accordions:

background: #FFF

Her ser du (omtrent) det resultatet du får ved å følge videoen over:

Kristin

Kristin Skjæringrud


Hjelper deg i mål med DIN nettside!

Siste fra bloggen
 • Hva er en landingsside? Og hva er hensikten?

  Hva er en landingsside? Og hva er hensikten?

  Det er litt ulike meninger når det gjelder hvordan man skal definere en landingsside. Man kan f.eks si at en landingsside er den første siden man kommer inn på på nettsiden din. For eksempel fra et google søk. Men som regel definerer man en landingsside som en helt spesifik side på nettsiden din, hvor målet…

  Les mer


 • Hva er WordPress?

  Hva er WordPress?

  Om du har en nettside eller skal opp med ny nettside, så har du kanskje hørt om WordPress. Noen sier det er det du trenger for å bygge egen side. Andre sier du heller bør bruke systemer som Joomla, Wix og Squarespace. «Smaken er som baken». Ikke overraskende så stemmer vi for WordPress. Men hva…

  Les mer


 • IKKE sett deg selv i den situasjonen her!

  IKKE sett deg selv i den situasjonen her!

  Jeg vil tro de fleste som eier en nettside har fått med seg at Domeneshop ble hacket 17.oktober. I de minste de som har kjøpt domene og har webhotell og/eller e-post kontoer hos dem. Sånt kan dessverre skje. Og når sånne ting skjer, så fylles innboksen min opp av e-post med spørsmål fra kjente og…

  Les mer


Gratis WordPress kurs
WP Basis
Kontakt

Kontakt

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.