Hva er konsekvensen om du velger helt feil farger på websiden din?

Farger er spennende men brukt feil feil kan det gå skikkelig skeis.

Hvorfor er det med farger så viktig?

Farger sender signaler uansett om vi vil eller ikke.​ Ved bruk av feil farger så kan det være du sender ut helt feil signaler. Dermed oppfattes du ikke helt som du hadde tenkt… og budskapet ditt forsvinner.

Pssssst mine personlige fargetabber;)

Jepp jeg har gjort en skikkelig farge-tabbe. Faktisk ikke bare én gang, men to ganger. Ta en titt på videoen over for å høre;)​ 

​Hvordan kan du bruke farger riktig?

Det handler om å være tydelig på hva du og bedriften har som verdier og hvem du og bedriften din ønsker å være. I tillegg må du se på farger i forhold til hvem du vil nå, og ta gjerne også en titt på hvilke farger som brukes av konkurrentene.

Typiske feil

  • Du bruker for mange farger på websiden så det blir litt “sirkus”. 
  • Du er ikke er konsekvent – du bruker ulike farger på websiden, på Facebook annonser, på trykksaker ol. Da blir det vanskelig for folk utenfra å oppfatte at budskapet er fra samme bedrift. 
  • Fargene du bruker er ikke samstemte​ – f.eks at du bruker for mange sterke farger sammen eller flere sterke farger sammen med noe som er blast. Da blir harmonien borte. Det er derfor lurt at fargene toner sammen. Alt bunner tilbake til bedriftens verdier og målgruppen.

​Blått er ikke bare blått. 

Alle farger og fargenyanser sier og utstråler ulik energi.

Er ønsket ditt å å formidle et rolig, seriøst uttrykk så er det noen blåtoner som passer perfekt. Skal du derimot formidle mer aktivitet og energi så må du velge en en mer fargesterk blåtone.​

fargepalett

Erfaring og kunnskap samlet på ett sted

Sommeren 2017 lanserte Lotte Designkurs basert på sine mange år som grafisk designer der hun har jobbet med den visuelle profilen for et bredt spekter av kunder. ​Designkurs er ideelt for deg som ønsker påfyll eller mer kompetanse slik at du har mulighet til å velge rett fonter og farger og kanskje til og med lage en egen logo.

​Dette er et annerledes, unikt onlinekurs. Verd å se! Det er enkelt å følge og forstå og samtidig med en snert av humor og underholdning.

Lotte’s tips til hvordan du kan finne din ideelle fargepalett

  1. Ha klart for deg de verdiene du ønsker å formidle. 
  2. Har du én farge du er ganske sikker på at du vil bruke, så kan du ta den som et utgangspunkt. 
  3. Ta utgangspunkt i et foto eller et maleri som du bruker på websiden din.​

50% rabatt

PS: Er du allerede inne på WPSkolen med tilgang til WP Basis kurset? – Sjekk ut Bonus-siden da du får 50% avslag på dette kurset. 

Om du ikke er med på WPSkolen i dag så sjekk ut WordPress-kurset her (som vil gi deg denne rabatten) eller du kan gå direkte til Designkurs.no

Jeg håper dette var av verdi så du slipper å gjøre den samme tabben som meg;)

Likte du dette så del det gjerne  videre.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.