Hva er WordPress?

Om du har en nettside eller skal opp med ny nettside, så har du kanskje hørt om WordPress. Noen sier det er det du trenger for å bygge egen side. Andre sier du heller bør bruke systemer som Joomla, Wix og Squarespace. «Smaken er som baken». Ikke overraskende så stemmer vi for WordPress.

Men hva er WordPress?

Hva er WordPress?

Fra hobby-blogger til multinasjonale selskaper

WordPress er en publiseringsløsning som benyttes av alt fra små hobby-bloggere til store selskaper som The Walt Disney Company og Vogue. Vi kom over denne siden som viser en oversikt over noen av de mange, store selskapene rundt om i verden som bruker WordPress som sin web platform. 

Løsningen er såkalt «open source» som vil si at utviklere fra hele verden kan lage og levere utvidelser (det om på engelsk heter Plugins) som du trenger for å utvikle nettsiden din. Mye av dette er helt gratis og mye kan du betale for (som ofte da gir support i tillegg). Dette gjør at WordPress hele tiden utvikles og utvides.

Men selv om det er utviklere som sørger for denne utviklingen, så trenger ikke du som  bruker å kunne et eneste ord om koding. Det eneste du trenger er et domenenavn, et webhotell og LYST til å sette opp nettsiden din selv.

Så hva er WordPress? Jo, en grunnmur for nettsiden din.

Tenk deg en vanlig gate i en vanlig Norsk by der du ønsker å bygge et eget hus.
Da trenger du en adresse (gateadresse) og en tomt (domenenavn). Ser vi bort ifra hva naboer måtte mene om byggeteknikk eller hva kommunen har av restriksjoner på størrelse og form, så er det opp til deg hva slags hus du vil bygge (Nettsiden din). Men det holder ikke med en jordlapp. Du trenger en grunnmur, og vegger. Helst med mulighet for å bygge ut, når det trengs.

Hva er WordPress? Det er nettopp DETTE som er WordPress. Det er rammeverket for nettsiden din, som kan bygges ut etter dine behov.

Hva er WordPress?

Hva vil du ha i huset ditt – på nettsiden din?

Tre soverom, kjøkken, stue, bad og et lekerom (som kan gjøres om til «ungdomsrom» om noen år). Eller kanskje du trenger et gjesterom til unger som allerede er flyttet ut?

Når den brune og orange blomstrete tapeten som ble satt opp på 70-tallet ikke er like flatterende lenger… så det er en fordel om du med letthet kan male over.

Hva når du er lysten på nytt bad – nye farger på nettsiden din?

Da er det fint om du enten kan skifte ut alt selv, eller lett hyre inn noen til å gjøre den jobben.

Og så finner du ut at du vil ha en større terrasse… / Trenger mer plass på nettsiden…

Mer skapplass på kjøkkenet… / Redesigne forsiden på nettsiden…

Ny garderobe… / Ny salgsside…

Og en ny postkasse… / Lage en optin for å samle epost adresser….

Jeg tror du tar poenget;)

Alt dette er mulig med WordPress.

Mye i WordPress er gratis, og alt du trenger er å lære å fikse det selv.

Noe koster noen kroner i måneden eller i året, men da er oppdateringer og support ofte inkludert. Hvilket kan være en stor fordel! Det blir litt som å kjøpe en ny vaskemaskin, med garanti. Du trenger ikke den garantien, før du trenger den. Og da er den god å ha!

Det kommer an på hva du vil og hva som er viktig for deg når det gjelder websiden din. Svarer du JA på de fleste påstandene under, så et sannsynligheten stor for at WordPress er en veldig god løsning for deg. 

Er WordPress riktig for meg?

  • Jeg vil ha en nettside jeg kan utvikle videre.
  • Jeg vil kunne fikse ting selv på siden.
  • Det er viktig at det er jeg som eier domenet og alt innhold på siden. 
  • Jeg vil ha en side som ikke ser ut som alle andre sin.
  • Det er viktig at nettsiden min kan formes i takt med bedriften min.
  • Jeg ønsker å kunne legge til både nettbutikk, nettkurs, medlemskap, kontaktskjema, optinbokser ol, når jeg er klar for det.
  • Det er viktig å kunne ha kontroll på utgiftene.
  • Jeg ønsker å være uavhengig av designere, programmerere og andre – og isteden gjøre det jeg trenger selv.

Hvis spørsmålet ditt fortsatt er:
Hva er WordPress? Så håper jeg du har fått svar nå 🙂

Om du vil komme i gang, med WordPress, men er usikker på hvordan, så har vi et GRATIS kurs i WordPress som gir deg den beste starten. Fra å bestille domene og webhotel til å lansere ny side! Jepp – alt tilgjengelig umiddelbart, og helt uforpliktende og gratis. Om du er sikker på at WordPress er der du vil bygge nettsiden din, eller er usikker og vil teste det ut – start her.

Alt du trenger er å ha lyst til å lære, og så klikke her. Det koster deg ingen ting (kurset altså, du må kjøpe domene og webhotell for å komme i gang ;-))

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.