En magisk tryllestav

En magisk tryllestav

Websider handler om så mye mer enn det som treffer øyet.

Websider dukker ikke opp av seg selv. Det er ingen magisk tryllestav du kan sveipe over tastaturet og skjermen din.

Men tenk om!
Tenk om du kunne brukt en magisk tryllestav, hvordan skulle siden din da sett ut?

Bak enhver webside ligger det en hel masse beslutninger.

Hvilke farger skal være på siden? Hvilken font skal brukes? Hvordan skal forsiden se ut? Optinboks eller ikke? Skal det linkes til dine sosiale medier profiler? Hva slags bilder skal brukes? Skal du fikse på siden selv eller vil du gi den jobben til en annen? Skal du på sikt utvide siden med flere funksjoner?

Jeg har satt opp nettsider for mange, og veiledet andre. Dette er de beslutningene som jeg har erfart har den største betydningen for om siden din blir en suksess* eller ei.

«Jeg velger å bruke TID på siden min»

Som nevnt i innledningen så får du ikke drømmesiden ved et magisk trylleslag. De sidene som har stor suksess har en eier bak som har valgt å bruke TID på siden sin. Både i oppbyggingsfasen og for å holde den ved like.

Om du vil bli god til å lage mat, så må du bruke tid på kjøkkenet. Om du vil bli god på å løpe, så må du ut å løpe! Vil du bli god med nettsiden din, så må du bruke tid på den.

Så hvordan får du denne tiden?

Du skaper den!
Sett av tid. Prioriter tid. Huk av timer i kalenderen din der du skal jobbe med websiden din. La tiden foran skjermen der du fikser, justerer og skaper på nettsiden din bli tid der du legger grunnlaget for det du vil oppnå, med hjelp av websiden din.

«Jeg velger å lære meg å selv kunne gjøre endringer på siden»

Å sette opp, dvs designe, siden er bare halve jobben. En side må få leve. Dvs å utvikles i takt med deg og din bedrift. Det være seg å få nytt innhold som bloggartikler. Opprette optin med tilhørende landingsside. Eller kanskje en medlemsskapsløsning eller onlinekurs.
Alt dette er noe du kan lære å få til selv! Det vil koste deg tid. Men svært lite penger.

Øvelse gjør mester

Første gang du skal publisere en bloggartiklel så bruker du kanskje litt tid. Hvordan var det nå igjen med dette med bilder? Og SEO?
Men øvelse gjør mester. Kjapt så blir det rutine. Akkurat som du en gang lærte å sykle, så vil hodet og fingrene huske hva du skal gjøre og hvor du skal klikke. Det gir frihet! Frihet til å selv gjøre det du vil når det passer deg!

uttrykk

«Jeg vil ha mitt eget uttrykk på siden»

Det er lite som er så nitrist som en kjedelig webside strippet for alt som er personlig og unikt. Standard mal med kun kjøpte bilder og standard tekst der du med ditt enkeltmannsforetak omtaler alt i tredjeperson og fremmedord.

Om det er deg jeg handler med på siden din, om du selger et fysisk produkt eller coaching, så er det deg jeg skal forholde meg til. Det er deg jeg vil føle tilhørighet til. Da trenger jeg å få en liten smakebit av hvem du er fra siden din. Et fint bilde av deg. En liten personlig historie som sier litt om hvorfor du gjør det du gjør. Farger og fonter som gjenspeiler deg og tjenestene dine.

Det siste der, om farger og fonter, kan ha større betydning enn du aner. Jeg har selv gjort tabben! I en samtale med grafisk designer Lotte Thori Løvstad kan du høre om det.

Tryllestav og beslutninger

Egentlig handler tryllestaver og beslutninger om det samme – å skape det du ønsker deg.
Noen ganger er kanskje tryllestaven litt sent-virkende. Litt som når du går i gang med å trene; resultatet kommer ikke umiddelbart. Med trening så må du kanskje ha tålmodighet noen måneder men med websiden din, om du tar de viktige (og riktige) beslutningene kan gi resultater samme kveld!

PS; begynn her! Og om du allerede er i gang, fortsett her..

Finn frem tryllestaven i form av beslutninger og se hva som da er mulig.

*Definisjonen av suksess er i denne artikkelen at du som eier websiden er fornøyd med siden din. At du liker det du ser. At du gjerne viser den frem og deler den fordi du ser den viser deg og det du leverer på en lekker og proff måte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart