Å drifte egen bedrift er ikke det samme som å starte opp!

Å drifte egen bedrift er ikke det samme som å starte opp!

Det største inspirasjonen og motivasjonen er ofte i starten av et prosjekt. Når hodet er fullt av idéer og du føler deg nesten overmoden for å komme i gang.

Det er i den fasen du skal lande fonter og farger, sette opp en splitter ny nettside, skrive de første blogg innleggene og offentlig kunne si; jeg har en bedrift på nett.

Fra oppstart til drift

Men akkurat som å starte med trening, så holder det ikke å kjøpe nye joggesko og lekre treningsklær for å bli i god form. Heller ikke hjelper det å være på treningssenteret hver dag, i to uker, for så å droppe helt ut. Å sette opp en bedrift på nett er én ting. Å drifte den er noe helt annet. Og det er når du drifter en bedrift på nett, at du faktisk har en bedrift. Mao – noe du kan leve av.

I desember fikk du møte tre av våre medlemmer som har lang erfaring i det å drive en bedrift, både utenfor og på nett.

De deler raust av sin erfaring og sine BESTE tips om nettopp det å drifte en bedrift på nett.

Lær av andres tabber og erfaringer

Jeg har gjort så mange tidkrevende tabber, og håper du har nytte av å lære av mine erfaringer. 

Adire

Elin Maageng Jakobsen deler i denne artikkelen en mengde tips som du garantert vil trenge for å drifte en bedrift på nett. Hun vet hva hun snakker om! I denne artikkelen får du hennes råd til alt fra hvordan bygge merkevaren til hvilke programmer og hva slags utstyr du vil trenge.

Selv driver hun fire nettsider men hovedbedriften (på nett) er Adire.no

Elin har hatt MS siden 2001. «Etter hvert ble det for strevsomt med lange kursdager, trikk, trillekoffert og flyplasser.  I 2016 lagde jeg en digital strategi: Hvordan få flere bein å stå på, så jeg slipper å stå på bena

Fra 2017 har hun nesten bare jobbet digitalt og all markedsføring skjer via hjemmesidene hennes. La deg inspirere gjennom hennes råd.

Leker du bedrift, eller leder du en bedrift?

Selv om mye ser gøy ut på nett, så er det en stor forskjell på det å leke bedrift og det å faktisk lede en bedrift. Trude Emaus har møtt mange som, på en ubehagelig måte, oppdager forskjellen på det å leke og lede en bedrift.

«Du, jeg har hatt bokettersyn og ble skyldig 820 000 i straffeskatt!» 

Daglig leder klubben

Sitatet over er et av mange eksempler Trude har møtt. Og det er ikke det at vedkommende i andre enden bevisst har gjort et lovbrudd. Det handler om hva som faktisk kan skje (og har skjedd) når du ikke har kontroll på businessen din. Det i seg selv er ikke bare lett, for når du drifter en bedrift på nett, så er det mange roller du skal fylle, samtidig. Mer om det i artikkelen til Trude her.

Du er ikke alene om om kjenne på det å bli stresset når du oppdager at det krever mer enn å poste bilder på instagram for å drive en bedrift på nett. Det er derfor Trude har skapt Daglig Leder Klubben.

Har fysiske tjenester – Ønsker å flytte over på nett

Er det deg? I såfall er du en av mange som spesielt i løpet av det siste året har sett både behovet for og muligheten i det å flytte virksomheten over på nett. Det har mange fordeler:

  • Du kan samtidig flytte kontoret ditt hjem = spare kostnader
  • Du kan nå hele landet med dine tjenster
  • Det er trygt og sikkert, med tanke på smitte….

Birgit Solbakken er interiørarkitekt. Hun har tatt hele sin virksomhet over på nett og kan i dag gi veiledning og ekspert-råd til folk i hele landet». Du møter henne, og hennes historie, her.

Birgit Solbakken

Hun har oppdaget og dratt nytte av muligheten som ligger i det å bygge ut en nettside som fungerer på nett – mao som har søkeord som gjør at potensielle kunder finner deg. Og uten å bruke en krone på annonseringen, har hun klart å nå ut til hele landet.

Søkeordene har jeg brukt i mine blogger.

Hele historien om Birgit kan du lese her.

Skal også din idé endelig få bli en bedrifts-idé?

Om du kjenner deg inspirert til å endelig gjøre alvor av å lansere din bedrifts idé, og da tenker vi spesielt på nettsiden, så sjekk ut hva vi kan tilby her. Og er du usikker, så spør oss.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart