Mindfullness i webprosjekter – eh?

Mindfullness i webprosjekter – eh?

Når ble alt med websiden bare vanskelig og frustrerende? Hvor ble det av roen, balansen og den indre stemmen?

Veldig , veldig mange i dag beskjeftiger seg i business der selvrealisering og mindfullness i en eller annen form er essensen. Metodene er varierte men coaching er en vei. Ro, meditasjon og full tilstedeværelse er en annen. Gode teknikker som forsøker å skape en slags balanse i vår ellers ganske så kaotiske verden.

Ingen ting galt i det. Tvert i mot! Men så var det dette med ord og handling…

Vi VET alle at det er lurt å planlegge.
Vi VET alle at lite godt kommer ut av ”siste liten” og stress.
Vi VET alle at hastverk er lastverk.
Allikevel er det nettopp mangel på planlegging, siste liten og stress som preger opplevelsene når nettsider skal skapes.

Sluttresultatet kan gi inntrykk av ro. Pene bilder. Tekst som lover dyp indre innsikt. Men hva skjedde på veien dit?

Egenprodusert jag

Noe av det som skuffer meg mest, er når jeg selv presterer å jage meg selv opp over noe som egentlig er bagatell. Når jeg er sikker på at jeg MÅ få gjort noe NÅ, når sannheten er at det fint kan vente. Kanskje vil det til og med være lurt å ”sove på det”. Men i mitt jag etter å fullføre, gjøre en god jobb og for all del ikke skuffe noen, så skaper jeg en helt unødvendig stressituasjon for meg selv.

Fra sidelinjen ser jeg det samme skje når du skal i gang med eller oppdatere din egen nettside. Stress. Kaos. Forvirring som skaper tilnærmet panikk. Helt naturlig, men ikke nødvendig.

Ingen kommer til å dø

Ingen dør om du må utsette den mailutsendelsen du nå føler du MÅ få sendt NÅ. Ingen. Jeg vet det er en drøy sammenligning men tenk over det. For de aller, aller fleste av oss som har en nettside knyttet til et personlig foretak så er det faktisk ikke verdens undergang om noe ikke helt går etter planen (eller mangel på sådan).

Irriterende? Ja definitivt. Men hvordan velger du å takle det?

Kan du dine teknikker og metoder for indre ro, tilstedeværelse og aksept så bruk det, også i slike situasjoner. Har du ikke planlagt for det uforutsette eller har alle brikkene på plass for å lansere noe på siden i dag, så pust. Ingen dør. Ta deg en kopp te. Pust igjen. Gå deg en tur. Spør deg selv; HVOR viktig og for HVEM er det at dette blir fikset akkurat NÅ? Hvilke konsekvenser vil det ha om det først er klart i morgen eller neste uke? Og kan jeg evt leve med de konsekvensene.

Hvis svaret er at andre mennesker på en eller annen måte blir skadelidende så er det mulig du skal belage deg på en lengre natt foran skjermen, men hvis ikke;

  • Pust!
  • Legg alt bort og start på nytt med frisk sinn i morgen.
  • Få hjelp om det er løsningen.
  • Eller velg en annen løsning.

de beste ideene

Mindfulness i praksis

De beste ideene, de smarteste løsningene og den store a-ha opplevelsen kommer ikke når du sitter på X-timen og nistirrer i skjermen mens ukvemsordene sitter løst. Mindfullness er kjent for mange nå – bruk det også på nettsiden din. For mer ro og mindre frustrasjon.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart