Kosthold & Helse

Kosthold og helse er to ord som mange forbinder med januar. For mange år siden jobbet jeg (les: Ragnhild) på et av Norges største treningssentre. Januar var en travel måned. “Alle” skulle i gang med nyttårsforsettene om en sunnere kropp og bedre helse.

Men kosthold og helse er ikke noe som bare kan gjelde noen få uker. Det er det som kan holde oss friske. Både mentalt og fysisk.

I desember kunne du møte fire medlemmer her på WP Skolen som alle jobber innenfor kosthold & helse.

Drømmen om en matblogg med litt personlighet

Noen land er mer kjent enn andre for sin gode mat. Frankrike feks. Fargene, ferske råvarer, smaken.

En av de som formidler denne lidenskapen er Eva som driver matblogg siden EvaiProvence.no Mat er nytelse, glede og et viktig bidrag til en god helse.

Eva i Provence

Frankrike er et rikt land, og det var utrolig mye å blogge om. 
Men etter hvert som jeg ble mer og mer fascinert over det franske kjøkkenet, og den franske lidenskapen til god mat. Og ikke minst alle de gode råvarer og alle de lokale produktene.

I denne artikkelen deler hun noe av sin historie og hvordan hun gjorde alvor av drømmen. Nesten daglig poster hun nye oppskrifter men også personlige historier fra livet i Frankrike.

Yoga som helsefremmende treningsform

Med sin bakgrunn som klinisk sosionom og gestaltterapeut er Anne-Heidi opptatt av yoga som helsefremmende for kropp og sinn. Hun driver nettstedet Kundalinitid.no.

Kundalinitid

Jeg har selv erfart den positive effekten yoga har for å få større ro og klarhet i meg selv og erfarer at det er mange som kan ha behov for å stresse ned i en travel hverdag.

Det å ha fokus på egen helse, kan gjøres på så mange måter. Trening er én vei inn. Og trening kan være alt fra å løpe til å finne roen på en yogamatte. Vi vet i dag at stress er noe av det som skaper helseplager for veldig mange. Vi kaver oss opp og forsøker å holde tritt med alt og alle. Å vende fokus innover, å finne tilstedeværelsen i egen kropp, kan være fantastisk helsefremmende og roe ned både kroppen og hodet.

Anne-Heidi har satt opp egen side som nå også inneholder nettbutikk! Kos deg med hennes historie på denne siden.

Hva med helsa når man møter overgangsalderen?

Det er et spørsmål Lise stilte seg for noen år siden. Det hun oppdaget var at det var utrolig lite informasjon og hjelp å finne til kvinner som opplever overgangsplager og overvekt i den fasen av livet. Hormoner var ett vanlig råd, men hva om du ikke ønsker det?

Lise Lemberg

Lise fant en vei, og nå er hennes lidenskap å hjelpe andre kvinner. Hun har blant annet skrevet en ebok og deler av sin kunnskap og erfaring.

Når du finner din lidenskap, som gjerne er knyttet opp til noe du selv har slitt med for så å ha funnet løsningen, så har du en bedrifts-idé! DU sitter på kunnskap som kan hjelpe andre. Akkurat som Lise her har gjort.

Jeg tenkte at dette må jeg vise andre hvordan de gjør. 

La deg inspirere av Lise sin historie fra denne artikkelen.

Veiledning på nett

Forrige år gjorde det tydelig at samfunnet er på vei inn i en tid der teknologien blir en enda større del av vår hverdag. Ikke noen overraskelse kanskje, men det har også betydd at bransjer og tjenester som vi har forbundet med å møtes ansikt til ansikt må tenke nytt. Som coaching, veiledning og terapi.

Lise Skage

Lise som driver klinikk for psykoterapi og parterapi har tatt konsekvensen av dette og har gjort bedriften sin nettbasert.

Som følge av pandemien, la jeg ned klinikken i mars og jobber nå kun nettbasert. Med tilpasninger fungerer det fint, og geografisk avstand er ikke lenger noe problem. 

Kanskje står du i en lignende situasjon – du har en bedrift (eller en bedrifts idé) som normalt ville betydd et kontor der du møter kundene fysisk. men verden har endret seg. Hvordan kan du hjelpe folk, uavhengig av hvor i landet de bor og uten å måtte fysisk møtes?

En nettside og kontakt via telefon, Skype eller zoom er én vei mange har tatt i bruk siste året. Vil du la deg inspirere så les historien til Lise her.

Vi håper denne artikkelen, og historiene til disse fire, flotte kvinnene, kan være til inspirasjon. For du kan gjøre det samme.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.