Hvem eller hva er Gutenberg?

Hvem eller hva er Gutenberg?

Kanskje, som meg, så tenkte du det var noe kjent med det navnet…. Hvem var Gutenberg igjen?
Johannes Gutenberg. Tysk smed, gullsmed, oppfinner, forfatter og forlegger som på begynnelsen av 1400-tallet introduserte muligheten for å trykke bøker i stor skala. Trykkeriets grunnlegger. Nå kunne massene få tilgang til bøker. Ingen ubetydelig person mao.

Og hva har det med WordPress og din nettside å gjøre?

WordPress er ment for allmenheten. Diverse utvidelser og theme utviklere har gjort det mulig for «hvermansen» å med forholdsvis letthet kunne sette opp og designe proffe nettsider. WordPress i seg selv, uten alle disse ekstra finessene, har muligens vært litt kjedelig og begrensende når det kommer til det visuelle, men det har som sagt vært løst på andre måter.

Hva er Gutenberg?

Og så kom Gutenberg

Akkurat som for 600 år siden så er ønsket at enda flere med enda mer letthet skal kunne lage egne nettsider, med WordPress, uten å måtte investere i masse ekstra. Enda mer design-vennlige nettsider, for massene. En liten revolusjon for WordPress, om du vil dra det så langt. Og for deg som bruker kan det faktisk oppleves slik.

Får du panikk når du nå logger inn?

Som med enhver revolusjon, så kreves det tilpasning. Enten vil folket ha endring, eller de vil ikke ha endring;) men endringer kommer åkke som. Da har du valg: 1. Å forsøke å motsette deg og «dra ned rullgardina» i det håp at det gamle vil komme tilbake…. eller 2. Å ta imot utfordringen og se verdien og muligheten som ligger i dette nye.

Vi er her for at du skal kunne unngå å få panikk!

I over ett år nå har Kristin (Skjæringrud) testet og lekt seg med Gutenberg. Som en «konsekvens» så er hele WP Basis under oppdatering og lanseres som versjon 2.0 om veldig kort tid. Det betyr at du kan få veiledning og steg-for-steg innføring i hvordan du setter opp egen nettside, eller endrer den eksisterende, i WordPress med Gutenberg editoren. Undertegnede har selvsagt sniktittet og kan love deg KVALITET!

Nå vil nok ikke denne store oppdateringen i WordPress være like revolusjonerende som Gutenberg sin oppfinnelse på 1400-tallet. Men revolusjonerende nok til at du enda enklere selv kan sette opp og drifte en proff nettside. Hvordan? Det finner du mer om her.

One thought on “Hvem eller hva er Gutenberg?

  1. Bare å henge på skjønner jeg. Lekte meg litt i går, etter å ha fått en hjelpe video fra Kristin, det var litt uvant og kult! Gleder meg, og takk for all læring!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart