Hvordan kan du få mer ut av WordPress siden din?

Hvordan kan du få mer ut av WordPress siden din?

Lite er statisk når det gjelder web, ei heller WordPress. Det fine med det er at du nå kan få enda mer ut av WordPress siden din.

Er det lenge siden du var inne på WordPress siden din og nå ser ting helt annerledes ut enn du er vant med?

Ingen panikk! Det er kun WordPress som har oppdatert seg siden sist. Den oppdateringen heter Gutenberg og det fungerer litt annerledes enn det såkalte «klassiske» redigeringsverktøyet som var standard fram til desember 2018.

Når ting ser annerledes ut enn du er vant med, så er det lett å tenke; «Å nei!!»
Pust! Du kan trygt isteden si; «hurra!» for denne oppdateringen gjør det enda enklere å utnytte mulighetene i WordPress. Men hvordan?

Med Gutenberg så har WordPress nå kommet med et blokk-system. Det betyr at du kan legge inn ulike blokker rett i WordPress editoren, som feks kan skape et mer spennende design på en helt vanlig side, linker til lydfiler eller video og ferdige «maler» som du selv kan justere. Og masse mer!

Men mer enn det, så kan du nå (ps. med et lite forbehold om at det fortsatt er noen theme som ikke er 100% Gutenberg-oppdatert), legge inn de fargene du vil ha og endre farger på overskrifter og annen tekst rett i editoren. Du kan få de fontene du vil ha(dersom themet ditt har innstillinger for det). OG du kan faktisk designe hele forsiden din med Gutenberg. Ingen bruk for 3-parts systemer eller widgets. Bare en helt vanlig side i WordPress. Og noen veldig få gratisplugins.

PS! Hvis du ikke har mulighet for å legge inn fonter i themet ditt, så finnes det ulike plugins du kan bruke. F.eks: Google Fonts Typography eller Use Any Font.

Se hvordan du kan bruke Gutenberg i WordPress for fonter, farger og design.

Her er en miniserie i tre deler som viser deg hvordan. Klikk for å få tilgang – helt gratis.

ny miniserie om Gutenberg

WP Basis + VIP tilbud i mai!

Kjøper du WP Basis kurset før 1. juni får du VIP medlemskap gratis den første måneden, deretter kun kr 599,- ink.mva pr mnd. Prisen låses så lenge du er aktiv medlem.

Fra 1. juni går prisen opp til kr 999,- pr mnd, men kun for nye medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Tilbakestill passord

Gjenopprett passordet ditt

En link for å gjenopprette passord vil bli sendt deg på e-post.

Tilbake