Favoritt plugins!

NB! Linker merket med * er reklamelinker. Det betyr at vi får en provisjon av salget om du klikker på en link og kjøper et produkt. Alt WP Skolen får inn av reklameinntekter går uavkortet til Kiva.

Vi har alle våre favoritter.

Her er et utvalg av WP Skolens favoritt plugins/utvidelser.

Utvidelser/Plugins

Her har du sikkert oppdaget at det finnes tusenvis av valgmuligheter, både gratis og premium (betalte) løsninger.

Spam kommentarer

Spam kommentarer er irriterende. Men kan hindres.

Akismet installeres automatisk når du installerer WordPress. Det er den mest brukte og kanskje også mest effektive utvidelsen du kan bruke. Den er gratis for ikke kommersielle websider, men krever at du registrerer deg hos wordpress.com for å få en nøkkelkode, eller lisens om du vil.

Samme selskap står bak Akismet og wordpress.com. Derfor kreves det at du registrer deg på wordpress.com for å kunne bruke denne utvidelsen.

Dersom du anser selskapet ditt som ikke-kommersielt, så kan du bruke utvidelsen gratis. Mao, her er det opp til din egen samvittighet hva du gjør.

Webshop

De fleste som skal ha en WordPress basert webshop, velger i dag WooCommerce. Den er i utgangspunktet gratis, men vær klar over at du mest sannsynlig vil måtte trenge å legge inn ekstrafunskjoner (via Woccomerce) som koster noen kroner.

Medlemsider/Onlinekurs

WP Skolen har i ett års tid nå testet ut Woocommerce inkludert Membership og Subscription Bundle*. Det er den løsningen vi landet på når vi skulle sette opp kurs i hvordan bygge nettkurs, medlemssider og nettbutikk.

Skal du bare selge kurs i første omgang så er WP Courseware i kombinasjon med WooCommerce en svært god løsning. Ønsker du etterhvert å utvide med medlemskap eller salg av nedlastbare produkter og kanskje også fysiske produkter, så kan du utvide med Memberhip og Subscription når du får behov for de.

Her på WP Skolen kan du lære hvordan du selv kan sette opp både medlemsplatform og nettkurs med disse systemene.
Vi kaller det WP Kurs & medlemskap.

Gravity Forms – En venn i nøden

Gravity Forms* er en plugin som bare funker, – når alle andre svikter så er det Gravity jeg bruker for å sette opp optinbokser, salgssider, alternative betalingslinker og mye mer. Det er egentlig en avansert skjema plugin. Den kan brukes til alt fra enkle kontaktskjema, til avanserte spørreundersøkelser.

Den kan integreres med PayPal, Stripe, MailChimp, CampaignMonitor, Zapier bare for å nevne noen. Hvis en kunde sliter med å få betalt via en av medlemsløsningene, så bruker jeg den som alternativ. Den kan både sørge for betaling, brukerregistrering og i tillegg få kjøperen inn på epost lista di.

Den har også addons for surveys og polls. Den kan brukes som shop løsning om du bare har noen få produkter å selge, den kan brukes til booking og betaling for events hvor du samtidig kan registrere enkelt/dobbeltrom, navn på evt. reisepartner + alle mulige andre spørsmål.

Kort og godt webutviklerens LeatherMan! 😉

Landingsider og «avansert» funksjonalitet

Thrive Architect*

Det er visse verktøy man blir fullstendig avhengig av, og som kan spare deg for mange timers arbeid. Thrive Architect* er en av de!

Vi bruk Thrive Architect i alt fra “ekstra” design på noen blogg-innlegg, til salgssider, takkesider, optinsider, landingssider, forsider, kurssider og andre sider. Kort og godt på diverse sider der du ønsker utvidet design.
Thrive Architect kommer med en mengde maler som du bruker som utgangspunkt, og deretter er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan skape.

Optins og listebygging med Thrive Leads

Optinbokser er du kanskje kjent med – en boks der du legger inn navn og e-post for å selv drive listebygging eller få noe gratis materiale av andre (en gratis vide, en nedlastbar pdf ol). Thrive Leads* er vår absolutt foretrukne plugin til dette.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.