Online kurs er måten å tjene penger på….

Det er jo veldig enkelt, bare å få kurset opp så selger det av seg selv…….eller?

På WP Skolen hjelper vi deltagerene våre i gang med online kurs. Og tidligere har jeg satt opp en del nettkurs for kundene mine. Og om vi skal stikke finger’n i jorda her og være ærlige, så er det dessverre svært få som kan betale inn gjeld og dra på jordomseiling etter å ha lansert et nettkurs.

Om du ikke fikk med forrige ukes intervju med Kari Strifeldt, så få med deg det her!​

Har du realistiske forventninger?

Jeg er ikke ute etter å ødelegge drømmen din, tvert i mot. Men om du skal tjene penger på nettkurs, så må det være et marked for det du skal selge. I lille Norge, så må du tilby løsningen på et problem som en ganske stor del av befolkningen har. Og selv da, må du regne med å bruke en del tid og penger på markedsføring.

Mange har sikkert hørt at de må spisse produktet til fingerspissene for å treffe kundene sine. Og det er noe i det, men ikke spiss så mye at du stikker deg selv i ryggen når du må rygge et par steg tilbake.

Er det et marked for det du skal selge?

I dag er det overflod av tilgengelig informasjon på nettet, og veldig mye av det er gratis. Men det tar myyye TID å lete seg fram til løsninger på egen hånd. Kan du spare Ola og Kari Nordmann for TID, så har du en faktor på plass.

Kan du hjelpe dem med å løse ett problem i tillegg, så er du enda ett skritt nærmere. Men det bør faktisk være et problem som en relativt stor del av befolkningen har, om du skal kunne leve av det.

Kan du løse et problem for firmaer og ikke bare for privatpersoner, så er forutsetningene for salg enda bedre.

Don’t find customers for your products, find products for your customers.                                    – Seth Godin –

Alt handler om kundene dine. Hva vil de ha og hva er de villige til å betale for? Og hva er du villig til å gjøre for dem?

WP Skolen ble startet fordi jeg så et behov for opplæring i WordPress hos de kundene jeg hadde. Jeg hadde mer enn nok av planer for kurs som skulle settes opp. Men planene ble ikke helt som jeg hadde tenkt. En hel del av mine planer, måtte endres for å tilpasses til det deltagerne ville ha.

Du må være villig til å tilpasse deg til markedet!

Så du mener at jeg ikke bør satse på nettkurs? Jo, for all del!

Har du en ide du har tro på, så synes jeg absolutt du skal gi det en sjanse. Kurs på nett gir helt andre muligheter enn det å ha et fysisk kurs. Men vær forberedt på å gjøre en innsats for å få det ut til folket!

Det å sette opp et online kurs kan gjøres vesentlig enklere og billigere enn mange er klar over. Du trenger faktisk ingen dyre løsninger for å teste ut om ditt kurs er liv laga.

Kari er et godt eksempel på at det går å sette opp onlinekurs, uten å blakke seg før man har startet!

Kari startet på kurs hos oss i januar, og skulle i gang med nettkurs. Jeg spurte henne før hun startet om hun var helt sikker på at hun skulle satse på nettkurs, og Kari svarte JA, dette har jeg klokketro på så jeg skal ha kurs!

Jeg spurte om hun var helt sikker, fordi jeg ikke ville gi noen falske forhåpninger om lettjente penger.

Det kreves en innsats for å lykkes, og det er faktisk en viss mulighet for at du ikke tjener en million den første gangen du legger ut et kurs for salg.

Så før du betaler dyre dommer for systemer du kanskje ikke trenger. Her kommer…

Et lite regnestykke for deg som har lyst til å teste ideen din:

Den gode nyheten til deg som har en drøm du har tro på, er at du ikke trenger å betale en formue for å komme igang.

Kursplattform: WordPress(som egner seg utmerket til kurs)

kr 0,-

Domene og webhotell

fra kr 500,- pr år

MemberMouse(WordPress integrert system for kurs og medlemskap)

kr 170,- pr mnd/2 040,- pr år

MailChimp el.l. med mulighet for å sette opp automatiske eposter:

kr 80,- pr mnd/kr 960,- pr år

Video hosting hos Vimeo:

fra kr 480,- pr år

 

Årlig kostnad: ca kr 4 000,-

Hvis du vil slippe å bruke masse tid på prøving og feiling, så anbefales selvfølgelig vårt WP Basis kurs med et VIP medlemskap i tillegg 🙂

Da får du personlig veiledning og support i forhold til både struktur på kurset, salgssider, markedsføring, listebygging + ditten og datten for å bruke Kari sine ord 🙂

Pris for WP Basis kurs og f.eks 6 mnd VIP medlemskap = kr 6870,- eks.mva. Tiden hver enkelt trenger for å sette opp et kurs varierer selvfølgelig fra person til person. Som VIP medlem får man tilgang til personlig support fra oss på WP Skolen. Vi har mye erfaring med å sette opp kurs for kunder og kan hjelpe deg i gang.

WP Basis betaler du et engangsbeløp for, men du har tilgang for alltid!

I tillegg får alle VIP medlemmer tilgang til de andre kursene vi har. Det betyr bl.a. kurs i hvordan du kommer i gang med MailChimp eller Campaign Monitor, hvordan du bygger effektive salgssider med Thrive Content Builder, hvordan du kommer i gang med listebygging med Thrive Leads osv.

Når Kari skulle i gang med sitt nettkurs, så hadde hun ingen erfaring med WordPress. Og heller ingen erfaring med det å sette opp et nettkurs. Hun startet med WP Intro, gratiskurset vårt og deretter WP Basis som er et grunnkurs som gjør deg i stand til å bygge egen nettside.

Hvordan foregår support og hjelp via VIP medlemskapet?

Når det gjelder nettkurs, så finnes det mengder av valgmuligheter når du først har satt opp en WordPress side. Kari valgte å gå for VIP medlemskapet vårt, for å få personlig oppfølging underveis. I praksis betyr det at vi har kommunisert via e-post og videoer underveis i denne prosessen.

Hvis du lurer på om det fungerer, så se intervjuet med Kari her. Noen tror at det er en veldig upersonlig måte å gi support på, men vår erfaring er at det fungerer veldig godt. Kari og jeg har aldri møtt hverandre, men som hun sier i videoen, så opplevde hun det som om vi hadde kjent hverandre i årevis når vi begynte å jobbe mot målet hennes. Og det var gjensidig fra min side!

Hvordan vi har jobbet for at Kari skulle nå sitt mål?

VIP medlemmene får tilgang til supportsystemet vårt, og vi bruker veldig ofte video og skjermbilder for å vise forslag til løsninger. Når Kari skulle igang med kurset sitt, så logget jeg ofte inn på siden hennes og filmet skjermbildet mens jeg viste hvordan hun kunne løse ting.

Slik fikk hun svar på sine spørsmål og en visuell forklaring på hvordan hun administrerte sin medlemsløsning, hvordan hun satte opp betalingsløsning, hvordan hun satte opp systemet mot MailChimp, hvordan hun opprettet facebook annonser osv osv. Disse videoene har hun tilgang til når hun trenger det, også etter at VIP medlemskapet er avsluttet. Hun kan gå tilbake og repetere når hun trenger det.

Vi jobber hele tiden for å gjøre medlemmene selvstendige. Vi gjør med andre ord ikke jobben for deg, men vi viser deg hvordan du gjør det selv.

Oppsummering!

Kari har brukt ca 10 000,- for å få kursene sine opp å stå(annonsekostnader ikke inkludert). I den prisen er WP Basis inkludert, og det kurset har hun “evighetslisens” på. Faste kostnader fremover vil være ca 4 000,- pr år med denne løsningen.

Pris på WP Basis kurset er kr 4990,- ink.mva pr i dag. Dette er en engangssum som gir deg tilgang på ubestemt tid. Ingen utløpsdato.

VIP medlemskap koster kr 599,- ink.mva pr mnd. Det er tilgjengelig for alle som har tatt WP Basis kurset og kan avsluttes/startes opp når du selv ønsker det. Ingen bindingstid. 

Så for all del, gi ideen din en sjanse!

Er markedet der og du dekker et behov i dette markedet, så kan det absolutt gi deg inntekt. Og ikke minst en mulighet til å nå ut med budskapet og kunnskapen din til flere.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

8 kommentarer

 1. Det er det beste innlegget jeg har lest på lenge om realitetene i det å starte “noe” online!

  Veldig mange andre nyttige tips i bloggen ellers også 🙂 Tusen takk!

 2. Veldig enig med Anne over her. Det er godt å møte litt nøkternhet, for meg er det lettere å forholde seg til. 🙂

 3. Oppegående mennesker som ønsker å prøve ut noe nytt regner vel ut dette på egenhånd? Jeg for min del synes dette innlegget var overflødig. Regnestykket synes jeg var brukbart.

  • Jeg skulle ønske det var overflødig å skrive om det, men det finnes faktisk oppegående personer som har fått informasjon som ikke stemmer. Eller blitt anbefalt dyre løsninger de egentlig ikke trenger. Spørsmål vi får ofte blir det gjerne blogginnlegg av. Og spørsmål om online kurs og hvilke muligheter som finnes er en gjenganger i innboksen. Mange tror f.eks at de må kjøre kurs på en ekstern plattform og at WordPress ikke kan brukes til det. Jeg blir jo faktisk glad for å høre at det var overflødig for deg 🙂 Veldig bra at du sjekker opp muligheter og kostnader før du handler!

   • Jeg tror det etterhvert er mange som kan livnære seg på onlinekurs. Selv har jeg tatt flere onlinekurs som jeg er veldig fornøyd med, blant annet WP Skolen :). Jeg har planer om å ta flere onlinekurs etterhvert fordi jeg synes det er en glimrende måte å lære seg ting på. Tilgjengelighet og det at man kan tilpasse kurset etter når du har tid og anledning er noe av grunnen til at jeg foretrekker onlinekurs. Argumenter som forbruker er mange. Jeg tror det blir flere og flere som oppdager “onlinekurs” og tror markedet kan være godt for rette produkt.

    Uansett kan det bli et supplement til inntjening ved siden av annen inntekt, og det er et enkelt regnestykke å finne ut hvor mange salg du trenger for å kunne leve av inntektene og til å betale kostnadene. Å ha realistiske forventninger er selvsagt en forutsetning. En markedsundersøkelse bør kanskje på plass før en setter igang hvis man skal leve av det?

    • Målet med innlegget er absolutt ikke å si at det ikke er mulig, men jeg opplever at det trengs en liten motvekt til de som sier at det er bare å få kurset på nett og pengene ruller inn mens du sover. At “vanlige” folk setter opp nettkurs er ikke Ola Nordmann så vant til enda, men jeg er helt sikker på at det vil endre seg i løpet av få år. Så de som starter opp nå tror jeg vil ha et stort forsprang.

     Jeg har sett entusiasmen og gløden mange har når de starter. For så å få seg en real nedtur når salgene ikke kom på første lansering. Med realistiske forventninger og tålmodighet tror jeg mange flere kunne ha livnært seg på det. Det største jobben starter når du har fått kurset på nett. Det å bli synlig i markedet og ikke minst vinne tillit hos kommende kunder tar litt tid.

     Som forbruker er jeg også en stor fan av onlinekurs. Jeg har tatt nettkurs i alt fra sangteknikk til PHP koding. Akkurat nå tar jeg et kurs i grunntrening av hest 🙂 Som fersk hesteeier og ikke så mange å spørre om hjelp har det vært helt gull å kunne se videoer som viser hvordan man går fram for å bygge tillit og respekt mellom hest og eier.

     Det er faktisk en del likhetstrekk i fremgangsmåten for å bygge en business på nett. Du må være målbevisst, sette deg delmål og feire dem underveis, ha “stayer evne” og ikke gi opp selv om både jeg og hesten har dårlige dager innimellom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.