Nettkurs & Medlemskap

Det vil ikke overraske meg om du minst én gang har tenkt tanken; jeg må få satt opp ett nettkurs eller et medlemskap for mine kunder!” For ved å kunne tilby nettkurs og eller et medlemskap på nett, så kan du i prinsippet jobbe med kunder over hele landet (eller verden). Det gir muligheten til å nå mange, mange flere med dine tjenester, enn om du skal møter kunder én til én.

Hvor lett er det å sette opp ett nettkurs eller medlemskap?

Akkurat det er det ikke så lett å svare på, for det kommer an på så mange faktorer. Men det jeg kan si er at ordet “lett” er relativt. Det som er lett for deg kan være skikkelig komplisert for meg, og omvendt. Det det ofte faller ned på er;

  • Hvor realistisk er forholdet ditt til tid?
  • Hva har du klart av det som skal inn av innhold på kurset eller i medlemskapet? (og da tenker jeg ikke på ideen men faktisk innhold som ferdige videoer, eventuelle lydfiler, tekster ol)
  • Ønsker du å ha full kontroll selv, eller ønsker du å “sette bort jobben”?
  • Hva er de konkrete tankene og planene dine for nettkurset eller medlemskapet?

For akkurat som en blogg artikkel ikke skriver seg selv, så krever det tid, tålmodighet og masse vilje og lyst til å ikke bare sette opp nettkurs eller medlemskap, men faktisk drifte det!

Men har du det – og spesielt vilje og lyst – så så er det mye gøy du kan gjøre.

Hva har andre fått til?

Det er inspirerende å lytte til de store og “vellykkede” – de som har gjort dette i mange år. Men enda mer inspirerende og givende er det å se hva andre, som deg og meg, har fått til!

Hjelp for barn med skolevansker

Helene Lunner jobber som pedagogisk psykologisk veileder i skolen, og er i tillegg mamma til en som slet på skolen pga ADHD og dysleksi. Hun har brukt sine erfaringer til å skape en medlemskap portal på nett for å hjelpe andre foreldre i samme situasjon.

Nettsiden til Helen Lunner

Jeg har alltid sett på meg selv som en typisk bruker på alt teknisk, uten interesse og forståelse for oppbygging av programvare og tekniske løsninger. Jeg har heller aldri vært interessert i å finne ut av det på egen hånd. 

Høres det kjent ut? 😉 Du er ikke alene, som du kan lese over. Helene hadde ikke teknisk web erfaring fra før, og allikevel har hun i dag en flott nettside og medlems portal! Les mer om historien hennes her.

De beste bedrifts idéene kommer fra hjertet!

Jamie Siv et et fyrverkeri av ei dame som vi har vært så heldig å ha fått følge i flere år. Hun er et glimrende eksempel på at alt er mulig bare du har en god idé og er villig til å gjøre det som må til for å gjøre idéen til en realitet.

Da jeg begynte å jobbe med WP Skolen visste jeg absolutt ingenting om å lage nettsider i WordPress. Siden jeg liker gadgets og er ganske teknisk anlagt, tenkte jeg «hvor vanskelig kan det være, liksom» og gikk i gang.

Ikke alt som ser vanskelig ut, er vanskelig. Og ikke alt du tror er lett, er alltid så lett. Det er noe av virkeligheten du vil møte når du skaper en bedrift på nett.

Nettsiden til Mana Marketing

Heldigvis finnes det mennesker, som Jamie, som har gjort jobben for deg. Som har vært der du er. Som forstår frustrasjonen og kan veilede og hjelpe deg videre i prosessen.

Om du vil tiltrekke deg de riktige kundene, for deg, så les mer om Jamie og hennes historie her.

Personlig Løpetrening

Det er kun du som kan sette grensene for hva som er mulig. Nettkurs og medlemsportal er på ingen måte forbeholdt kun de som leverer “vanlige” veiledningstjenester. Tvert imot! Har du en tjeneste som nok mennesker kan være interessert i, som kan leveres over nett, så har du i praksis en idé som det kan være verd å undersøke nærmere.

Eller bare hoppe rett ut i.

Lopetrening

Andreas Gossner og Marcus Johnsen gjordet det. Egen lidenskap for å løpe i kombinasjon med å lage treningsprogram til broren som ikke hadde samme løpe-erfaring, gav ideen til løpetrening.no Vi snakker her om en idé, “dette vil vel flere ha!“, som nå er en millionbedrift!

Ta en titt innom denne artikkelen og lese historien bak suksessbedriften som lever av å få folk opp av godstolen.

Hadde det ikke vært for iherdige timer foran pc’en, med prøving og feiling i WordPress, herunder teste ulike Membersip-plugins, hadde det aldri gått. Dager, netter – oppturer og nedturer – feiling og aha-opplevelser. Alt går egentlig hånd-i-hånd de første ukene og månedene. 

Og akkurat dette som Andreas her sier tor vi er viktig; det er opp og nedturer i det å drive en bedrift på nett som å drive en hvikensomhelst annen bedrift. Det er prøving og feiling. Det er dager der alt går lett og dager der det er tyngre. Akkurat som livet ellers.

Hva er din idé til nettkurs eller medlems portal?

Fortell oss gjerne under her:)
Og om du vil komme i gang, så ta en titt her for oversikt over de tjenestene vi har, på nett.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

2 kommentarer

  1. Har noen kurs liggende ute, men har funnet ut at tiden nå er inne for å tjene noen kroner på dem og på nye kurs. Står fast i hvordan jeg skal legge inn betalingsmur, enten for enkeltkurs eller for en kurspakke.. har wpskolen noen kurs i hvordan det gjøres?

    • Ja, det har vi. Jeg har sendt deg en mail med en video med en titt på “innsiden” hos oss. Det skal sies at det finnes mange måter å løse dette på, men det sier litt om hva vi kan tilby 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.