Hvordan komme i gang med nettkurs i WordPress

Hvordan komme i gang med nettkurs i WordPress

Vi skal ikke her gi deg en «hvordan tjene 1mill på ett år med nettkurs»-oppskrift.
Vi skal heller ikke gi deg «hvordan gjøre suksess på nett»-oppskriften.
Begge de er allerede godt nok dekket både i inn- og utland av andre.

Det vi har lyst å gi deg er hvordan du kan komme i gang med nettkurs i WordPress, selv. Altså, hvordan du selv kan sette opp systemet for deretter å kjøre kurset. Og det til lavest mulig pris.

Men FØR du kjøper, installerer og lager innhold til nettkurs…

Spør deg selv; Hvorfor vil du lage nettkurs? Og hva forventer du?

Vær her oppmerksom på om du svarer det du har hørt andre si, a la; «det er smart, det er mye penger å hente i det, da når jeg ut til flere», osv. Ikke noen av de påstandene trenger å være feil, men er de riktige for deg?

Det er lite du MÅ, men veldig mye du KAN. Hvis du vil, og vet hvorfor du vil.

Forventning versus innsats

Samme «regel» gjelder her som ellers i business: Forventning må stå i forhold til innsatsen. Med innsats mener jeg ikke at du må jobbe deg sliten og lei, men det du putter inn vil som regel gi resultater. Mao, vær forberedt på at det å sette opp et nettkurs vil kreve av tiden din, kreativiteten din og evnen til å gjennomføre.

Det er viktig med mål og visjoner!

Så sett deg gjerne noen høye mål og visjoner som gjør deg oppriktig entusiastisk! Hvis ikke DU er entusiastisk over det nettkurset du skal lage, så blir iallfall ikke potensielle kunder entusiastiske 😉 Det starter hos deg.

Din iver og glede over det du vil formidle og hvorfor du synes det er viktig, vil smitte. Den drivkraften kan du bruke for alt det er verd senere når du skal skrive salgstekster, poste på sosiale medier og ellers drive markedsføring. Din tro på det du skal selge er der det starter!

Valg av system

Det finnes en jungel der ute av systemer å velge mellom når du vil sette opp et nettkurs. Kajabi, Teachable, Udemy, og Simplero for å nevne noen du kanskje har hørt om. Ja, for du må jo ha kurset ditt et annet sted enn på selve nettsiden. Eller?

Du må ingen ting 😉 Annet enn å finne ut hva du trenger og ønsker for å både sette opp og deretter drifte nettkurset ditt.

Om du allerede har en nettside satt opp i WordPress (eller å vurdere å gjøre det) så er det et helt genialt utgangspunkt for å sette opp et nettkurs. På samme domene! I WordPress! Med full kontroll både over oppsett, utvikling, drifting og ikke minst kostnadene. + du har kontroll på innholdet på kurset ditt.

For en stund siden ble Kristin intervjuet av damene i Mulighetspodden om nettopp dette med å ha nettkurs på WordPress side. Kristin har lang og bred erfaring med tema, ikke minst etter å ha veiledet og hjulpet medlemmer i gang med nettopp dette.

(…)medlemsfunksjonalitet er faktisk innebygget i WordPress. I sin aller enkleste form kan du registrere kursdeltagere som abonnenter på nettsiden din, og så bruke en enkel medlemsplugin ala «Members» for å begrense tilgang til innhold til de du gir rolle som abonnenter.

Som du sikkert skjønner så er vårt valg av system for nettkurs: WordPress. Og ja, det finnes mange valgmuligheter også her, men vi har testet ut en rekke utvidelser for deg og plukket ut de vi selv mener fungerer best i forhold til de behov de fleste som skal i gang med nettkurs har.

Noe av de du trenger ved valg av system for WordPress er gratis, og noe kan det være lurt å investere noen kroner i. Men totalen er langt under det du som oftest må ut med ved bruk av andre systemer. + og kanskje viktigst: Du beholder kontrollen og eierskapet til både prosessen og ikke minst innholdet selv!

Hvordan sette opp nettkurs i WordPress- steg for steg

Nettkurs i WordPress

Inne på WP Skolen er det et helt eget medlemsnivå viet til det å sette opp, drifte og utvikle nettkurs (eller medlemsportal). Vi har kalt det WP Bedrift. Dette er det steget du tar når du vil utvide nettopp bedriften din, på nett, med bruk av WordPress.

Steg 1 – Penn og papir

Få på plass, med penn og papir gjerne, hva slags nettkurs du ønsker å lage, og hvorfor. Et tips er å skisse opp på et stort, hvitt ark. Temaer, moduler, gangen i kurset, innholdet som må produseres, hva som skal være resultatet av kurset for de som tar kurset, hvem er kurset for, hvor langt skal det være osv. Mao en stor dump av alt du har av tanker og ideer ned på papir.

Steg 2 – Datoer

Systematiser alle notatene i en plan, med datoer. Hva skal være sluttresultatet? Hva skal kurset gi av verdi for kundene? Hvem er kundene? Hva er målet med kurset? Når skal det lanseres? Hva skal produseres og når? Hva trenger du for å få dette på plass?

Datoene er ikke der for at du MÅ lansere en gitt dato om en gitt tid, men fordi planer, med dato, hjelper deg å holde fokus. Det hjelper deg å vite hva som må prioriteres når. Og det får deg til å jobbe litt mer 😉

Vi anbefaler IKKE at du går offentlig ut med dato før du vet hvor lang tid det faktisk vil ta å bli ferdig!

PS. Husk at datoene er noe du selv setter. Og ofte trengs litt prøving og feiling før det blir klart hvor lang eller kort tid de enkelte oppgavene tar. Så evaluer gjerne ukentlig og månedlig og juster kursen deretter. Og ikke begynn å selge kurset før du faktisk vet du kan innfri datoen.

Steg 3 – Utstyr på plass

Skaff deg det du trenger for å komme i gang. Og skaff deg KUN det du faktisk trenger. Det er lov å starte litt edruelig og så investere mer når du ser at dette er noe du ønsker å satse på. Men begynn med det viktigste først; plattformen – selve systemet. Våre anbefalinger, og hvordan du da går frem, finner du i WP Bedrift.

Det du trenger først og fremst er å ha nettsiden din på plass, der kurset skal ligge. En kurs-plugin, en betalingsløsning og et par tips og triks 😉 Alt dette finner du i WP Bedrift.

Steg 4 – Produser innhold

Gå i gang! Så enkelt og så vanskelig på en gang. Et nettkurs lager ikke seg selv. Det hjelper ikke om du kjøper de beste systemer, om det ikke er noe innhold å selge. Så når du kommer hit så handler det rett og slett om å starte jobben med å sette opp og lage kurs og innholdet på kurset. Og ikke minst materiale for å promotere kurset ditt.

Flere av våre medlemmer har valgt å kjøre en test-gruppe ved første lansering. Det kan være en fint måte å både få testet systemer og innhold for deretter å kunne justere før selve lanseringen. Pluss at det forhåpentligvis også vil kunne gi deg referanser som du kan bruke på salgssiden senere.

Ønsker du å sette opp nettkurs på WordPress siden din?

Om du vil lære det vi bruker – og hvordan

Klikk her for mer info om WP Bedrift.

Og uansett om du velger å følge oss, eller bruke andre systemer; Lykke til! Å drive bedrift på nett, med nettkurs, er gøy, utfordrende, krevende og fantastisk spennende.

2 thoughts on “Hvordan komme i gang med nettkurs i WordPress

  1. Hei igjen Kristin

    Det er lenge siden sist. Jeg har rota rundt og enda ikke kommet i mål med mitt nettkurs. Vel hovedårsaken er at jeg nå eier en restaurant og fører regnskapet selv. Dvs. det er ikke mye tid jeg har kunne benyttet på det jeg egentlig har lyst til å gjøre. Nå har jeg begynt å få oversikt over verktøyene som er tilgjengelig, har bl.a. vært innom Kajabi.
    Og så har WP stått på stedet hvil. Jeg kan vel si at jeg kunne ha tenkt meg mer kontroll med utgiftene og programvaren enn hva Kajabi gir.
    Jeg synes det du har nevnt her gir et korrekt bilde av utfordringene.

    Jeg har også vurdert å få noen annen til å ta hovedjobben med hjemmeside og salgsprotal, etc. Men har vanskeligheter med å finne en slik person når jeg ikke har ræva full av gryn for å si det slik. Nå lurte jeg på om du kunne gi meg en ide slik at jeg kommer videre. Jeg ønsker jo å lage en hjemmeside med masse sikkerhetsinnhold.

    1. Ragnhild H. V.

      Hei Jim.
      Et tips er å få ned en oversikt over hva slags nettkurs du skal ha (ett kurs eller er tanken flere på sikt? osv)og hva som er viktig for deg i den forbindelse (å kunne overlate hele jobben til noen eller ha full kontroll og kunne redigere selv når det passer deg feks)

      Velger du å sette bort jobben så finnes det mange veiler til Rom. Og hva når noe skal redigeres? Eller du får spørsmål fra kunder? Én pris er det å få noen til å sette noe opp. Men drifting kan fort bli dyrt om det hele tiden er andre som skal ta jobben.

      Samtidig så er det en jobb som må gjøres for å ha kontrollen selv, både når det gjelder oppsett rent teknisk (der guider Kristin trygt igjennom i WP Bedrift kurset) og produksjon av selve kursinnholdet samt promotering. Men de to siste der gjelder uansett hvor du måtte velge å ha kurset ditt (om det er i WordPress eller Kajabi).

      Med Woocommerce installert så kan du både selge fysiske produkter og nettkurs (med Wocommerce utvidelser).

      Den største utfordringen, slik jeg har erfart det, er én av to: Enten så går vi i gang med for mye samtidig eller lar være å ta beslutningene som vil gjøre det enklere å komme seg videre;)
      Hvor viktig er det for deg å få opp nettkurset?
      Hvor mye er du villig til å investere i det, både egen tid og penger?
      Når du lager deg en skisse (penn og papir) over kurse du vil sette opp, med alt fra de ulike modulene til hva modulene skal inneholde (tekst? Video?), til hvem kurset er tiltenkt og hva du vil investere av tid og penger, hva blir da klart for deg?

      For du kan gjøre alt selv, på nettsiden din i WordPress:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart