Kunstfotografier på nett

Hei, jeg er Morten Leine. Jeg er født og oppvokst på Lillehammer. Min nettside https://www.mortenleine.com (som er laget i WordPress) viser mine kunstfotografier og har en netthandelsløsning (WooCommerce) der jeg selger bilder, fotobøker, postkort og gavekort.
Jeg har flere ulike kurs innen fotografi og grafisk kunst og har fullført 3 år ved New York Institute of Photography (fjernundervisning). I tillegg har jeg jobbet med skolefotografering – portretter og gruppefotografering.

For tiden bor jeg i Moss hvor jeg nå jobber med kunstfotografering. Jeg foretrekker å jobbe med abstrakte og metaforiske uttrykk.

Morten Leine i Lofoten

Hvordan startet det hele?

Etter noen år med fotografering ble det aktuelt å presentere mine bilder på ett nettsted for å nå ut til flere enn bare via utstillinger. Kort fortalt kontaktet jeg Kristin Skjæringrud i 2015 som fikk mine ideer og planer, som hun utviklet løsningen sammen med en WEB / Grafisk designer Camilla Wedul Gulbrandsen.

Første versjon som jeg fikk utviklet og satt opp var kun på engelsk og med en enkel bestillingsside for kunstfotografiene. Neste store oppgradering skjedde under Covid-19 tiden. Da ble det en norsk versjon samt en helt ny netthandelsløsning. Fikk god support fra WP-skolen da dette skulle på plass. 

Fasinasjonen

Fasinasjonen for mønster i sand fikk jeg for ca 15 år siden da jeg gikk langes en strand og jeg så motivene som viste seg. Da fikk jeg ideen om å ta bilder av dette.

Foto av Morten Leine

I mine sandbilder er fokuset samspillet mellom bølge og sand. 

Jeg jobber utelukkende om morgenen med naturlig lys. Det skjøre morgen-lyset fremhever struktur, grovhet, farge og glans i sanden. 

Jeg er hele tiden på leting etter ulike «sinnsstemninger». I mine sandbilder vender jeg blikket ned mot moder jord og med håndholdt kamera fanges det naturlige samspillet mellom bølge og sand. 

Mine bilder har ikke noen beskrivende tittel. Bildene er nummert og signert i ett opplag på 30 stk.  Jeg ønsker å vise en del av helheten i mitt kunstnerskap. 

I tillegg til Sand har jeg 3 andre portfolioer / gallerier. Natur, Maritimt og Abstrakt. Alle galleriene ligger på mitt nettsted.

Ikke gi opp – oppturen kommer!

Det å drive egen bedrift er mye arbeid, men også spennende og utviklende. Har selvsagt hatt utrolig mye hjelp fra min bedre halvdel.
Deltok først på et etablererkurs for folk som ønsker å starte for seg selv. Det var lærerikt og nyttig for å komme videre.
Min først utstilling var selvsagt en opptur, men utfordringen var og er å få nye gallerier til å vise mine bilder.  Men det blir lettere med tiden. Akkurat nå har jeg en utstilling i Berlin.

Første bestillingen som kom via netthandelsløsningen, var selvsagt inspirerende og spennende.
Og når første prosjekt-stipendet kom inn på konto var det også en opptur.

Den største separat-utstillingen (i antall bilder) var i år på Galleri Buen i Mandal.

Morten Leine fotografier på Galleri Buen

Er du klar?

Skal du opp med en ny nettside, tenk igjennom hva du skal vise / selge.
Finn en nettside som du synes er enkel å bruke og lag skisse på ulike sider som du ønsker å ha med. Spør folk rundt deg hva de mener om ditt forslag. La de være kritiske.

Hvis du skal lage nettsiden selv, ta et kurs hos WP-skolen og de viser deg veien.
Lag løsningen for din side slik at den er enkel å endre på ved behov. Det vil du helt sikkert ha behov for. (Ikke tro at løsningen i dag – skal være lik løsningen om 5 år).
Før du setter nettsiden i drift – test, test og atter test. Finn deg en god driftsleverandør. 

Men du er ikke ferdig…

Morten Leine webside

Husk at du må publisere nytt innhold jevnlig på nettsiden din. For du ønsker jo å få besøkende tilbake til siden din…

Skal du etablere et eget firma, delta på etableringskurs. Der får du mange nye ideer og oppstarts hjelp (type firma, hvor søke om støtte, regnskapsføring, SoMe m.m.). Gå systematisk til verk. Tilknytt deg ett nettverk med ulike kompetanseområder- vær nysgjerrig. Ta ikke et nei for et nei. Ta ett steg av gangen – be om hjelp hvis du ikke forstår. 

En av mine venner har tolket noen av mine bilder inn i Peer Gynt forestillingen ved Gålåvatnet. Har du tid til en liten kikk – sjekk denne YouTube-filmen.

Du må gjerne se og følge meg på Sosiale medier. Og ta gjerne kontakt på mail hvis du lurer på noe av det jeg har skrevet.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.