Yoga på nett

Jeg heter Marit Skogli og driver nettstedet www.ashtangayogatelemark.no  og virksomheten med samme navn som jeg startet i 2013. Der underviser jeg primært i Ashtanga Vinyasa Yoga som er en yogametode som læres gradvis over tid, litt på samme måte som om man lærer seg et fremmed språk. 

Denne typen yoga er godt egnet til å styrke både den fysiske og fysiologiske kroppen og gir god mental trening og viljestyrke. Den gir god dybde og ro i pusten, med alle de fordelene det har som bl.a blant å dempe stress, gi bedre følelse av balanse, nærvær og velvære. I tillegg underviser jeg også av og til i Ayurveda, Yin Yoga og Yoga Nidra.

Fram til 2019 foregikk mesteparten av undervisningen i fysiske lokaler, men 2019 startet jeg et prøveprosjekt med fjernundervisning via en online live plattform. Det viste seg å være nyttig med tanke på å være i forkant av hva som ventet oss mars 2020. Det økte også behovet for en mer dynamisk og funksjonell hjemmeside. Nå utvikles tilbudet online og flere ser fordelene ved å kunne delta på denne måten, på tvers av både kommune- og fylkesgrenser. 

Ashtanga Yoga Telemark

Fra skepsis til en livsstil

Tilbake i 2003/2004 var jeg i en utfordrende periode av livet og ble anbefalt å begynne med yoga, noe jeg i utgangspunktet var veldig skeptisk til (og også viste veldig lite om).

Jeg var på full fart mot ME og utbrenthet, angst og depresjon og livet så ganske så mørkt ut. Ashtanga Yoga var en av tingene som virkelig hjalp meg gjennom denne perioden og den endringsprosessen, som tok noen år, jeg måtte gjennom for å bli frisk. Mange synes kanskje at dette er rart, siden Ashtanga regnes som ganske krevende, men yogaformen lærte meg å sette grenser, fordele energien bedre, bedre overganger mellom aktivitet og hvile, å puste bedre og mye mer. Snart ser jeg tilbake på nesten 20 år med regelmessig praksis som nok vil vare resten av livet. Jeg startet Ashtanga Yoga Telemark for å dele med andre. 

Veien frem til yoga på nett

Det første jeg laget for å bli mer synlig på nettet var en Facebook-side. Noen år senere så den første versjonen av hjemmesiden dagens lys. Jeg forsøkte å lage den selv for å spare noen kroner, siden det gjelder å være varsom med utgiftene for en liten virksomhet. Det gav jeg rett og slett opp og fant til slutt et firma som hjalp meg, for en forholdvis grei sum, å sette opp en enkel, ganske statisk side og gav meg noen muligheter for redigering av innhold. På forhånd hadde jeg forberedt meg en del med tanke på innhold og design, så det er nok en god ide for andre også; å tenke litt igjennom i grove trekk hva en vil ha og kanskje lage en skisse. På det tidspunktet følte jeg at jeg var helt i baksetet når det gjaldt den tekniske- og designmessige prosessen, men det vekket en interesse hos meg.

Den hjemmesiden fungerte ganske bra noen år, men så begynte behovet for endringer å melde seg. Det er fordeler og ulemper med å drive for seg selv, men en fordel er å kunne snu seg om og gjøre endringer raskt. Det hemmet meg og jeg følte meg bundet av å måtte oppsøke samme firmaet for å gjøre, hva jeg senere forstår, er enkle endringer. Dessuten blir det fort bli dyrt. Jeg ville gjerne ha en hjemmeside som var «freshere», mer funksjonell og dynamisk. 

En god stund hadde jeg vurdert WP Skolen og kurset om å lage og drifte egen hjemmeside, men tenkte at det ville bli for vanskelig å klare alene. All tvilen før en bestemmer seg for noe, er kanskje det mest krevende av alt. En telefonsamtale med Kristin om veien videre gjorde følte jeg meg trygg på at dette kom til å gå. Jeg investerte i WP Basis kurset med VIP-medlemskap og vi satt i gang. En veldig god investering.

Bistanden fra Kristin i denne overgangsfasen var helt uvurderlig. Domenet ble flyttet, de praktiske tingene falt på plass, og parallelt med å sette meg inn i kursmodulene, begynte arbeidet med å lage ny hjemmeside høsten 2020. Ragnhild sine innspill til design, fargevalg og logo var også helt avgjørende for å komme i gang. Jeg hadde også en viss formening om hvordan jeg ville ha det på forhånd, men mye ble til underveis.

Sakte, men sikkert, begynte hjemmesiden å ta form. Kristin veiledet og støttet fantastisk opp underveis med videoer som lærte meg å gjøre ting selv samtidig med at hun forklarte. Jeg må innrømme at læringskurven var bratt i starten, men fra å være i et «sort hull» begynte jeg sakte, men sikkert å forstå mer og mer.

Ashtanga Yoga Telemark

Følelsen av å være “sjef over egen hjemmeside”

Det var utrolig artig og lærerikt å lære seg WordPress med de mulighetene det gir og få følelsen av å være «sjef over egen hjemmeside». Jeg er på ingen måte utlært, og vil helt sikkert ønske mer hjelp framover, men grunnlaget er lagt. Påsken 2021 ble den lansert – kanskje takket være korona-restriksjoner og mye hjemmetid. 

I ettertid har jeg fått veldig mange gode tilbakemeldinger på hjemmesiden. Mange sier den ser fin og proff ut og den har blitt en god referanse og støtte for virksomheten. Det var krevende i perioder å sette av tid til dette, samtidig med at en skal levere også på andre områder, men det har gitt meg en utrolig frihet og ikke minst åpnet opp for mange muligheter framover. Samtidig er det også viktig å ha et aktivt eierskap til siden, holde den jevnlig oppdatert og se etter at alt fungerer som det skal.

Vurderer du å lage din egen hjemmeside? Da kan jeg virkelig anbefale WP Skolen og Ragnhild og Kristin. Kursene er veldig detaljerte og forståelige. Den første tiden anbefaler jeg også VIP-medlemskapet som gjør at du får direkte veiledning per epost og video. Den personlige oppfølgingen er gull verdt. Er det din første hjemmeside, kanskje er kurset «ny hjemmeside på 7 dager» en god start, som kan videreutvikles.

Takket være WP Skolen har jeg ikke bare fått på plass en ny og fin hjemmeside med muligheter for utvikling, men har lært utrolig mye artig og nyttig på veien som bare forsetter. Dette hadde jeg ikke klart uten dere. Tusen takk!

Solhilsen
Marit
Ashtanga Yoga Telemark

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.