”Jeg skal bare ha en enkel nettside. Hva koster det?”

”Jeg skal bare ha en enkel nettside. Hva koster det?”

Men hva er ”en enkel” nettside?

Før jeg kan gi deg noen tanker og perspektiver rundt de to spørsmålene, la meg stille deg et spørsmål tilbake:

1. Hva slags nettside skal du ha? (En personlig blogg? En side som skal representere din business? En side som skal presentere deg? Mulig onlinekurs i fremtiden?)

2. Hvor viktig er denne nettsiden for din business?

unik nettside

Pris er relativt

Om noe er dyrt eller billig handler ikke om prisen i seg selv. Det handler om verdien. Hvilken verdi varen eller tjenesten har for deg!

DET er grunnen til at du kan kjøpe én veske til mange ti-tusener av kroner ett sted, og en annen veske til noen hundrelapper et annet sted. Den dyre gir deg mer enn en veske. Den gir deg kanskje følelsen av suksess, av rikdom, av status, av å ta vare på deg selv. Den andre er ”bare” en veske. De gjør samme nytta (et sted å oppbevare alt du har av dill og dall), men signalet de sender ut er helt forskjellige. Verdien du opplever med veskene er helt ulike.

Den første og dyre vil du mest sannsynlig ta godt vare på. Du vil bruke den ved anledninger der den kan vises frem. Den andre og billige vil du ikke bry deg så mye om og lett slenge fra deg på gulvet og ikke få panikk om den får en flekk eller ti. Funksjonaliteten er identisk. Opplevelsen er komplett ulik!

En nettside kan være dyr eller rimelig. Den kan uttrykke noe profesjonelt eller noe amatør. Den kan være noe du tar vare på eller noe du lar skure.

Hvilken verdi tillegger du DIN nettside?

Hva skal siden representere?

Skal du sette opp en personlig blogg så er det ikke nødvendig å velge fra øverste hylle. Det finnes masse bloggmaler i wordpress som du forholdsvis enkelt kan ta i bruk.

Men om du skal opp med en nettside som skal presentere din virksomhet – din business – så anbefaler jeg deg å ta en nøye vurdering:

 • Hvor viktig vil denne nettsiden være for din business?
 • Er det primær eller sekundær kanal for å nå potensielle kunder?
 • Skal kommunikasjonen med potensielle kunder foregå via nettsiden eller stort sett via andre kanaler?
 • Hva skal siden signalisere?
 • Hva er det inntrykket du ønsker å gi av deg med siden din?
 • Hva er det første man skal se når man kommer inn på siden?
 • Hvilke signaler skal ditt valg av fonter, farger og bilder gi leseren?
 • Hvem ønsker du å nå med nettsiden?
 • Hvem er din idealkunde?
 • Hva er deres preferanser i forhold til bilder, fonter og farger?
 • Hva er planen med nettsiden din på sikt?
 • Hva skal den gi deg i omsetning?
 • Hvordan skal den utvikles de neste 12 månedene?
unik nettside

Hva er en ”enkel” nettside?

Ja for det er det mange som sier de skal ha. Problemet er bare det at det du tenker på som en enkel nettside ikke nødvendigvis er et perspektiv du deler med en designer.

For HVA er enkelt med siden?

Betyr enkelt at designet er rent, ryddig, lite tekst, store bilder, få menyer ol?

Eller enkelt fordi den har få funksjoner?

Det er like mye jobb å sette opp en ren, delikat side som å sette opp en side med fargerkaos, ulike fonter og en mengde bilder. Jobben er (stor sett) den samme! WordPress skal installeres. Det samme med plugins og themes. Designeren skal finne det visuelle uttrykket (les: layout, design, font, farger, bruk av bilder) som passer til DEG. Til det du ønsker med siden din. Til DIN business.

Hvordan velger du deg en massør, en personlig trener, en coach, en tannlege, en restaurant. Jakter du etter den billigste? Eller er det annet du ser etter? Som kvalitet, kjemi, referanser, lokaler, fleksibilitet, meny, erfaring, hva du får som du opplever som ekstra god service. Eller kanskje noe helt annet.

Poenger er; Nettsiden din er forhåpentligvis mye viktigere for deg enn én ansiktsbehandling eller ett par nye sko. Det er grunnmuren i din business på nett. Det er vinduet inn. Det er førsteinntrykket du gir til potensielle kunder.

PS! Få med deg oppfølgeren til denne artikkelen: «Hva koster en nettside?«

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart