Hvem passer WordPress for? Og hvorfor KJØPE et WordPress kurs?

Det er “skolestart” på WP Skolen i september, og nye kursdeltagere ønskes velkommen!

Lurer du på hvorfor skal du bruke penger på kurs i WordPress, når WordPress i utgangspunktet er gratis å ta i bruk for alle?

Det er et “fair” spørsmål! Det finnes jo mengder av YouTube videoer og info om WordPress på nett. Og det er mange som har lært seg WordPress på den måten.

Ikea møbel uten bruksanvisning Men det blir ofte litt som å sette sammen et Ikea møbel uten bruksanvisning. Du risikerer å sitte igjen med en pose med skruer og løse deler du ikke aner hvor hører hjemme.

Og konsekvensen kan bli at møbelet ikke tåler det det er ment å tåle.

Hvis du skal bygge en nettside for firmaet ditt, så er det faktisk viktig at du tar bevisste valg. Og for å gjøre det, så kan det være lurt å lytte til “erfarne fjellfolk” 🙂

WordPress er et verktøy….

Og som tidligere håndverker, så vet jeg at godt verktøy er halve jobben. Men det hjelper veldig lite, om ikke håndverkeren kan bruke verktøyet. Som “gammel” maler så vet jeg også at materialvalg er vesentlig for et godt resultat.

Med WordPress gjelder akkurat det samme.

Temaer og utvidelser er “materialene” vi bruker for å få et godt og varig resultat. Og i noen tilfeller så kan faktisk gratis utvidelser være et kostbart alternativ.

Det er fullt mulig å bygge et makkverk av en webside med WordPress!

Det er en av grunnene til at vi fraråder bruk av enkelte temaer og utvidelser. Det er ingen selvfølge at alle vet på forhånd hvilke konsekvenser valg av utvidelser får, før man har en side som laster tregere og tregere.

Eller når du ønsker å endre utseende på siden, og finner ut at det er en enorm oppgave, fordi du har valgt et tema som er stappfulle av funksjoner som kun fungerer i det temaet du valgte for et par år siden. Og når du deaktiverer det gamle themet så sitter du igjen med et kaos ala det her på hver eneste side…… Hvor skal du begynne å rydde…..?

Shortcodes etter å ha deaktivert Enfold

OG det er også mulig å bygge en nettside som står stødig i år etter år!

DET er en av grunnene til at vi anbefaler våre deltagere å bruke Genesis som rammeverk + ett childtheme. Vi har en hel bonusmodul som viser tilpasninger og justeringer for Genesis baserte themes. Det er også en grunn til at vi fraråder bruk av visse temaer og utvidelser.

Det er f.eks en grunn til at vi har valgt å lage et eget kurs for bruk av Thrive plugins. Det er plugins du faktisk kan deaktivere, uten å miste tekst og bilder, eller sitte igjen med et kaos av shortcodes(mer om det i neste blogg!)

WordPress er en løsning du kan vokse med!

Hvis du har planer om å bygge opp en business på nett, så er det viktig å velge en plattform hvor du kan utvikle deg i den retningen du ønsker.

Har du tatt gratiskurset vårt, WP Intro, vet du at jeg ofte sammenligner webløsninger med borettslag vs det å eie eget hus.

Vanskelig å velge? 🙂

Borettslag = Wix, Squarespace, wordpress.com, etc

Jeg har bodd i både borettslag og eget hus, og begge deler har sine fordeler og ulemper. I ett borettslag, så betaler du for en del felles goder. I borettslaget jeg bodde i så inkluderte det f.eks vaktmester som tok seg av både snømåking og gressklipping. Det ble satt store containere utenfor oppgangen hvert kvartal hvor alle kunne kvitte seg med søppel som ikke egnet seg i søppelsjakten. Men jeg måtte også rette meg etter en rekke regler.

Eget hus = WordPress på eget domene og webhotell

I eget hus så har jeg større ansvar, enn jeg hadde som beboer i borettslaget. Her har vi ingen vaktmester(mulig min bedre halvdel er uenig :-)). Og det er en del goder som tidligere var inkludert i husleia, som vi nå må ta oss av selv.

Men vi har også mye større frihet enn vi hadde i borettslaget. Vi kan male huset i den fargen vi vil, vi kan plante hva vi vil i hagen, vi kan bygge på hvis vi ønsker det,  osv osv.

Det kan vi gjøre fordi vi faktisk EIER huset selv.

WordPress = frihet til å velge og mulighet for å vokse!

Nettkurs på lavbudsjett Kjøper du WP Basis så får du bl.a. med et bonuskurs vi har kalt “Nettkurs på lavbudsjett“. Der viser vi hvordan du kan sette opp ditt eget nettkurs kun ved hjelp av gratis utvidelser.

Det betyr ikke at det er det beste alternativet, men du HAR et alternativ.

Du kan faktisk teste ut idéen din, uten å binde deg til dyre kursplattformer hvor du ikke har full kontroll selv.

Om ideen din er levedyktig, så trenger du ikke flytte alt kursinnhold over på en ny plattform. Men det kan hende det er smart å kjøpe en utvidelse som har mere funksjoner og ikke minst, gir deg support når du trenger det.

Men du har i det minste FRIHET til å velge.

DET er ingen selvfølge om du går for wordpress.com, Wix, Squarespace eller andre “borettslag”.

I WP Basis kurset viser vi deg hvordan du kommer i gang med din egen nettside. Og du får også våre beste anbefalinger for valg av theme og plugins, slik at du faktisk kan beholde friheten til å velge i fremtiden også.

Det er faktisk mulig å “male seg inn i ett hjørne” med WordPress også, om du velger lite smarte løsninger. Men DET skal vi komme tilbake til i neste blogg.

Hvis frihet, eierskap og muligheter for vekst er viktig for deg, så er WordPress ett godt valg!

 

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.