Hvordan lage podcast?

Podcast er fortsatt INN. Og podcast er på mange måter helt genialt om du vil ut med et budskap, kjapt! Så hvordan lage podcast?

Et sted å starte

Før jeg viser deg hvordan du kan komme i gang så vil jeg si følgende: Akkurat som alt annet med din business så finnes det mange veier til Rom, i ulike prisklasser. Hvis du vet med sikkerhet at podcast er noe du skal satse på, så kan det være fornuftig å investere i utstyr deretter. Men om du bare er nysgjerrig på dette med podcast, og har lyst til å teste det ut, så er denne videoen et sted å starte.

Alt du trenger for å lage podcast er:

  • En mobiltelefon
  • En app på mobilen
  • En nettside
  • Et budskap
  • Og lyst til å prøve
  • Evt en liten mygg-mic for bedre lyd

Anchor er enkelt og gratis

Anchor er et system som gjør det mulig å helt gratis, og enkelt, teste ut om podcast’ing er noe for deg. Registrer deg på siden deres, og last ned appen på telefonen, om du vil lage podcast via telefonen.

Når du er logget inn, og har publisert din første episode, kan du gå til en av de mer kjente stedene for podcast, som Spotify. Klikk på de tre små prikkene ved siden av den episoden du vil ha koden til. “Copy episode link” og lim så linken inn i en blogg artikkel. I videoen over ser du hvordan.

Podcast
Når du er logget inn, og har publisert din første episode, kan du gå til en av de mer kjente stedene for podcast, som Spotify.
podcast på spotify
Klikk på de tre små prikkene ved siden av den episoden du vil ha koden til. “Copy episode link”
Du finner Spotify under Innbyggingselementer
Lim inn koden og klikk Bygg inn. Og Voila – du har en podcast på bloggen.

Lykke til med å teste ut podcast.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.