Et drømmehus på nett

Et drømmehus på nett

Mamma, hvordan gjør du det der? Hvordan får du det til å se sånn ut?

12-åringen kom ned for å si god natt mens jeg satt med Macbook’en i fanget. På skjermen var en side jeg akkurat satt og jobbet med. Så jeg begynte å peke og klikke og tok historien om drømmehuset som skal bygges.

Drømmen om et drømmehus

Vi er mange som drømmer om drømmehuset. For noen få så er drømmehuset veldig spesifikt. Kanskje gjelder det deg. Du har sett for deg alle detaljene i årevis. Saumfart interiørmagasiner, gått på utallige visninger og er ivrig bruker av FINN.no Du vet hva du leter etter. Faktisk vet du det så konkret at du lett kan lukke øynene og bevege deg gjennom drømmehuset, rom for rom, etasje for etasje, ut på terrassen og ut i hagen. Se utsikten. Kjenne lukten av trærne og blomstene. Det er så detaljert at du har plassert møbler og bilder i alle rom, og hvert rom har sin energi og tema.

For mange er drømmehuset så mangt.
Det hadde vært romantisk med et småbruk, plante grønnsakshage og kanskje ha noen høns gående rundt. Men så er hverken du eller partneren særlig hendig med hammer og sag så det spørs om det blir mer jobb enn kos..

Eller hva med et nybygg? Alt nytt og fresht! Rent og lekkert. Ingen som har bodd der før, hvilket er deilig å tenke på. Alt er integrert og siste skrik av teknologi. Men så koster det kanskje mer enn det smaker? Og utsikten fra stua er rett inn til naboen…

Da er det kanskje bedre med et 80-talls hus, som kan trenge et malingsstrøk og en oppussing, og som står på en deilig tomt. Som har nok rom og boltreplass, og nærhet til skole og jobb. Men blir det for traust? Og trenger vi all plassen? Hva om det er mer som må skiftes ut og byttes enn det som ble oppgitt i taksten?

Hm.. er leilighet da kanskje tingen? Det er iallfall lettvint. Nøkkel i døra. Ingen hage som må vedlikeholdes og en vaktmester som tar snømåkingen. Men hva om vi får “feil” nabo som holder det gående hele natta?

Kanskje vi skal ta en ny vurdering av det småbruket?

ulike drommehus

Et krystallklart mål, eller ny mening i morgen?

Hvis du er så heldig å tilhøre den første gruppen, så VET du hva du leter etter. Da er det ikke viktig hva venner sier eller andre måtte mene. Du VET hva du vil ha. Alt du trenger da er å gjøre det som må til for å skaffe deg dette drømmehuset. Det kan ta år og likevel er reisen målrettet. 

Er du i den andre gruppen (som meg) så vet du hva du vil i dag, men i morgen? nei.. si det? 

Så hvorfor denne lange anekdoten? Fordi dette er det som skjer også når du skal lage en nettside.

Drømmehuset som en nettside

Noen veldig få vet nøyaktig hvordan de vil ha nettsiden, og har et godt budsjett å ta av. Disse få har logoen klar, alt av tekster klart, farger, fonter, layout, funksjonalitet, tilkobling til diverse andre tjenester og gjerne også et knippe mennesker på laget som kan utføre arbeidet. 

De fleste av oss tror vi vet, men så endrer vi kurs og mening underveis. Fordi vi lar oss inspirere. Fordi vi er impulsive. Fordi lommeboka setter en viss begrensning. Fordi vi er alene om prosjektet. Fordi tidsstyring kanskje ikke er den sterkeste egenskapen. Fordi det er gøy å endre seg. Fordi.. tusen ting. Og vet du hva? Det er helt greit.

Det huset du velger å bo i, og pusse opp og bygge ut over langen, blir ditt. Så tar det kanskje litt tid, og muligens begynner du på litt av hvert når det egentlig hadde vært lurest å ferdigstille én og én ting. Kanskje viser deg seg at sofaen som var lekker for 5 år siden, ikke passer like godt inn i dag. Ja vel. Da får soffaen byttes ut ved anledning. Ingen krise skjedd.

Og sånn er det også med nettsiden din, om du har valgt løsninger som lar deg prøve, teste, endre mening underveis i prosessen.

Ikke alle løsninger er ment å dekke alle behov

Det er ingen som kan komme å si at det er denne (!) type hus som er den perfekte for alle. Og ingen kan heller si at alle MÅ ha de samme plugins og de er de eneste som duger. Hvorfor tror du det finnes hundretusener av plugins utviklet for WordPress? Blant annet fordi det er så mange ulike behov. Og fordi det finnes hundretusener av andre nettstedeiere og utviklere som også liker å endre seg.

Så lenge du har et fundament å bygge på (for oss er det WordPress), så kan du legge til utvidelser (plugins) som dekker behovene du har her og nå. Det tillater deg å justere kursen underveis. 

Er du i den første “jeg vet nøyaktig hva jeg skal ha og jeg har ressursene som kreves for å få det til”-gruppen, så går du for det beste med en gang. Hva nå enn som er det beste for deg. Tilhører du majoriteten, i den andre gruppen, så er du skråsikker en dag og usikker den neste. Og da er det ikke like smart å svi av hele budsjettet på noe en eller annen sa var HELT nødvendig å ha, når det viser seg å ikke stemme…

Du kommer til å gjøre noen mindre heldige investeringer. Du kommer til å støte på utfordinger og du kommer til å dra deg i håret fra tid til annet. Akkurat som når du hadde tenkt å pusse opp et gjesterom med bare å male veggene, for så å innse at den nye fargen på veggen faktisk gjør at du nesten også må gi møblene et nytt malingsstrøk, og det ville gjort seg med nye gardiner også… Hvilket betyr at helgen må brukes til å pusse opp enda mer (eller du må gjøre noen justeringer på nettsiden).

webdeisgn

Så ta den ekstra runden med malings-kosten. Kost på deg noen nye gardiner. Og så kan du med stolthet og glede invitere gjester på overnatting, vel viten om at det er DU som faktisk har pusset opp rommet, helt selv!

Vil du sette opp drømmehuset a la nettsiden din helt selv? Sjekk ut Basis kurset og 7-dagers kurset. Det kan bli neste ferie og helgers oppussingsprosjekt a la nettsidebygging.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart