Hvordan komme i gang?

Hvordan komme i gang?

Så lett og så vanskelig på en gang. Hvordan komme i gang? Du skal jo «bare ha opp en ny nettside, ikke sant. Men hvordan?

Glem alt det andre gjør!

Ikke helt bokstavelig, men litt. Noe av det vi ofte ser står i veien for å i det hele tatt komme i gang, er fokus på «alle andre». Hun som gjør si. Han som gjør sånn. Hun som sier det ene. Han som sier det andre. Og så står du der midt i mellom og aner ikke hvordan du skal komme i gang.

Se til andre for inspirasjon, ikke fasiten

Med mindre det er snakk om nøyaktig samme bransje, budsjett og erfaring, så se til andre for inspirasjon. Ikke den endelige fasiten. Det du ser andre gjør, er basert på deres valg, og innsats, gjerne over flere år. Veldig mange kommer aldri i gang fordi de tror de må få det til 100% ved første forsøk. Det du må, er bare å komme i gang.

Første steg for å komme i gang

Bestem deg for hva siden din skal hete. Og sørg for å bestille domenet med det navnet. Her kan det være lurt å faktisk sjekke at det navnet du tenker på er ledig… Mer info om hva et domene er og hvor vi anbefaler å bestille domene, finner du her.

Videre så trenger du et webhotel tilknyttet domene. Det bestiller du samme sted som domenet (det er ikke noe du må, men det er greit å ha ting samlet på ett sted). Hvordan du derifra går videre med å installerer WordPress, får du nøye gjennomgang av i WP Intro. Du får tilgang til WP Intro kurset, helt gratis, her. Dette er første steg.

Neste steg – Hva slags side?

Er det en ren bloggside, en info side, en nettbutikk eller nettkurs? Og hva er viktigst for deg, akkurat nå?

Jeg har skrevet flere artikler om samme tema, så du kan gjerne ta en titt på de for mer inspirasjon og tanker om tema.

Steg 3 – Planlegg smart og fleksibelt

Stikkordet er; planlegg. Ikke bare de store planene for hele året eller de neste månedene, men uke for uke og dag for dag.

Vi er våre egen største sabotører når det kommer til tidsbruk. Det er aldri nok tid (eller er det det?;) ) og det er lett å havne i panikk-modus når ting ikke går fult så lett og raskt som du hadde tenkt. Akkurat som det ikke er noen andre skyld, så er det også det du kan ta kontroll på. Hvordan du styrer tiden, er et valg. Bare husk å legge inn litt realisme og fakta i tidsstyringen;)

For tid er relativt. En dag går det å skrive en blogg artikkel i rasende fart. Andre dager kan du bli sittende i timesvis… Noen dager trenger du knapt å se på nettsiden din, andre dager er det noe som ikke helt stemmer og du må bruke litt tid på å forstå og fikse. Noen dager er løsningen enkelt, andre dager må du søke litt mer iherdig. Alt dette er en del av prosessen i det å sette opp og drifte en nettside.

Planlegg smart

Hva står i kalenderen din allerede for denne måneden?
Hva er realistisk og ønskelig å komme i mål med denne måneden – helt konkret (!)
Og når i kalenderen kan du allerede nå sette av tid til å ha fokus på nettsiden?

Hva med denne uken? Når har du satt av tid denne uken til å lage en blogg artikkel, lande nye farger, finne bilder, oppdatere plugins, legge inn det nye produktet i nettbutikken, teste kjøp. Helt konkret; hvilke dager og tider har du planlagt for dette?

Dagen i dag er der du har mest påvirkning. Hva, helt konkret, skal du komme i mål med i dag? Jo mer konkret du gjør fokus i dag, jo større sannsynlighet er det for at du faktisk får gjort det. Det gir opplevelsen av mestring, og den følelsen motiverer til å gjøre mer.

Planlegg fleksibelt

Livet kommer innimellom «i veien». Det være seg andre ting som skjer som krever din oppmerksomhet, eller at noe teknisk og uforutsett setter deg litt tilbake. Det er ingen krise, om du velger å se det sånn. All planlegging krever en god dose fleksibilitet, ellers blir det fort stress og mas.

Så når noe ikke helt går etter planen, pust. Ja jeg vet du har hørt det der før, men tro meg; det fungerer. Stopp opp. Gå bort fra mac eller pc, og bare pust. Det meste løser seg når vi evner å klarne hodet og se forbi umiddelbar panikk.

Hvordan komme i gang, i dag?

  1. Få på plass domene, webhotel og WordPress installasjonene, så det er gjort.
  2. Finn ut hva slags side du ønsker å sette opp. Og hva som da kreves (se gjerne tidligere artikler lenger opp på denne siden).
  3. Planlegg – både smart og fleksibelt

Og om du ikke allerede har tilgang, så sørg for å registrere deg for gratis kurset WP Intro. Da får du det du trenger for å komme godt på vei.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart