Hvordan jobbe raskere og enklere med blokkredigering?

I denne bloggen skal du få noen tips som kan gjøre arbeidsflyten din mere effektiv.

Nr 1. Søk etter blokker med /

Når du skriver tekst er det naturlig å klikke “Enter” hver gang du skal ha et nytt avsnitt. Det kan du gjøre uansett om du skal sette inn et vanlig avsnitt, eller en hvilken som helst type blokk. Klikker du “Enter” så kommer du automatisk til et nytt avsnitt, men hvis du i stedet for å skrive vanlig tekst setter inn en “slæsj” / først, og så skriver f.eks bilde, så vil du få opp alle blokker som inkluderer bilder.

Søk etter blokker med /

Nr 2. Flytte verktøylinje til toppen

Verktøylinja som ligger over hver blokk kan i enkelte tilfeller være i veien. Hvis du vil, så kan du flytte den til toppen av siden. Personlig må jeg si jeg foretrekker å ha den rett over den aktuelle blokka jeg jobber med, men smaken er som baken. Velg det du liker best!

Flytt verktøylinja til toppen av siden.

Nr 3. Flytte flere blokker på en gang

De fleste som har brukt blokkredigering litt har fått med seg at blokker kan flyttes opp og ned ved hjelp av piltaster. Men har du oppdaget at du kan markere og flytte flere blokker på en gang? Her har jeg gått nedenfra og oppover, ved å holde Shift tasten inne mens jeg klikker på piltast oppover. Det fungerer selvfølgelig begge veier, og du kan også markere områder med musa(men det er ofte enklere å være mer presis med Shift + piltaster 😉 )

Flytte blokker

Nr 4. Legge inn linker

DET kan jeg sier du sikkert, og det har du sikkert rett i. Men visste du at det var så enkelt som å kopiere en link, markere ordet du vil linke og så klikke CMD+V(eller CTRL+V om du bruker PC)?

Nr 5. Link til nedlastbar fil MED knapp

La oss si at du skal laste opp et PDF dokument til nettsiden din, og gjør det om til en nedlastbar fil med nedlastingsknapp. Det er så enkelt som å dra og slippe og vips så er det på plass 🙂

Laste opp en fil som skal lastes ned :-)

Det var dagens tips fra oss 🙂 Håper de var nyttige for deg!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.