Har webside – vil ha blogg!

Har webside – vil ha blogg!

WP Skolen fyller 5 år!

Her kommer en annen klassiker fra 8. mai 2015 😉 WordPress ble jo startet som et bloggverktøy i sin tid, men i dag er det et fullverdig CMS system. CMS står for Content Management System – altså et system som holder orden på innholdet ditt. Har du en WordPress side, så har du også verktøyet du trenger for å starte en blogg!

Vi kommer til å dele flere av de gamle innleggene i dagene fremover. Mye er fortsatt like aktuelt som det var for 5 år siden.
Tusen takk til alle dere som har vært med på reisen helt siden 2015 <3

Eller har du blogg og vil ha en full webside?

Kanskje du har begge deler, uten å vite om det?

Har du en WordPress side, så har du begge deler.  Men mange er faktisk ikke klar over det.

WordPress startet jo i sin tid som en bloggplattform, men har etterhvert utviklet seg til å bli en fullverdig Content Management System. Eller på godt norsk, et verktøy for å sette innhold til en webside i system.

Innlegg eller Sider?

Når du logger inn på kontrollpanelet i WordPress, så vil du se et menypunkt som heter Innlegg og ett som heter Sider.

Og klikker du på «Legg til ny» på en av dem, så ser du knapt forskjell. Feltet der du legger inn tekst og bilder er omtrent like, men sider og innlegg fungerer ikke likt.

Editor på innlegg og sider

Men om du tar en titt på høyre side for dette feltet, så ser du litt forskjellige ting. Innlegg har felt for kategorier og stikkord, mens Sider har et felt for «Sideattributter».

Den store forskjellen ligger i at Sider er statiske, mens Innlegg er dynamiske.

Og det betyr?

Når du oppretter en ny side, så skjer kun det. En side opprettes, som du kan fylle med innhold og plassere i menyen.

Når du oppretter et innlegg, så skjer det en del mer i kulissene. Innlegg sorteres først og fremst kronologisk, i datorekkefølge. I tillegg kan du merke innlegget med kategorier og stikkord. Da opprettes det egne kategori og stikkord sider i WordPress.

I praksis så starter du opp bloggen din når du publiserer ditt første innlegg

Men hvor vises innleggene?

Det kan du bestemme selv. Om du klikker på Innstillinger -> Lesing, så får du opp disse innstillingene. Hvis du vil at innleggene skal ligge på forsiden velger du «Dine siste innlegg» og lagrer. Da dukker blogg postene dine opp på forsiden.

Men du kan også vise bloggen på en underside. Det gjør du ved å opprette en statisk side og kalle den for Blogg, Nyheter el.l. Denne siden behøver ikke ha innhold, bare gi den en tittel og klikk på «Publiser».

Så kan du gå tilbake hit igjen, til Innstillinger -> Lesing. I stedet for dine siste innlegg, så velger du en side du vil ha som forside. Det kan være en hvilken som helst side du har opprettet. Og som innleggsside velger du Blogg, eller hva du nå valgte å kalle bloggen din.

Forskjell på innlegg og sider

Hvor mange innlegg skal vises på forsiden?

Det velger du på samme sted. Her setter du bare inn det antallet du ønsker å vise ved å legge inn antall under «Innleggssidene viser maksimalt».

Så enkelt starter du en blogg på WordPress siden din!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart