Forsiden – statisk side eller de siste blogg innleggene?

Forsiden – statisk side eller de siste blogg innleggene?

Har du lurt på hvordan du kan endre hva som vises på forsiden i WordPress? Denne innebyggede funksjonen lar deg velge om du vil vise dine siste innlegg (bloggen), eller om du vil vise en statisk side som forside. Og også hvordan velge en annen side til å vise blogginnlegg.

Innstillingene ligger under Innstillinger -> Lesing

Hvordan velge statisk side eller blogg som forside

Her har jeg valgt å vise siden «Websider» som forside. I tillegg har jeg opprettet en egen statisk side jeg har kalt «Blogg», og valgt den som innleggsside.

Dette fungerer i prinsipp likt på alle WordPress sider

Blog mal

Når du velger å vise innlegg på en statisk side, så vil vanligvis blogginnleggene vises i sin helhet på denne siden. Men veldig mange WordPress temaer kommer med egne sidemaler for bloggen.

Sidemalene vil i prinsipp overstyre disse standardinnstillingene.

Her er et eksempel fra et childtheme til Genesis. Når jeg velger Blog som sidemal, vil blogginnlegg vises på denne siden uansett hvilke valg jeg gjør under Innstillinger – Lesing. Og jeg får i tillegg en del alternativer for visning av selve bloggen.

Mange andre temaer har samme system, så sjekk beskrivelsen for hvordan du setter opp temaet ditt, så ser du hvilke valg du har.

Du vil ha en statisk side som forside i WordPress, men ønsker å ha flere valgmuligheter på design?

Det er flere muligheter enn å bruke en vanlig statisk side i WordPress som forside, eller ditt theme sin forside-mal. Ragnhild bruker ofte Thrive Architect* til å designe forsider, og det gir rom for masse kreativitet.

* Dette er en reklamelink – alle reklameinntekter går direkte til Kiva.

Flere spørsmål om innstillinger?

I grunnkurset vårt, WP Basis, går vi gjennom innstillinger i WordPress i detalj. Har du lyst til å lære mer, så er du velkommen til å ta kurset. Les mer om kurset her: WP Basis – Grunnkurs i WordPress

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart