Jeg trodde det skulle være lett!

Må jeg virkelig gjøre alt dette?

Du synes du har kommet litt i gang, men så stopper det helt opp. FTP! Bare ordet får det til å snøre seg igjen i hodet. Hva? Hvordan? Hæ? Sikkerhet. Backup. Plugin. Themes. SEO. Må jeg virkelig ha alt sammen?

Web angsten

Web – ett nett. Noen ganger føles det som det snører seg igjen.

Eller som en labyrint du ikke kommer ut fra. Og hvor starter man egentlig?

Angst – frykten for noe, før det er en realitet. Hva om jeg ikke får det til? Tenk om jeg nå kræsjer hele siden! Shit, hva om jeg sletter noe viktig. Å nei! Uææææ! Krise!!!
Men hva er det aller verste som kan skje? At du sletter alt, og må begynne helt på nytt. Med mindre du har tatt backup, vel og merke 😉 Det er veldig kjedelig, men ikke verdens undergang. Joda, du kommer til å rive deg i håret og si ting som ikke egner seg på trykk, men det går over.

Det irriterende perfekte

Du vet når du ser et såkalt perfekt menneske reklamere for et slankeprodukt og du tenker ”Ja, for du vet helt sikker hvordan jeg har det. NOT!

Eller når folk som ikke har barn forteller deg hvordan du bør oppdra et barn (Ikke fortell en mamma hvordan hun skal få den lille til å legge seg om du ikke selv har sittet ved den barnesengen time etter time, kveld etter kveld).

Vi vet hva webangst er. Senest for et par timer siden opplevde jeg det. Jeg endte opp med å måtte gjøre en jobb dobbelt opp tidligere i dag, fordi jeg sto fast. Irriterende? Ja. Var jeg frustrert? Jepp! Kom jeg i mål med det som var hensikten fra start? Tommel opp!

Å velge det lette, eller..

Å ha en nettside er et valg. Du kan velge å ikke ha noe nettside og du kan velge å sette bort jobben med å designe en nettside. Du kan gå i gang og ta det litt over langen eller du kan gi full gass og ta det som læring.

Du kan (heldigvis) velge!

Det er litt sånn som med et godt måltid. Hvis du er glad i deilig mat så kan du unne deg selv flere middager ute på restaurant, eller velge å lære deg å lage maten selv. Det første er det mest behagelige. De siste er det du lærer mest av. Og ja, det blir mye brent, svidd og tørt i begynnelsen, men så løsner det. Da kan du nyte god mat hjemme, uten at det koster skjorta.

Når du nesten er på vei til å gi opp, så kommer den deilige; ”a ha! Er det SÅNN det skal gjøres 😀 ” Det er en følelse vel verd å jobbe for.

Jeg skal ikke påstå at det alltid føles verd de timene med jobb, riving i håret og leting etter svar. Men oftest sitter jeg igjen med en læring jeg ellers ville gått glipp av.

Jeg vil!

Vil du noe, så får du det til! Garantert! Og iallfall når det gjelder nettsiden din. Kanskje blir det ikke helt som du hadde tenkt, sånn med en gang. Kanskje tar det mer tid enn du hadde tenkt deg. Men du kommer til å få det til. Så lenge du VIL få det til.

Bratt læringskurve gir mye kunnskap

Du hoppet. Vi vet at læringskurver kan være bratte. Vi vet at det ikke er noe puse-fag vi driver å skal lære bort. Det handler om deg – om din nettside – om din business på nett. Ganske alvorlige saker egentlig. Men det kan være GØY! Helt sant.

Husker du da du skulle lære å kjøre bil? Hjertet som gikk i hundre i det du skulle kjøre forbi en trailer første gang. Eller når alt du hadde lært på glattkjøringskurset var glemt da den første snøen, og isen under, hadde lagt seg. (eller er det bare jeg som har en del mindre heldige erfaringer på dette? 😉 ) Poenget er; du lærte å kjøre bil. Du lærte det fordi noen lærte det bort, til deg. Og fordi du VILLE lære det.

Vil du ha det litt lettere?

Vi har vært der du er. Og fortsatt kan web-angsten komme snikende, men “øvelse gjør mester”. Å få til noe som du trodde var altfor vanskelig, er en deilig følelse av mestring. Det blir ikke nødvendigvis lett hele veien men det blir mye mindre skummelt.

Akkurat som du går til en kjøreskole for å lære å kjøre bil, så kan du bli med på WP Skolen for å lære deg å sette opp og drifte din egen nettside. Du kan ta det i eget tempo. Og resultatet vil bli ditt! Din nettside! Ditt verk.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

2 kommentarer

  1. Kjempe bra skrevet, har endelig kommet over nett-angsten og er klar til å kjøre på igjen, fordi jeg VIL! 😀

    • Så flott og inspirerende å høre Marthe:)
      Da er det bare å kjøre på, fordi du VIL!

      Masse lykke til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.