Hva slags utstyr trenger man?

“Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær”

Utstyr til all slags vær

Som nordmann, boende fortiden i utlandet, så er denne setningen treffende. Vi er ute, uansett vær! Det utstyret vi trenger, være seg for å tåle snø og kulde eller vind og blest, skaffer vi oss. Det er som en svensk venninne av meg sa en gang; Ni nordmän klär dig så praktiskt!” Allværsjakke og gode sko.

Utstyrets funksjon er å holde oss varme, tørre og gjøre det komfortabelt å bevege seg.

I tillegg finnes alt ekstrautstyr som det kan være fristende å anskaffe seg. Som jakke med gps-sender (?), ull-undertøy fra kjente merker, og diverse annet fint og fjongt.

Dette er “nice to have”, ikke “need to have”. Mao, fint og gøy men overhode ikke nødvendig for å ferdes ute i Norsk natur på en vanlig søndag.

Hva slags utstyr trenger man for å ha en velfungerende nettside?

Det er litt det samme som norske, praktiske klær. Du trenger;

  • et domene og et webhotel
  • en plattfor der du kan bygge siden (her anbefaler vi, ikke uventet, WordPress.org)
  • et solid theme som Genesis + ett childtheme
  • sikkerhetsplugins installert og satt opp med en backup

Med dette utstyret så kan du komme langt. Du vil fint klare deg “utendørs” og kan tåle en god norsk vinter.

Er du glad i lengre turer og litt mer spenning så kan det være på sin plass å ha litt bedre klær for å tåle værskifter og ullent terreng.

For bedriften din så vil det også kunne oppstå et behov for å investere i utstyr for å få enda mer ut av nettsiden. Men akkurat som for klær, så er det overhode ikke nødvendig med det beste av det beste om du aldri benytter deg av det… (med mindre du er opptatt av å ha de hotteste merkene på after-ski, selv om du knapt har stått i bakken;) ) Dog; det lønner seg å kjøpe kvalitet til viktige funksjoner. Eksempler kan være;

  • Thrive Architect for selv å designe gode salgssider, kampnajesider, optinsider eller selgende forsider.
  • Gravity forms til alt fra enkle bestillingsskjema til kontaktskjema.
hva trenger du
Noen ganger er det du allerede har “godt nok” – som å bruke brettspill som stativ;)

Erkjennelsens tid; hva er det EGENTLIG du trenger?

Du kan lett bruke helt unødig mye penger på utstyr du overhode ikke trenger, fordi du TROR du trenger det for å lykkes. Litt som å kjøpe de dyreste skiene, bare for å gå én tur i marka denne vinteren…

Skal du “ta en Monsen” så trenger du annet utstyr enn om ferdsel i Norsk natur strekker seg til en runde rundt Songsvann i pent vær. Skal du ha en selgende nettside som skal være bedriftens kanal #1, så trenger du mest sannsynlig litt mer enn om kun skal ha en statisk infoside.

Poenget er; kjøp etter behov, faktisk behov, ikke hva du tror du kanskje, muligens vil komme til å trenge. Eller bare fordi det ser litt kult ut det andre har.

Og lurer du på hva som er vår verktøykasse, eller favoritt utstyr om du vil? Du finner hele lista her.

PS! Ikke installer plugins over en lav sko og tro at alt er like bra.
Gjør noen google søk og plasser gjerne ordet “review” bak navnet på den utvidelsen du vil installere. Da vil du som regel få opp en del synspunkter og erfaringer andre har gjort seg.

Husk at gratis mange ganger kan være en uting!

Proffe utviklere bør faktisk få betalt for jobben de gjør. Kjøper du plugins fra en seriøs utvikler vil du som regel også få god support om noe ikke fungerer som det skal. Søker du etter plugins i “the WordPress repository”(wordpress.org/plugins), så sjekk at plugins er oppdatert nylig, se på rating (antall stjerner) og antall ganger den er lastet ned. Det gir deg en viss pekepinn på om det er en solid plugin eller ikke.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.