5 steg for en sikker og smart side

5 steg for en sikker og smart side

Det er snakk om å spare både tid og penger...

1. Full fart uten mål

Det er som å kjøre i mørket, uten frontlys. Ikke spesielt lurt i lengden. Og ganske stressende når du ikke vet hvor du skal kjøre for å komme til mål. 

Hva skal du navigere etter?

Dette er spørsmål det kan være lurt å stille seg både i begynnelsen av et webprosjekt men også underveis og etter at siden for lengst er lansert:

  1. Hva slags side skal du ha?
  2. Hvorfor skal du ha denne siden?
  3. For hvem lager du siden?
  4. Hva er viktigst for deg med websiden din?
  5. Når skal du lansere den og hvorfor denne datoen? (se her ca 04:40 ut i filmen)

2. Kart & kompass

Akkurat som når du skal ut på langtur i ukjent terreng så er det lurt med kart (og kompass).

  • Lag deg en oversikt over hva slags side du skal ha, og innholdet, før du går i gang.​
  • Velg deg farger som underbygger budskapet og målgruppen din! - for innspill fra en proff; ta en titt på artikkel skrevet av Lotte Thori Løvstad om nettopp dette med farger på nettsiden.
  • Velg deg systemer etter ditt behov (ikke bare kjøp og last ned alt du kommer over eller blir anbefalt).
  • Og begynn ett sted! Om du er i stratfasen med å sette opp nettsiden din og planlegger å også ha en betalingsløsning og onlinekurs​ på siden - ikke gjør alt samtidig. Ta det stegvis.

3. ​Billig og bra - eller??

Og når er billig og gratis faktisk helt ok?

Det kommer an på hva det er snakk om og hvor viktig siden er for deg. Er dette en hobby eller business? Skal du sette opp siden selv eller få hjelp av andre? ​

Når bør du gå Pro? (dvs betale noen kroner for det du får)

Når du velger leverandør av domenet og webhotellet - ikke bare se på pris dersom du vet at du kanskje vil trenge support, trenger at det er god kapasitet på siden din etc. Sjekk rundt og velg utifra det behovet du har og hva slags tjenester, utover bare å ha et domene og webhotel, du trenger.

Backup løsning, dersom du har en side som er kritisk for businessen din! Ikke overlat dette til tilfeldighetene (mer om det litt lenger ned).

Systemer som gjør at du kan ha full kontroll på egen side og faktisk sørge for at all trafikk ledes til og ikke fra hovedsiden din.

Valg av themes (design platform) - det er helt greit å ha et gratis theme om siden din er hobby men er det business så ​vil vi sterkt anbefale deg å betale for et pro-theme fra en sikker tilbyder. Hvorfor? Fordi graris themes sm regel gir en del begrensninger både på valg av farger, fonter og layout og mest sannsynlig heller ikke gir support. 

4. Backup! (hæ?)

Skrekken er den dagen du våkner til en webside som er helt blank... alt innhold er borte, bokstavlig talt over natta. Og du aner ikke hvorfor og langt mindre hvordan du skal få fikset dette.

Uten en god backup ender du opp med å måtte lage hele siden på nytt, om du er riktig (u)heldig! 

Å ta jevnlig backup og oppdatering på siden din er som å ha en forsikring på bilen. Og du dropper ikke bilforsikringen...

5. Plugins, eller utvidelser som det heter på Norsk

Her finnes det er hav av muligheter! Det er plugins/utvidelser som sørger for diverse funksjonalitet på siden din. Alt fra å bedre søkemotoroptimaliseringen til FaceBook kommentarer, sikkerhet og spamfilter. Men ikke last inn alt ukritisk. Plugins/utvidelser som ikke holdes oppdatert kan gi sikkerhetshull (nok en god grunn til å sørge for god backup) . Her er våre favoritt-plugins.

Vil du ha eierskap og kontroll på websiden din?

ALT dette og mye, mye mer er dekket opp i WP Basis kurset. Legger du til hvordan du kan lage landingssider, salgsider, optinsider, optinbokser, bruke Campaignmonitor og MailChimp, og svar på ting som "hvordan får jeg full-bredde bildet øverst på siden min?", så har du WP Multi.

WPSkolen har inntak kun 3 ganger i året! Om du vil i gang med din webside nå før sommeren, oppdatere den du allerede har eller komme i gang med listebygging - bli med innen søndag 8. mai! Dørene stenges da ved midnatt, og åpner ikke igjen før om flere måneder. ​

Redigert: Vi har nå inntak på WP Basis kurset året rundt, så er du klar for å lære å bygge nettside, så er det bare å melde seg på med en gang 🙂

​Velkommen på innsiden!

WP Basis + VIP tilbud i mai!

Kjøper du WP Basis kurset før 1. juni får du VIP medlemskap gratis den første måneden, deretter kun kr 599,- ink.mva pr mnd. Prisen låses så lenge du er aktiv medlem.

Fra 1. juni går prisen opp til kr 999,- pr mnd, men kun for nye medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Tilbakestill passord

Gjenopprett passordet ditt

En link for å gjenopprette passord vil bli sendt deg på e-post.

Tilbake