Hvem? Hva? Hvordan?

Eller Hvordan gjøre Hva for Hvem?

Hvem skal jeg spørre? eller Hvem skal jeg treffe med siden min?
Hva trenger jeg av systemer? eller Hva trenger jeg for komme dit jeg vil?
Hvordan installerer jeg si og så? eller Hvordan kommer jeg i mål?

Ting henger jo sammen.

Har du en ide om å løpe Oslo Marathon denne høsten så kan det være lurt å både tenke igjennom hvordan du skal legge opp treningen i forkant hvordan du skal melde deg på, hvordan du skal gjennomføre, men også hvorfor skal du gjennomføre? Hva vil være motivasjonen din de dagene der vær, føre og form ikke er optimal? Hvordan vil du involvere de rundt deg?
Mao; det handler om mer enn den optimale løpe-stilen;)

Sånn er det også med websider. Snodig nok;)
Du må ha et domene, et webhotel og (vår anbefaling) WordPress.org installert. Men for hvem er det du bygger siden din (eller ønsker å oppdatere og fikse på den som begynner å bli noe år gammel)? Hva er det du vil at siden din skal utstråle? Og hvordan er det viktig for deg at siden din fungerer?

Jeg må innrømme at dette er mitt hjertebarn.

Etter å ha jobbet med webdesign og webmentoring i noen år så ser jeg hvor lett det er å bli forrvirret og opphengt i nittigritti detaljer og en haug med diverse løsninger basert på alle råd og vink. Og så glemmer man det store bildet… For Hvem? Hva? og Hvordan?

Hvem

Hvem er du? Og hvem er han og hun du vil treffe med websiden din?
Er du litt tech-nerd selv (eller har potensiale til å bli en;) )? Liker du å ha full kontroll eller overlate til andre? Foretrekker du det enkle eller det mer avanserte? Vet du med deg selv at du er strukturert og en gjennomfører eller en som har 1000-ideer i hodet samtidig, som alle virker like geniale der og da?
Og for hvem lager du siden din?
Hvem er han eller hun? Hva er de på utkikk etter? Hva liker de? Hva skal de oppleve på din side? Hva er førsteinntrykket du vil de skal sitte igjen med?

Hva

Er denne websiden kun for “å ha en side”? Er den for max søkemotoroptimalisering? Er den for å bygge en aktiv liste som du vil og kan følge opp via e-post? Er den for å blogge (aktivt eller kun fordi du tenker du må?)
Hva trenger du nå og hva kan du evt avvente til du har fått mer på plass? Hva haster, og hva bør du vurdere en runde til før du tar endelig beslutning?

Hvordan

Hvordan skal siden oppleves? Både for deg og de som kommer inn på den.
Hvordan vil du siden skal fungere?
Hvordan vil du gjøre dette; hva har du av tid? Innen når vi du har hva klart og er de datoene egentlig realistiske? (eller er det lurt av deg, basert på hvordan du kjenner deg selv, å legge til noen ekstra uker for å få fullført?)

Last ned sjekklisten som gir deg oversikten, og perspektiv, på webprosjektet ditt. Så får du på plass sitt Hvem Hva og Hvordan.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.