Vet du hva en video teleprompter er?

Jeg må ærlig innrømme at video teleprompter var et fremmedord for meg, helt til for en ukes tid siden! En profesjonell teleprompter kan være en dyr affære, men til iPhone/iPad får du en til under hundrelappen!

Jeg har hatt noen dagers ferie i Toscana, og vi bodde på et fantastisk sted som heter Borgo di Vagli. Det ligger et par kilometer inn i skogen langt sør i Toscana. Nesten på grensa til Umbria. Veldig rolig og fredlig sted!

Du tror kanskje jeg får nok av nettkurs til daglig, men jeg benyttet sjansen til å laste ned hele tre forskjellige videokurs på iPaden. Jeg har nemlig litt angst for å kjede meg. Og langt inne i skogen, uten internett måtte jeg være sikker på å ha noe å bruke hodet på.

Supert hjelpemiddel for videoopptak med iPhone!

På en av kursvideoene var det snakk om en teleprompter, og jeg fant fort ut at det var en kjekk sak å ha. Men etter litt googling, så fant jeg en app til iPhone som heter Video Teleprompter.

Enkelt forklart så er det en app som lar deg opprette et helt script, stikkord, punktlister el.l som går som en rulletekst på skjermen, samtidig som du filmer deg selv.​

Video Teleprompter

Konseptet er enkelt, men det kan gjøre en kjempestor forskjell på videoene du tar opp. Det som er cluet her er at teksten du legger inn går som en rulletekst på skjermen, rett ved siden av kameraet på mobilen. Uansett hvilken vei du snur den. Det gjør at du automatisk fester blikket ved kameraet og ikke på selve skjermbildet av deg selv.

Du kan justere størrelsen på teksten med +/- knappene, og hastigheten på rulleteksten justerer du ved å dra i slideren mellom den gående og løpende mannen der :-)​

….og alle vet at øyekontakt er viktig når man kommuniserer med noen!

Jeg er ikke affiliate eller sponsor på noe vis for denne appen, men den er for bra til å forbli en hemmelighet!

Søk opp “Video Teleprompter” i App Store på iPhone’n din(eller iPod/iPad, fungerer der også) og test gratisversjonen først. Den er utviklet av Joe Allen. Fullversjonen koster 70-80 kroner, men det er en billig investering i bedre videoopptak til promotering av deg og din business.

Hvis du synes det er tungvint å skrive inn det du skal si på telefonen, så kan du importere et tekstdokument fra f.eks Dropbox. Du kan lagre en ren tekst fil eller et word dokument, og for å få teksten over i Video Teleprompter velger du “Åpne med….fra Dropbox appen og klikker på App Store ikonet. Da vil du få opp alle programmer du kan åpne tekstdokumentet med, bl.a. Video Telepromter. Thats it!

Om Video Teleprompter var et fremmedord for deg også, så del gjerne innlegget så flere får vite at det er et supert hjelpemiddel!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.