Profesjonelt er ut – Personlighet er inn

Årets første salgsperiode er avsluttet og vi gleder oss veldig til å bli kjent med alle de nye deltagerne!

Salgsperiodene er hektiske, krevende og veldig spennede!

Det strømmer gjerne inn med e-post i salgsperioder. De fleste stiller spørsmål om kurs og medlemskap.

E-post er frivillig

Andre har meninger om hva vi burde og ikke burde gjøre. Meningene spriker ofte i alle retninger!

Noen blir litt sure fordi vi sender ut flere eposter enn vanlig. Og i stedet for et klikk på “Meld deg av” linken, så skriver de en mail og forteller hvor inn i granskauen irriterende det er å få mail fra oss.  Til tross for at de selv har gitt oss navn og epostadresse. Det er bare å ta av seg hatten for et slikt engasjement 🙂

Vi får faktisk mye skryt fordi vi er folkelige og at språket vi bruker er så enkelt at alle kan forstå det. Skryt er alltid hyggelig 🙂

Men det er ofte de litt mere kritiske meldingene som får deg til å tenke etter.

I en av e-postene vi sendte ut, gjorde jeg en tabbe. Når jeg oppdaget det, så jobbet jeg febrilsk for å sende ut en ny mail for å rette opp så fort som mulig. Jeg hadde gitt et løfte og ikke holdt det, noe som føltes helt pyton når jeg oppdaget det.

I emnefeltet på eposten skrev jeg…..

Åh nei, nå har jeg driti meg ut!

Det eneste jeg tenkte på der og da, var å få ut mailen så fort som mulig. Jeg skrev ikke 20 alternative titler, for så å velge den jeg trodde ville få flest folk til å åpne mailen. Jeg skrev rett og slett det jeg tenkte og følte i øyeblikket.

Etter en stund dumper det ned en epost i innboksen fra en som syntes det var svært lite profesjonelt å skrive noe sånt.

“Vedkommende mente at jeg burde ha sagt at jeg hadde dummet meg ut, og ikke det andre uttrykket. Jeg måtte da virkelig tenke på at jeg henvendte meg til bedriftsverdenen der ute, og ikke vennene mine. Da er det viktig å fremstå som seriøs og korrekt”.

Overskriften på denne bloggen er hentet fra min personlige webside. Jeg har hatt det som en slags slogan helt siden jeg startet eget firma.

Profesjonelt er ut – Personlighet er inn

Noe av det første jeg gjorde den gangen var å sette opp ett WordPress kurs, som man fikk gratis mot å legge igjen navn og e-post adresse.

Jeg psyket meg opp, tok på meg rød dressjakke, matchende smykker og make-up, og satte opp videokameraet i stua. Alle videoene skulle ha en intro hvor jeg presenterte hva de kom til å lære.

Jeg hadde selvfølgelig sørget for at jeg var alene hjemme, så ingen i familien skulle se hvordan jeg oppførte meg foran kameraet. Det føltes rimelig kleint, og jeg syntes ikke det var særlig stas og både se og høre meg selv på video.

Kurset ble satt opp på websiden og jeg inviterte 10-12 “prøvekaniner” som kunne teste kurset i praksis og gi meg tilbakemelding.

Vet du hva jeg fikk kritikk for den gangen?

Jepp, det var dressjakka og smykkene. Det opplevdes rett og slett ikke troverdig med den outfit’en. Datanerder burde ha hettejakke og fett hår 🙂

Så jeg klarte ikke å dy meg, jeg måtte lage en video til med nettopp hettejakke og uten sminke. Grensa går ved fett hår..seriøst!

Videoen ble lagt ut på bloggen og det haglet inn med positive tilbakemeldinger.

Det proffe businessinntrykket jeg forsøkte å gi, gikk ikke hjem!

Det fikk ikke noe i nærheten av samme oppmerksomhet som videoen med hettejakka. Folk likte den dagligdagse versjonen av meg bedre enn den “styla” versjonen.

Det er den mest nyttige erfaringen jeg har gjort meg så langt i mitt hjørne av “bedriftsverdenen”.

Ved å være meg selv, både foran kamera og ellers, så skjedde det to ting.

  1. De som hadde sett videoen med hettejakka ringte og snakket som om de allerede kjente meg. De hadde funnet ut at de faktisk hadde lyst til å jobbe med meg, FØR de tok kontakt. Og siden de oppførte seg som om de allerede kjente meg, så var kontakten der med en gang.
  2. Det andre som skjedde var at de som ikke likte meg sluttet å ta kontakt. De visste på forhånd at vi kom til å få dårlig kjemi. Dermed slapp jeg å kaste bort tid på de jeg antagelig ville kommet til å slite med å komme overrens med. To fluer i en smekk!

Er dårlig språkbruk en del av personligheten?

Dårlig språkbruk

En del er bare en uvane man har lagt seg til og som man kan velge å slutte med. Men samtidig vil måten du er på og snakker på være en del av den du er. Personlighetstrekk er en sum av arv og miljø.

Jeg kommer fra Indre Østfold. Jeg har jobbet i byggebransjen i 20 år. Jeg snakker med tjukke l’er, jeg spiser bannaner med tre n’er og parrkerer i garrasjen med enda flere rr’er.

Uttrykk som å “drite seg ut” er innafor i min verden, selv om jeg høyst sannsynlig hadde skrevet noe annet om jeg hadde tenkt meg om litt mer i “gjerningsøyeblikket”.

Setter du en appelsin under press, så kommer appelsinsaften ut.

Setter du et menneske under press, så kommer også innsiden ut. På godt og vondt.

De du jobber tett sammen med, vil før eller siden finne ut hva som befinner seg på innsiden. Det er med andre ord like greit å kaste maska, først som sist!

Og hvem er det WP Skolen henvender seg til?

Til deg eller til firmaet du jobber i?

Det er selvfølgelig til deg, uansett hvilken rolle du har. Vi har et hovedmål med WP Skolen og det er å hjelpe deg som vil lære WordPress slik at du mestrer websiden din. Det er det som driver oss og motiverer oss.

En av de fineste tilbakemeldingene vi har fått er denne:

Jeg anbefaler dere til alle, absolutt det beste kurset jeg noen gang har vært med på. Fokus på det menneskelige og ikke bare det tekniske er en fantastisk egenskap dere har 🙂

Marthe Mathisen

Vi ønsker å jobbe med ekte, levende mennesker som vi kommer til å behandle som venner. Uansett om du er direktør i et stort konsern eller en reiseblogger på fritida.

Og noe av det aller viktigste for at du skal lære noe nytt, det er å få deg til å senke skuldrene. Deltagere som sitter med skuldrene over ørefestet har så dårlig blodomløp til hjernen at de ikke klarer å ta inn lærdom av noe slag.

Vi vil at du skal bli trygg og bli kvitt den berømte “webangsten”. Slutt å be om unnskyldning og vær stolt av hvert steg på vei til å nå ett nytt mål.

Hvis det innebærer at jeg må stille opp på video i rosa grilldress og kanintøfler, så kommer jeg til å gjøre akkurat det.

Selv om jeg driter meg ut 🙂

PS! På WP Skolen trenger du ikke ta på maska. Klikk her for å lese mer om WordPress kurs og VIP medlemskap!

(Få et forsprang ved å starte med gratiskurset WP Intro nå med en gang!)

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.