Hvordan sette opp ett lukket område på nettsiden?

Hvordan sette opp ett lukket område på nettsiden?

Hvordan kan jeg opprette et lukket område på nettsiden, slik at jeg kan sørge for at uvedkommende ikke ser innhold som kun er ment for medlemmer, ansatte, korsangere, pianoelever….you_name_it!

Når du installerer WordPress, og skal opprette brukerprofiler, så vil du se at du har mulighet til å tildele ulike roller. De rollene som er innebygget er abonnent, forfatter, redaktør, bidragsyter og administrator. Du har også mulighet til å passordbeskytte innhold eller gjøre sider og innlegg private. Og en «logg-inn» funksjon er også innebygget.

En del «medlemsfunksjoner» ligger med andre ord rett under overflaten her. Man må bare ta det i bruk!

Et lukket område på nettsiden er enkelt å sette opp!

Funksjonaliteten for å beskytte innhold og opprette medlemmer med ulike roller er allerede på plass når du installerer WordPress.

I videoen oppretter jeg et nivå for medlemmer og et for styremedlemmer. For vanlige medlemmer som kun skal ha tilgang til å lese innhold, kan jeg bruke abonnent rollen. Styremedlemmer kunne jeg gitt rolle som forfatter, da kunne de både hatt tilgang til å lese OG publisere en blogg i ny og ne.

Men bare for å vise hvordan du kan styre hva hver rolle skal få lov til, så oppretter jeg en egendefinert rolle her.

Members – gratis utvidelse fra MemberPress

https://wordpress.org/plugins/members/ Members er en svært enkel utvidelse å sette opp. Men den kan du bestemme hvilke roller som skal ha tilgang til hva.

Og den gjør brukeropplevelsen litt mere smidig. Den gir deg muligheten til å legge til en «logg inn» widget i en sidebar. Eller bruke en shortcode til å opprette en egen innloggingsside. Det ser litt bedre ut enn å sende medlemmene til wp-login.php siden(selv om det også fungerer helt fint).

I tillegg kan du gi tilgang til innhold basert på de innebyggede rollene, eller du kan opprette nye.

Medlemsutvidelsen Members

Så enkelt bestemmer du hvilke roller som skal ha tilgang til innholdet. Denne boksen ligger inne på alle sider og innlegg.

Abonnentrollen er standard i WordPress, og er helt grei å bruke til det laveste medlemsnivået. Den gir i praksis lesetilgang til de sidene/innleggene du velger å gi tilgang til. Members gir også mulighet til å opprette flere roller som kun har lesetilgang.

Men i prinsipp kan du opprette roller med de tilgangene du selv ønsker, på en veldig enkel måte her.

Her er link til dokumentasjonen til Members: https://memberpress.com/plugins/members/docs/. Her finner du bl.a shortcodes som kan brukes til å opprette en «logg inn» side.

Dette er også en enkel, men veldig nyttig plugin å bruke på kurs- og medlemssider. Spesielt i tilfeller der man ønsker å begrense hvem som kan se linkene til et lukket område på nettsiden.

Når den er aktivert, så kan du legge inn menypunkter til alle sidene dine i hovedmenyen, uten å tenke på hvem som skal ha tilgang til hva i første omgang.

Nav menu roles

Når du så har opprettet menyen, så kan du klikke deg inn på hvert punkt og bestemme hvilke roller som skal se menypunktene. Du kan f.eks bare vise link til Hjem, Blogg, Om oss, Kontakt og Logg inn for brukere som ikke er logget inn.

I videoen så ser du hvordan jeg tildeler roller på menypunktene til abonnenter og styremedlemmer, slik at disse «medlemmene» ser sine sider, men vanlige besøkende ser dem ikke.

Vise ulike menypunkter i forhold til om man er logget ut eller inn.

Øverst ser du menyen en bruker som ikke er logget inn ser. Nederst ser du det ett styremedlem har tilgang til. Et vanlig medlem ville ikke sett menypunktet til «Styret» her.

Nå har du en fungerende medlemsside, som ikke har kostet en krone å sette opp(bortsett fra domenenavn og webhotell). Og som i tillegg ser proff ut. Verre er det faktisk ikke!

Skal du selge kurs- og medlemskap, så er det litt mere du må tenke på!

MEN, fortsatt er det fullt mulig å gjøre det, UTEN å være en svært teknisk begavet person, eller ha kjennskap til koding. Det som er utfordringen er å finne fram i jungelen av utvidelser som finnes på markedet. Men den jobben har vi gjort for deg.

Vi har et eget kurs som heter WP Bedrift for deg som skal i gang med nettkurs og medlemsportal. Når du skal gjøre salg av nettkurs og medlemskap til inntektskilde, så er det vesentlig mer å tenke på enn med en gratisløsning. Her finner du mere info om kurset: WP Bedrift

WP Basis + VIP tilbud i mai!

Kjøper du WP Basis kurset før 1. juni får du VIP medlemskap gratis den første måneden, deretter kun kr 599,- ink.mva pr mnd. Prisen låses så lenge du er aktiv medlem.

Fra 1. juni går prisen opp til kr 999,- pr mnd, men kun for nye medlemmer.

8 thoughts on “Hvordan sette opp ett lukket område på nettsiden?

 1. Hei!
  Denne var til stor hjelp! Jeg lurte bare på om det er mulig å sende innloggede brukere direkte til en medlemsside og ikke bli værende på innloggingssiden (om du skjønner hva jeg mener 🙂 )

  1. Hei Tove!

   Det var hyggelig å høre! Ja, jeg skjønner godt hva du mener 🙂 Det finnes flere plugins som kan gjøre det, men jeg liker kanskje denne best: https://wordpress.org/plugins/peters-login-redirect/. Den vil dukke opp under «Innstillinger» når du har installert den, og du kan f.eks videresende alle med en viss rolle(f.eks subscribers/abonnenter) til en spesifik side etter innlogging.

   Mvh Kristin

 2. Denne var fantastisk. Men jeg lurer veldig på en ting. Her er det obligatorisk med email adresse, og registrering av hver enkelt medlem. Er det mulig og lage adskilte sider med forskjellig tilgang slik som her, men kun med brukernavn og passord? Sånn at en gruppe kan få utdelt brukernavn og passord, og ikke hver enkelt.

  1. Hei Lena! Hyggelig at du hadde nytte av denne bloggen Ja, det er mulig. Du kan ta kontrollen selv og opprette brukernavn og passord for grupper. Da må du passe på å ikke åpne for at registrering kan gjøres av alle. En brukerkonto må ha en tilknyttet e-post adresse, men det er ingenting i veien for å bruke egne e-post adresser(du kan f.eks opprette en Gmail adresse pr gruppe, som kun du har tilgang til). Brukernavn trenger ikke være det samme som e-post adressen. Hvis noen da bruker «glemt passord» linken, så vil varselet gå til deg på e-post. Ingen brukere vil dermed få mulighet til å endre passord selv. Det krever at gruppedeltagere må kontakte deg i såfall, men det trenger jo ikke være noe problem.

   1. Lena Johansen

    Tusen takk for kjapt svar. Da skal jeg se videoen igjen, og begynne min prosess med og lage webside 🙂

 3. Lena Johansen

  Vel da var det endelig stille i huset, og jeg satt meg foran pc, men jeg kom ikke så langt desverre. Jeg finner ikke den første plugin som heter Members jeg. Finnes den kanskje ikke lengre, eller kanskje den har endret navn? Blir veldig takknemlig for tilbakemelding.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Tilbakestill passord

Gjenopprett passordet ditt

En link for å gjenopprette passord vil bli sendt deg på e-post.

Tilbake