Kun et lite skritt hver dag og alikevel…

Jeg skulle levere i barnehagen. Det er sånt som småbarnsforeldre gjør hver dag, og likevel..

Jeg skulle levere minstejenta, hun som jeg har hatt hjemme i 3,5 år. Som er en del av dagen min for vi har vært sammen hver dag i den tiden.

Vi er kjempe fornøyd og glade for barnehagen vi har fått og alt tilsier at hun er mer enn klar for å begynne på et nytt eventyr. Men er jeg klar?

Hver dag, er jeg klar for det?

Mandagen kom

Vi er sammen i barnehagen. Det er fint. Litt vemodig og emosjonelt men mest gøy. Gøy å se hennes reaksjon til alt dette nye. 

Tirsdagen kom

Jeg er med henne noen timer, før jeg går inn i et annet rom. Hun skal få prøve seg alene. Mammahjertet har mange ulike følelser.

Etter en stund ser jeg henne utenfor i sandkassen med bøtte og spade. Like etter ser jeg henne balansere på trestokker sammen med noen av de andre barna. Det ser ut som hun har det fint. Har jeg det fint? Ja… for alt jeg vil er jo at hun skal ha det bra!

Onsdagen kom

Hun skal være der alene. 

“I dag skal du være her sammen med de andre. Og så kommer jeg å henter deg om litt”.

Hun nøler et sekund, og så tar hun hånden til barnehagetanten, gir meg en klem og vinker hade.
Jeg sykler hjem alene, og kjenner på et hav av følelser. Lettelse fordi alt går fint. En sorg fordi hun nå er stor. En spenning på hvordan hun nå vil utvikle seg videre. Hva nå?

Det er skummelt, men alikevel…

Når du har en stor idé i magen, så er det på mange måter tryggest å bare la den idéen forbli i magen, eller på et ark eller i drømmene. Der kan du kose deg med den, uten å måtte forholde deg til alt annet og alle andre. Du kan la den lille babyen bare forbli en baby.

Men så kommer en dag der du ikke lenger kan holde idéen din for deg selv. Den er for stor! Den trenger å få utvikle seg. Den trenger å få vokse. Det holder ikke lenger å bare fabulere. Du vet det. Den trenger at du handler!

Men det er så skummelt!!

For hvordan skal du egentlig støtte ideen din, så den kan få blomstre? Og samtidig kjenne at du har (en viss) kontrollen? Hva skal til for at du tar det lille skrittet, hver dag?

Jeg støtter meg til hun som er leder på avdelingen i barnehagen. Ungen min er ikke den første hun tar i mot;) Hun vet hva hun gjør. Hun har veiledet mange, mange barn (og foreldre) før meg. Og jeg kjenner jeg stoler på henne.

Hvem kan støtte deg i å få din idé ut i verden?

Ofte handler det mest av alt om det først steget – å bestemme seg!

“Ja jeg skal sette opp denne nettsiden!”

Glem hva du kan eller ikke kan.
Glem om du anser deg selv som teknisk kompetent eller det absolutt motsatte!

For det handler ikke om det.
Det handler mest av alt om å ta en beslutning, og så handle deretter. Å gjøre litt, hver dag.

Hvordan ta et lite steg, hver dag

Ungen blir ikke selvstendig og klar for den store verden over natten. Den skal over tid få bygge seg opp tillit, kunnskap, verdifull erfaring og ny innsikt.

På samme måte så blir ikke ideen din nødvendigvis en suksess over natten. Den tiden det tar for deg å lande domenenavn, sette opp nettsiden, begynne å skrive artikler eller lage podcast, sette opp et epost system, bli aktiv på sosiale medier… alt det vil over tid gi deg tillit til eget produkt eller tjeneste, kunnskap om hva som kreves og trengs, verdifull erfaring (!) og ny innsikt i hva det vil si å faktisk ha en bedrift på nett.

Om du trenger støtten, å kunne lene deg på andres kunnskap og erfaring i begynnelsen, så se her.

I over 6 år har vi veiledet og lært bort hvordan du kan sette opp en webside selv, i WordPress, til hundrevis av norske små og mellomstore bedrifter. Og til hun og han som vil opp med en blogg-side uten nødvendigvis ha et eget selskap. 

“Babyen” din, alias idéen din, trenger å bli synlig. Og med en nettside du selv setter opp, så kan du ta del i utviklingen samtidig som du selv har kontroll.

Torsdagen kom

Jeg velger meg tillit.
Det gjør litt mindre vondt å sykle hjem med tomt sete. Og desto mer glede å hente noen timer senere.

Og om du skulle lure; hun stortrives:)

Alt handler om å ta ting steg for steg (innkjøring i barnehage og det å lære å sette opp egen nettside. Om å velge seg fokus hver dag.

Vi kan vise deg hvordan, når det kommer til wordpress (barenhager er det andre som er bedre på en oss)

Du trenger ikke føle deg klar. Alt du trenger er å ta beslutningen om å starte.

Ragnhild H. V.
Ragnhild H. V.
Artikler: 85

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.