Kristin + Ragnhild = Sant

Kristin + Ragnhild = Sant

En nerd og en entusiast

RagnhildEn dag i april i 2013 opplevde jeg, entusiasten, ”marerittet” som de fleste har hørt om men tror kun kan rammer andre; nettsiden min var hacket. Jeg kom ikke inn, noen vei. Siden var nede, død, stengt. SHIT! Hva gjør jeg nå?

Jeg var selvlært webdesigner, jobben var fortsatt mest på hobby basis, og jeg hadde akkurat fått opp en helt ny side. Usikker men uten å vite hva annet jeg kunne gjøre, tok jeg kontakt med Kristin som jeg kun ”kjente” via en felles gruppe på facebook. Det ble starten på et nært samarbeid og vennskap.

Vi kan ikke alle være gode på alt, men vi kan alle bli bedre på det meste.

KristinDen vårdagen i april, satt nerden utenfor campingvogna i Sverige, som alltid med mac’en i fanget, og Ragnhild tok kontakt på chat. Vi hadde en prat på telefonen, og det var første gang nerden møtte entusiasten.

Jeg er en typisk flegmatiker av natur, og det skal ganske mye til for å vippe meg av pinnen. Men aldri har jeg hørt noen snakke så fort, jeg fikk kun med meg annethvert ord hun sa. Men vi fikk da ordnet opp i siden hennes.

Det gikk et par måneder, så kom det en mail fra Ragnhild. Hun lurte på hva slags theme og andre verktøy jeg brukte. Så jeg ga henne navn på mine favorittverktøy og hørte ikke fra henne på flere måneder. Før det kom en ny mail hvor hun spurte om råd vedr. en side hun hadde satt opp. Og jeg spør: Hvilket theme har du brukt her? Og hun svarer Dynamik vel, det du sendte meg! Jeg kjente jeg ble tatt på senga. Hun hadde designet en webside og jeg kjente ikke igjen themet jeg selv hadde bygd en haug av websider med.

For det første sier det mye om Ragnhild og hennes kreativitet. Men det sier også noe om verktøykassa vår, som i hovedsak består av Genesis og Dynamik. Det er dessverre mange webdesignere som bygger alle websider i ett og samme tema, uten å gjøre så mye annet enn å bytte farger og fonter. Og et trenet øye ser med en gang hva som er brukt. Ragnhild hadde skapt en unik side, med «mitt» verktøy, og jeg så det ikke. Og jeg tenkte bare YES, henne vil jeg samarbeide med.

Etter det har det blitt en del helger hvor vi knekker koder, brainstormer, legger planer og spiser kilovis med smågodt 🙂 Uten at vi merker at tiden går. Nå har jeg en mann som er glad i å lage mat, ellers hadde det blitt bare sukker og potetgull. Hvis jeg spør om det går greit at vi får besøk til helga, så spør han: Er det Ragnhild? Ja, da er det greit 🙂

Kristin Skjæringrud

«Rektor» og grunnlegger av WP Skolen

Jeg har nok ingen pedagogisk utdannelse, men jeg har jobbet med webløsninger i mange år nå.

WordPress, webdesign og søkemotoroptimalisering

For meg er dette blitt en lidenskap. Jeg sluker alt jeg kommer over av lærdom, og i en periode trodde familien jeg hadde «klikka» med alt mitt prat om linker, seo, webshop og onlinekurs.

Etter et møte med den berømte «veggen» for noen år siden, valgte jeg å satse på WordPress baserte websider på fulltid. Jeg stortrives med de tekniske utfordringene det gir å bygge websider. Men jeg oppdaget fort et stort hull: Behovet for opplæring i hvordan man administrerer websiden sin når den er ferdig.

Jeg oppretter ofte en egen side med opplæringsvideoer for kundene mine. En side de kan gå tilbake til når de trenger oppfriskning på hvordan de skal gjøre ting selv. Responsen fra kunder på videoene har vært overveldende, og dannet grunnlaget for WP skolen. Jeg ville gi tilbudet om WordPress opplæring til alle som ønsker det.

Ragnhild Hannoschøck Vea

WebDesigner og Mentor på WP Skolen

Fem små barn har vært med på å få frem kreativiteten og skapertrangen. Det har vært mange timer foran Mac’en, en god del frustrasjon og følelsen av ”YES” hver gang en liten ting som har kostet mye vrede er løst. Velkommen til web-verdenen;)

Perspektiv, sannheter og muligheter

Alt handler om perspektiv. En setning som har fulgt meg i mange år. Alt, absolutt alt kan sees fra ulike vinkler. Det finnes ikke én sannhet, heller ikke når det gjelder design og web. Og det i seg selv kan tidvis være frustrerende men også inspirerende. For uten én sannhet finnes det enorme muligheter for alt som kan skapes.

Med bakgrunn bl.a. som sertifisert coach er det rådgivning og coaching som ligger mitt hjerte nærmest innen webdesign. Det å finne det unike uttrykket. Lande nisjen. Finne den fonten og fargen og layout’en som gjør at denne ene kan skille seg ut fra mengden. Ikke fra et fancy perspektiv eller for å ha det siste nye, men utfra det perspektiv at den som eier nettsiden skal kjenne seg igjen og virkelig oppleve eierskap til det som er laget.

Men oppi alt det ”unike” så er vi mennesker også veldig like. De samme utfordringene. De samme fryktene og de samme målene, ofte. Og det er den erfaringen jeg trekker inn i WP Skolen.

Kristin & Ragnhild = Sant

Kristin og Ragnhild

Du vet når du treffer et menneske som rett og slett utfyller deg. Som du kan være sammen med og samtidig være stille. Der tiden bare forsvinner og du plutselig oppdager at det er langt på natt. Som du føler deg trygg på. Som kan utfordre deg. Som inspirerer deg. Som tvinger deg til å hele tiden yte litt mer. Og med en du har et felles mål som kan nås fra ulike vinklinger. Det er oss to!

WP skolen i utvikling

WP skolen er grunnlagt og bygget opp av Kristin. Utallige timers arbeid med kunder og kunders kunder har gitt henne en kunnskapsbase av de få på WordPress, i norsk målestokk. Kunnskap og erfaring som nå er tilgjengelig via Pensum og Valgfag på WP skolen.

Med Forberedelse & Beslutning som en del av skolens ”fag”, ønsker vi å gi et bredere tilbud. WordPress er for alle, bare du lærer det, men det alene skaper ikke en nettside som server deg. Til det trengs det også en klar bevissthet om hvem du vil være på nett, for hvem og hvordan. Det er dette Ragnhild vil jobbe aktivt for å bidra med.

Medbestemmelse

Wp skolen er for deg. Dette er DITT oppslagsverk. Et sted du kan logge deg inn for å finne svar når du står fast, eller finne ny inspirasjon. Samtidig er det du selv som best vet hvor skoen så kjent trykker. Da er det viktig at du deler det med oss. Vi vil gjøre våre ytterste for å følge opp med flere moduler og kurs på det du trenger.

Når SEO møter psykologien

Som VIP medlem får du muligheten til å benytte deg direkte av denne balansen (eller ulikheten) mellom Kristin og Ragnhild. Som du kan lese om her, så får du som VIP medlem bl.a. Gratis vurdering av nettsiden din hvor du får innspill og tips til forbedringer. DET alene kan utgjøre den store forskjellen for deg og din suksess på nett. For er det én ting vi begge to kjenner godt til så er det konsekvensene av å jobbe alene med en nettside. Uten noen reelle å sparre med. Uten noen å spørre sånn direkte. Uten å få mer konstruktive tilbakemeldinger utover ”å så fin side” fra venner og familie.

Et trygt nettverk

Med WP Skolen er noe av visjonen å skape et nettverk, et trygt nettverk, der du kan stille spørsmål, få svar, selv finne løsninger på og bli god til selv å sette opp og/eller drifte egen nettside.

Hilsen Kristin & Ragnhild

2 thoughts on “Kristin + Ragnhild = Sant

  1. Jeg har sittet i helga og prøvd å lære meg WordPress ved hjelp av bl a videoene deres. Har jobbet med Adobeproduktene i 30 år samt html5 programmer. Nettsider har jeg snekret siden 1995, manuelt og med bl a Golive og Dreamviewer. Føler likevel jeg har en vei å gå for å få dette til. Har mange planer, men synes det er litt vrient ennå. Tusen takk for videoene allefall, de har hjulpet en god del.
    Akkurat nå prøver jeg å lage en del gamle sider på nytt med WordPress.

    Mvh, Kjell Erik (bergtatt.no)

    1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg ser du har registrert deg på gratiskurset også, så jeg håper du får utbytte av det. Bakgrunn i HTML programmer når du skal jobbe med WordPress kan komme godt med.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart