Kommentarer på bloggen er jo alltid hyggelig….eller? I de aller fleste tilfeller er det jo veldig gøy at noen tar seg tid til å kommentere det du har skrevet. Men hva når trollene dukker opp?
Da kan det bli en belastning bare å lese kommentarene.
Du ser dem jo selv, til tross for at du ikke godkjenner dem og publiserer dem.
WordPress kommentarer
WordPress kommer med et system for kommentarer. Du kan velge hvordan du vil håndtere dem. Du kan velge å kontrollere alle kommentarer før du godkjenner. Eller du kan godkjenne manuelt den første gangen, og sette opp systemet slik at neste gang samme person legger inn en kommentar blir den automatisk godkjent.
Du kan også velge at kun de som er innlogget får lov å kommentere. Men, det fungerer i praksis bare på medlemssider. Det er ingen som gidder å registrere en egen profil, bare for å få sagt sin mening.
«Fake» profil
Bakdelen med å bruke WordPress kommentarer er at det er veldig enkelt å oppgi en «fake» profil. Selv om man må legge inn navn og epost adresse, så kan hvem som helst kan opprette en gratis gmail adresse og spamme i vei.
Nettopp derfor er det viktig at du er streng på å godkjenne den første kommentaren manuelt. Åpner du dørene på vidt gap, så ber du om trøbbel. Før eller siden vil en robot finne ut at bloggen din er åpen for kommentarer, og plutselig har du flere hundre kommentarer med linker til alt fra Gucci vesker til SMS lån.
Fordeler med WordPress kommentarer
Jeg synes det er veldig hyggelig når jeg får muligheten til å legge igjen navn, epost og link til min egen webside når jeg kommenterer på en blogg.
Hvorfor? Linken min blir jo synlig på denne bloggen, og det kan gjøre at noen klikker på min link.
Men ikke misbruk denne strategien bare for å få nye besøkene fra andres sider.
Sørg for å gi verdifulle kommentarer, som gir verdi til de andre som leser samme blogg. Noen ganger kan det være å dele ditt synspunkt på en sak, noen ganger kan du kanskje anbefale en løsning på et problem.
Det er bra for deg, og det er bra for den som har skrevet bloggen.
Nei, jeg snakker ikke om å dele egne affiliate linker på andres blogger. Det er bare dårlig folkeskikk og setter deg i ett dårlig lys. Gi verdi, uten å forvente noe tilbake. Det er som regel de beste investeringene du gjør!
Det er et prinsipp som alltid fungerer: Vær raus og del med deg, og du vil alltid få noe godt i retur! På en eller annen måte!
Men, opplever du hele kommentarfeltet som en belastning, er det kanskje riktig å deaktivere dem helt! Hvordan? Den enkleste måten å gjøre det på er å bruke en plugin. Du kan f.eks bruke denne:
NB! Bruker du Genesis + childtheme, så trenger du ingen plugin. Da er det bare å gå inn på Theme Settings og deaktivere kommentarer. Thats it!
Facebookkommentarer
Veldig mange velger å bruke Facebookkommentarer, enten i tillegg til WordPress kommentarene, eller kun Facebookkommentarer.
Fordelen for deg som eier bloggen, er at nettrollene ofte forsvinner
Det er ingen garanti selvfølgelig! Men det at man må ha en profil på Facebook med navn og bilde, gjør at terskelen er litt høyere for å legge igjen kommentarer som er rene personangrep eller trakassering.
Men facebookkommentarer kan også by på problemer
Hvis du f.eks finner ut at du trenger et SSL sertifikat på siden din, så vil URL’en på sidene dine endres. Det at linkene dine endres fra f.eks http://bloggen.no til https://bloggen.no(en ekstra s i linken) vil gjøre at alle kommentarene dine forsvinner.
Det samme skjer om du bestemmer deg for å bytte domene og flytte siden din til en ny adresse.
Jeg har virkelig gjort en innsats for å finne en løsning på akkurat dette problemet, uten å lykkes! Om du sitter på svaret og vil dele, så er jeg lutter øre!
Hvordan legge inn Facebookkommentarer?
Den enkleste måten å gjøre det på er også med en plugin. Alex Moss’ sin har vært den mest populære lenge, og den gjør jobben for deg. For å vise Facebookkommentarer eller andre Facebook varianter som f.eks Page Plugin, så trenger du en App ID. Hvordan du gjør det har også Mr. Moss lagt inn en forklaring på i samme utvidelse:
Nå er det opp til deg! Skal du ha både WordPress kommentarer og Facebook kommentarer? Eller velger du bare en av dem?