Hvorfor får man spam kommentarer?

Hvorfor får man spam kommentarer?

Og hva skal man gjøre med dem?

Spam kommentarer er noe de fleste av oss får, før eller siden! Men hva er årsaken til at noen gidder å poste spam kommentarer?

Akkurat som påloggingsforsøk, eller såkalte «brute force» angrep, så gjøres dette også av robots.

Du trenger med andre ord ikke ta det personlig 🙂

Grunnen til at noen faktisk gidder å sette opp robots til å spy ut kommentarer på blogger og nettsider, er at de som gjør det ønsker å oppnå bedre ranking på egne nettsider. Det finnes programvare for det meste, også for automatisk posting av blogg kommentarer.

Hensikten er å manipulere ranking i søkemotorer ved å bygge linker tilbake til egne nettsider.

Hvordan?

Hvis de får deg til å godkjenne en av sine kommentarer på din nettside, så vil de få en link tilbake til sin egen nettside. Da er du med å gi dem en «stemme», og det kan gi dem en kortvarig boost i søkemotorer, helt til Google kommer og annulerer den.

Manipulering av søkeresultater straffer seg alltid!

Tidligere var linkbygging en effektiv måte å komme høyt opp i Google søk på. Og det er det til en viss grad fortsatt.

Men som med alle metoder som er ment å manipulere Googles algoritmer, så er dette også en metode som vil være null verdt i lengden.

Og da snakker jeg ikke om at kommentarer i seg selv ikke er verdifulle, men kommentarer som er lagt inn KUN for å få en link tilbake til egen nettside, vil garantert bli avslørt av Google og bli verdiløse på sikt.

Hvordan blir du kvitt spam kommentarer?

Akismet, Automattic sin egen anti-spam plugin er absolutt å anbefale. Den er gratis å bruke for alle «ikke-kommersielle» WordPress sider. Og har du en kommersiell nettside så koster den $59 USD pr år. Det kan absolutt være verdt å betale for.

Det er også noen innstillinger du selv kan gjøre fra kontrollpanelet i WordPress. Gå inn på Innstillinger -> Diskusjon, så ser du hvilke muligheter som finnes der. Jeg anbefaler på det sterkeste at du velger å godkjenne første kommentar fra noen manuelt.

Og sett gjerne også en begrensning på hvor mange linker en kommentar kan inneholde før den må godkjennes manuelt. 1 link er egentlig nok til at kommentaren bør godkjennes manuelt 🙂

Sier du at det er bortkastet å legge igjen kommentarer på en blogg?

Absolutt ikke! Det er stor forskjell på å bruke robots til spamming, og det å legge igjen en gjennomtenkt og hyggelig kommentar på andres blogger. Hele internett, the World Wide Web, er en stor linksamling på kryss og tvers av nettsider. Linker i seg selv vil aldri bli verdiløse.

Hvis du er litt bevisst på søkemotoroptimalisering, så lar du ikke sjansen til å få en link gå fra deg!

En link tilbake til din nettside er i utgangspunktet alltid en positiv ting. Men bland deg for all del ikke inn i organisert linkbygging! Og fall heller ikke for fristelsen til å kjøpe linker. Og det har heller ingen hensikt å bytte linker med andre. Såkalte «reciprocal links», «hvis du linker til meg, linker jeg til deg» type linker er også verdiløse.

Hvor velger du å poste kommentarer?

En hyggelig kommentar på andres blogger derimot, det er hyggelig både for den som får kommentaren, og for deg som gir den. Som nevnt i videoen, så får du en link i «belønning» når du bruker kommentarfeltet i WordPress.

Så har du valget mellom å legge igjen en kommentar i et Facebook felt, eller et WordPress felt, så bruker du selvfølgelig WordPress feltet.

Litt ego er det lov til å være 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Your Cart