Hvordan kan jeg bygge ny nettside i WordPress, samtidig som den gamle siden er oppe?

Dette er det spørsmålet som oftest stilles av WP Intro deltagere. Mange har en eksisterende nettside, og vil at denne skal være tilgjengelig mens man jobber med å lage en ny nettside med WordPress.

Opprett et subdomene

Dersom du har en nettside i dag, så har du sikkert et webhotell allerede. En måte å løse denne utfordringen på er å opprette et subdomene, og så installere WordPress på dette. F.eks nyside.domenetditt.no. Da kan du jobbe med den nye nettsiden i fred og ro, til du er klar for å publisere den på hoveddomenet.

I videoen over ser du hvordan du gjør dette hos ProIsp. Du kan følge samme fremgangsmåte hos andre leverandører som også bruker cPanel.

Har du en leverandør som ikke tilbyr cPanel, så kan du helt sikkert opprette et subdomene uansett. Sjekk supportsidene, eller ta kontakt med den leverandøren du har og spør hvordan du går fram.

Hvordan flytte den nye siden til hoveddomenet?

Du kan bruke cPanel og “Softaculuos” da også. Du går inn på samme sted som du opprettet stagingsiden og klikker på “push to live”. Da vil stagingsiden overskrive “live” siden din.

“Push to live” er det lille ikonet til høyre for WordPress ikonet:

NB! Sørg for å ha backup av hovedsiden, uansett hvilken metode du velger for å legge inn den nye siden på hovedomenet.

En annen metode er å bruke ManageWP

Hvis du allerede bruker ManageWP til å kjøre backup med, så kan du flytte stagingsiden til hoveddomenet herfra også

Da bruker du kloneverktøyet til ManageWP. Det er den løsningen vi anbefaler for backup i WP Basis kurset. Hvis både den gamle og den nye siden er WordPress sider, så kan du legge begge sider inn i ManageWP og så velge å overskrive den gamle siden med den nye.

Klone webside med ManageWP

Velg den nye siden, den du skal flytte over til hoveddomenet. Klikk på “Existing website in ManageWP”

Klone side med ManageWP steg 2

Velg så hoveddomenet under “Destination website” og klikk på “Clone” – Det er det hele, nå er det bare å vente til flyttingen er fullført. Url’er oppdateres automatisk i denne prosessen.

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.