Hvordan kan du selv lage fine bilder?

Fotograf? StockPhoto? Mobilkamera? Gratis nedlastning?

Hvordan lage fine bilder til nettsiden din?

Før vi svarer på det; hva slags funksjon skal bildene dine ha?

Det er lett å bli blendet av fine nettsider.

Ofte har jeg hørt; “jeg har lyst på sånn side som hun har”, eller du velger et theme fordi det ser lekkert ut (men når du laster det opp så ser det platt og grått ut). Bilder sier mer enn tusen ord heter det, og bilder får oppmerksomhet. Mao; DU får oppmerksomhet basert på hvilke bilder du bruker på siden din.

Bilder skaper assosiasjoner. Derfor er det så viktig at du er bevisst på hva slags bilder du velger.

Typiske feller når du velger bilder

1. Polerte stock photo

Leverer du en personlig tjeneste som feks coaching, der du i praksis er produktet, så kan det bli misvisende om siden din er full av polerte stock photos. Altså kjøpte, bilder som sier null om deg. Eller du selge kostholdsveieldning og har kvinner +60 som målgruppe men har kun perfekte bilder av kvinnelige modeller på 20 år.Bilder har en så stor verdi for å formidle et budsdkap så de bør brukes bevisst.

2. Kun et passfoto av deg selv

Er det du som er produktet (som i eksempelet over) så ikke gjem deg bak et bitte lite passfoto. Skal du først ha et bilde av deg, så ha et ordentlig bilde av deg selv. Et bilde som viser deg. Vi er ofte mer selvkritiske her enn nødvendig. Potensielle kunder liker ofte å se hvem de skal kjøpe tjenesten av før de kjøper.

3. Du laster bare ned noe fra nett uten å sjekke om det er lovlig…

Det kan koste deg dyrt!Det er som regel en eier bak bildene på nett.Dersom du ikke vil betale for bilder, så sørg for å kun bruke lovlige nettsteder for nedlastning av gratis bilder.

PS i WP Basis modul3 er det et helt eget kapittel som handler om Rettigheter til bilder. Her lærer du også hvordan du kan beskytte dine egne bilder.

Hvordan kan du selv lage fine bilder?

Bruk mobilen!

Til nett trenger du kun små bildefiler (med små filer så tenker jeg på antall kilobyte, ikke pixel størrelsen). Da kan mobilen ofte brukes, spesielt til bloggbilder.

Tips

  • Sørg for at det er godt naturlig lys der du skal ta bildet.
  • Last ned gratis bilderedigerings-apper til mobilen om du enkelt vil kunne croppe bildene eller legge på filter.
  • Hold fokus så bildet blir så skarpt som mulig.
  • Har du en nyere mobil; lek med selvutløser funksjon og portrett funksjon for å skape dypde i bildene og for å unngå standard selfi-bilder.

PS. Dersom du ønsker egne bilder, inkl bilder av deg selv på store flater av nettsiden, så kan det være en god investering å benytte fotograf til disse bildene. Denne artikkelen har hatt fokus på hvordan du kan ta og lage bilder selv, og da mest med tanke på bloggartikler eller på statiske sider, ikke bilder til bruk på en full-bredde nettside.

Eksempel på portrett tatt på samme dag/tid, i samme rom men ulik vinkel og redigering.

Dette bilde tatt på vanlig selfie-måten, tett på, med lys bakfra og dårlig vinkel. Høydeformat. Ingen redigering.

Dette bildet tatt med selvutløser på en Iphone. Mer avstand og bort fra standard portrett. Breddeformat. Redigert med app på mobilen (til denne har jeg brukt Pixlr)

Og en liten “bonus” med å ta bilder selv med mobilen; du kan enkelt poste samme bilde på diverse sosiale medier og dermed spre feks blogg innlegget ditt med en viss gjenkjennelse i mange kanaler.

Er du kreativ, har tid og synes det er gøy så er det masse mer moro du enkelt kan gjøre med kun kamera på mobilen og app’er. Bildene over er kun ment som inspirasjon og illustrasjon på veldig enkel justering av vinkel, lys og litt app-redigering:)

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.