Hvordan deaktivere Gutenberg og få tilbake det klassiske redigeringsverktøyet?

NB! Denne bloggen er fra desember 2018. Det er på høy tid å skrinlegge den “klassiske” editoren, men vi lar bloggen stå i tilfelle noen fortsatt skulle ha behov for den!

Mange av dere har sikkert oppdatert til siste versjon av WordPress, versjon 5.0, og oppdaget at du har fått et helt nytt redigeringsverktøy. Den nye versjonen kalles Gutenberg, og du finner en blogg om den her: Er du klar for Gutenberg?

Den gamle klassiske “editoren” så ut slik som det her:

Klassisk redigeringsverktøy i WordPress

Hvis du ikke er helt klar for å lære deg å bruke Gutenberg enda, så er det fullt mulig å fortsette å bruke den klassiske editoren. Det krever installasjon av en plugin. Den finner du ved å gå inn på Utvidelser -> Legg til ny:

Legg til ny utvidelse

Søk opp “classic editor” i neste vindu. Da får du opp en plugin som heter “Klassisk redigering”. Klikk på Installer og så aktiver:

Klassisk redigering

Nå kan du gå inn på Innstillinger -> Skriving og velge “Klassisk redigering” som standard. Da får du tilbake det redigeringsverktøyet du er vant til å bruke. (Gutenberg består i prinsipp av blokker, derfor “Blokkredigering”.)

Velg klassisk eller "blokkredigering".

Du kan selvfølgelig gå tilbake og endre denne innstillingen når det måtte passe deg!

Kristin Skjæringrud
Kristin Skjæringrud

Kristin Skjæringrud er "rektor" på WP Skolen og mener at WordPress kan brukes til (nesten) alt. Men først og fremst til å bygge nettsider med ;-)

Artikler: 143

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.