Hva er listebygging?

Hva er listebygging?

Bygge en liste? Hva er poenget, og hvordan gjør man det?

Ordet listebygging er ett litt ulogisk begrep. Som en del andre ulogiske vendinger i det norske språket.

Jeg pusset en gang opp en leilighet for Oslo Kommune hvor det bodde en familie fra Iran. De benyttet enhver anledning til å forbedre sine norskkunnskaper.

Far i huset kom og spurte meg en dag om hva det betydde å gå på rørleggerlinja. Han visste hva rørlegger var, og linjer også, men gå på en rørleggerlinje?

Det høres egentlig helt ko-ko ut når man begynner å tenke på det.

Skrive en liste er greit, men bygge?

Listebygging = Relasjonsbygging

Hva er listebygging?Det vi mener når vi snakker om listebygging er egentlig å be om e-post adressen til de som besøker websiden din, mot at de får noe tilbake.

Det de får tilbake kalles en «freebie» eller en gulrot(!) på godt(?) norsk.

Denne «gulroten» kan f.eks være et PDF dokument(jeg vet… det høres bare dummere og dummere ut).

Men poenget,…er at du gir bort noe av verdi, i bytte mot e-post adressen til en potensiell kunde.

La oss si at denne potensielle kunden snubler innom websiden din helt tilfeldig. Hun digger siden din, hvor du selger garn og strikkeoppskrifter. Det er bare det at hun har garn til fire gensere liggende og har ikke råd til å kjøpe mer nå. Ikke trenger hun det heller.

Men gulroten din…verdens lekreste oppskrift på drømmegenseren, den vil hun ha. Og legger gjerne igjen e-post adressen sin for å få den.

Hold kontakten med kundene dine!

Hun gir deg med andre ord muligheten til å holde kontakten med henne. Du kan sende henne flere e-poster med tips om nye garnsorter, flere oppskrifter osv. Du kan selvfølgelig risikere at hun melder seg av e-post lista di, men da var hun høyst sannsynlig ikke en potensiell kunde i utgangspunktet.

Sannsynligheten for at hun kjøper garn hos deg er nå vesentlig større, enn om hun bare hadde sveipet innom siden og forsvunnet igjen. Først har du gitt henne noe hun hadde lyst på, helt gratis, og i tillegg har du holdt kontakten og gitt henne nyttige tips og råd i mellomtiden. Og vips…du har fått en ny kunde.

Det er det listebygging handler om!

Her er noen praktiske tips for å komme igang for deg som har en WordPress side:

Du trenger en e-post tjeneste som Campaign Monitor, MailChimp, Active Campaign el.l for å sende ut mail og holde orden på listen(e) dine.

  • Kjøp Thrive Leads (affiliatelink) Den er helt genial til å sette opp lekre optinbokser.
    Optinboks….enda et fremmedord? Det er en «boks» hvor du kan legge inn navn og e-post adresse. Her er et eksempel på en av våre:


  • Har du bloggposter eller sider på WordPress siden din, fullstappet av verdifulle tips og triks? Test Beacon! Her kan du enkelt gjøre dem om til lekre PDF dokumenter som du kan bruke som «gulrøtter» på din egen webside. Her laster du inn en plugin på din egen side, som gjør at du kan velge innlegg og sider du ønsker å gjøre om til PDF dokumenter.

Her er et eksempel hvor jeg har konvertert en PDF av «Våre verktøy» siden på WP Skolen. Som du ser så får du plass til enda en Call To Action på siste side. (Hva en «Call To Action» er? Rett og slett så enkelt som å «be noen å gjøre noe», som f.eks å klikke på linken på siste side i dette dokumentet).


PS! Dokumentet er laget med Beacon, deretter er dokumentet lastet opp til issuu.com i håp om å nå ut til enda flere enn bare bloggens lesere. En enkel og bra måte å gjenbruke bloggposter på.

Har du lyst til å lære mer om hvordan du setter opp en WordPress side og bruker disse verktøyene, så er du hjertelig velkommen på kurs hos oss!

Les mer om WP Basis kurset her!

PS! ↑ Dette er en typisk «Call To Action» 😉

PS!! Har du tatt WP Basis kurset, har du mulighet til å tegne et medlemskap som gir deg tilgang til kurs i listebygging, bruk av listeverktøy(Campaign Monitor og MailChimp), WP Thrive kurset som viser hvor enkelt du kan bygge landingssider, optins + mye mer.

WP Basis + VIP tilbud i mai!

Kjøper du WP Basis kurset før 1. juni får du VIP medlemskap gratis den første måneden, deretter kun kr 599,- ink.mva pr mnd. Prisen låses så lenge du er aktiv medlem.

Fra 1. juni går prisen opp til kr 999,- pr mnd, men kun for nye medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ikke gå glipp av nyheter fra WP Skolen

Du vil motta e-post fra oss når vi har nye blogginnlegg, nyheter eller tilbud som vi tror vil være av interesse for deg. Du kan melde deg av når du vil!

Tilbakestill passord

Gjenopprett passordet ditt

En link for å gjenopprette passord vil bli sendt deg på e-post.

Tilbake